Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst week 35
27 AUG 2015 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst week 35

Wat een topweek! Foals, The Weeknd en Beach House leveren allemaal een nieuw album af. Maar er zijn ook een paar Nederlandse acts om je baard bij af te likken.

Beach House - Depression Cherry (album)

Op het moment van schrijven staan er vier nummers van Beach House derde album Depression Cherry online. We hebben dus nog vijf nummers om naar uit te kijken. Want wat zijn die eerste vier singles goed. Het o zo herkenbare warme slaapkamergeluid van Teen Dream en Bloom is er nog steeds, maar dat heeft op sommige nummers een iets scherper randje gekregen in de vorm van een elektrische gitaar. Dit is een plaat die je die je wilt liefkozen, ook al levert dat je misschien snijwonden op. Wat dat betreft hadden ze voor de cover geen treffender kleur kunnen kiezen dan bloedrood. De plaat letterlijk aaien wordt ook een aparte ervaring: zowel de lp als de cd zijn verpakt in een fluwelen hoes.

Manon – Jeugd van Tegenwoordig (single)

Verrassing! Heel Lowlands dacht afgelopen zaterdag in de Alpha-tent terug te gaan kijken op tien jaar DJVT, maar de heren zelf zetten weer een nieuwe stap richting de toekomst met de ontzettend dansbare nieuwe single Manon. Of misschien is het wel M.A.N.O.N., een officieel persbericht is er immers nog niet. Maar volgens bronnen bij platenmaatschappij Top Notch is Manon 'waarschijnlijk over twee weken' te streamen. Tot die tijd zul je het met deze 'bootleg' van de live-versie moeten doen.

Foals – What Went Down (album)

We hebben in de Luisterlijst de afgelopen tijd vaker aandacht besteed aan Foals, dus het nieuwe album liep het gevaar om wegens overkill te sneuvelen. Maar dat zou betekenen dat we een album negeren dat kans maakt om hoog in de eindejaarslijstjes te eindigen. En dat kan natuurlijk niet. Als What Went Down vrijdag uitkomt, heb je al vier singles voor je kiezen gehad en weet je dus of je deze moderne klassieker in je platenkast wil hebben staan. Met slechts één mindere god, het deze week verschenen ietwat saaie London Thunder, kan daar eigenlijk geen twijfel over bestaan. We speelden trouwens een potje True or Foals met frontman Yannis Philippakis. Lees hier hoe hij dik van ons verloor. 

Polynation – Anther (single)

Het enige negatieve dat we van deze bijna perfecte zomertrack kunnen zeggen, is dat hij veel te laat is uitgebracht. Al op Best Kept Secret liet Polynation hem horen, maar het duurde tot halverwege augustus tot de plaat werd uitgebracht als onderdeel van een vinyl-sampler op Nuno Dos Santo's nieuwe Something Happening Somewhere-label. Nog eens anderhalve week later staat hij dan eindelijk ook op Soundcloud en kun je er de laatste zomeravonden mee afsluiten.

The Weeknd – Beauty Behind The Madness (album)

Gezellig zijn de feestjes van The Weeknd zelden. Sex en drugs druipen van de muren, maar R&B-zanger Abel Tesfaye lijkt er maar weinig lol uit te halen. Dat maakt Beauty Behind The Madness tot een fascinerende plaat, want terwijl je luidkeels staat te zingen dat je binnenkort sterft aan een durgsverslaving sta je wel te swingen als een malle (Can't Feel My Face). Als je daar down mee bent, geef dan gehoor aan Abels oproep om zijn evangelie te verspreiden: Tell Your Friends over dit album.

Lucas Hamming – Never Let You Down (single)

Pretty boy Hamming kennen we van de Beste Singer-Songwriter van Nederland, maar inmiddels is Lucas vooral frontman van een goed-geoliede poprockband. Die toevallig zijn naam draagt. Afgelopen week werd bekendgemaakt dat die band dit seizoen de huisband is van DWDD. De kans dat je single Never Let You Down de komende maanden veel gaat horen, is dus groot. Op 9 oktober komt het album uit, genaamd HAM. We kunnen haast niet wachten op het hoesontwerp.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak. 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.