Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 33
13 AUG 2015 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 33

Bij CJP zitten wij 24/7 aan onze koptelefoon gekluisterd. De redactie weet dus wel wat er gaande is op muzikaal gebied. Luister daarom voor de laatste tracks naar de Likkebaardend Lekkere Luisterlijst. Deze week o.a. Benny Sings, Kite Base en Wizkid.

Chelsea Wolfe – Abyss (album)

Vind je Madonna’s Frozen al te donker? Dan is dit misschien niet jouw kopje thee. Mocht je wel van een pot muzikale depressie houden, Chelsea Wolfe is your girl. Het nummer Carrion Flowers voelt alsof je je oogleden inkleurt met een zwart oogpotlood en de huilende uithalen van de zangeres uit California snijden door je ziel. Chelsea’s genre kun je omschrijven als drone-metal-folk, want de experimentele gitaaraanslagen voelen zo beklemmend als bekeken worden door een drone. Dit is hét lied om te karaoken als je verdrinkt in zelfmedelijden, of als je goed gaat op mensen die rotte tomaten tegen je hoofd gooien.

Kite Base – Dadum (single)

Fans van de postpunkers Savages en elektronische muziekliefhebbers houden van Kite Base. Kite Base bestaan namelijk voor 50% uit Ayse Hassan, de bassiste van Savages. De andere helft is bassiste Kendra Frost. Deze twee powerchicks beginnen het nummer met een intense hartslag. Je hoort freaky stemmen die je eraan doen twijfelen of je schizofreen bent. Dan slaat de beat in, die bestaat wederom uit stemmen. De combinatie van dikke gitaarlijnen en de rauwe elektronische uithalen maken dit een repeat-favoriet. Het handige van het ritme is trouwens dat je gemakkelijk kunt meezingen. Gewoon ‘dadum dadum’ zeggen.

Benny Sings – Straight Lines (single)

Toch handig: het beestje bij zijn naam noemen. Zingen is trouwens niet het enige wat Benny kan (en eigenlijk heet hij ook geen Benny maar Tim van Berkenstijn). Hij speelt een rits instrumenten zoals piano, gitaar, bas, drum, klarinet en banjo. Daarnaast werkt hij samen met artiesten als Faberyayo, Wouter Hamel, BEA en Giovanca. Waar vele musici een beeldschone muze hebben als inspiratiebron, haalt Benny creativiteit uit lelijkheid. Hij vindt synthesizers uit de 90’s afzichtelijk en gebruikt ze daardoor expres. Zo maakt hij mooie dingen van iets onesthetisch. Straight Lines is het resultaat daarvan.

Wizkid - Ojuelegba feat Skepta & Drake (Remix)

Afgelopen zaterdag stonden we tijdens Appelsap Festival onze billen te schudden op de monsterhit Shutdown van Londons finest: de koning der grime Skepta. Lekker, maar ook een tikje agressief. De zomerplaat Ojuelegba met Drake is van ander kaliber. Ojuelegba is half in het Engels en half in het Yoruba (één van de talen die in West-Afrika wordt gesproken). Het is oorspronkelijk een lied van de Nigeriaanse muzikant Wizkid. De raps van de twee mannen brengen het geheel tot een nieuw level. Hiphoppende afropop met gospelinvloeden om lekker om te two-steppen in de club of om je stof tot nadenken te geven. Het gaat onder andere over het leven in Lagos en Skepta is openhartig over hoe Afrikaanse roots in het westen worden ervaren.

D.R.A.M. - $ feat Donnie Trumpet

Alsof Adele een nieuwe tranentrekker heeft gefabriceerd; zo aandoenlijk klinkt deze piano-intro. Waarom het nou zo lekker in het gehoor ligt, daar kun je hele Chilly Gonzales-theorieën op los laten. Waarschijnlijk het herhalende ritme. De stem van de zingende rapper D.R.A.M komt op fluistertoon binnen en mondt uit in een blaasconcert van Donnie Trumpet. Dat Donnie van trompetten houdt, hoor je in iedere vezel van de track. $ - ook wel: het moeilijkst te googelen lied ever -  is een mantra dat je stimuleert om van de bank af te komen en geld te verdienen. Een schattig rap-lied, verademend als je normaal gesproken alleen naar boze rappers luistert.

Boner Petit – Stuffed Animals (video)

Na al het rappen is het tijd om je hipsterhart op te halen. Tip: eet hier een biologische bananen-speltpannenkoek bij. Deze video van de feestelijke garage noisepop-band is opgenomen in de Apenheul en er zijn overal pluche en echte dieren, yay! Leuk voor dierenliefhebbers én aanhangers van furry fandom. De band die je niet snel op hun pik kan trappen, bracht deze week hun eerste EP uit en die hoor je hier. Ze treden dit najaar veel op tijdens de Popronde. Ben je trouwens een feeder? Dan is het liedje Party echt iets voor jou. Taart eten in slow-motion, let’s go!   

Abonneer je op onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.