Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 32
07 AUG 2015 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Muziek Festival

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 32

Een disstrack, vlammen en een zeer lelijk schilderij: de Likkebaardend Lekkere Luisterlijst staat weer bol van de explosieve nieuwe muziek. Met bijdragen van onder andere Drake, Wavves, Ben Khan en... Dr. Dre.

Ben Khan -  Tidal (demo)

Twee EP'tjes heeft Ben pas op zak, maar toch staat de jonge Londenaar zondag 29 augustus al op Lowlands. In de X-Ray weliswaar, de kleinste tent van het festival, maar toch. (Waarom je daar bij moet zijn, lees je in onze Lowlands-tipblog.) Als dit echter de kwaliteit van zijn demo's (!) is, mag hij zijn artiestennaam binnenkort wel veranderen in Benghis Khan. Deze jongen gaat de wereld veroveren met zijn glijerige edoch schurende R&B-tronica. Of in het minste geval zullen er een aantal vrouwenharten sneuvelen. Ach, hoor ons nou. Met zijn Blade maakt hij ook gehakt van mannenharten.

Fresku – Kreeft (single)

Ondertussen is Fresku overgestapt van vlees naar vis. Of beter gezegd: schaaldieren. Vraag het aan Kees. Kan een 'dope rapper' daar in alle ernst een nummer over volpraten? Ja, dat kan. Maar het wordt pas echt heel tof als Teemongt er een viddy bij maakt. Klotekinderen. 

Ultimate Painting - Green Lanes (album)

Ultimate Painting Green Lanes Likkebaardend Lekkere Luisterlijst CJP Spotify korting muziek
Nou ja, wat kunnen ze musiceren hè?

Het Britse bandje MAZES mocht in 2013 mee op tour als voorprogramma van het iets grotere Britse bandje Veronica Falls. Een gouden zet, want uit die tour is nu iets heel moois geboren. De gitaristen van beide bands vonden elkaar in hun liefde voor analoge opnameapparatuur en vormden samen Ultimate Painting. Hun eerste album werd vorig jaar goed ontvangen, maar Green Lanes heeft het in zich daar overheen te gaan. Ingetogen rammelpop voor fans van The Velvet Underground of voor mensen die wel houden van de sound van Parquet Courts, maar hun tempo niet kunnen bijbenen. 

Drake - Back to Back (single)

Op 22 juli begint rapper, en vriendje van Nicki Minaj, Meek Mill te janken. Op Twitter. Drake promotete volgens Meek, naar wie we hierna zullen refereren met Weak, zijn nieuwe album te weinig. En dus vond Weak het een goed idee om te 'onthullen' dat er mensen meeschrijven aan Drakes nummers. Zoals Drake overigens netjes vermeld. In de credits op zijn album. Op Twitter ontstond een enorme heisa, met allerlei bekende mensen uit de hiphop die voor Weak in de bres sprongen. Volwassenen begonnen met tekstuele poep naar elkaar te gooien. Drake bleef stil. Een hele week. En toen antwoorde hij op de enige juiste manier. Met twee disstracks (luister vooral ook even Charged Up) die hij zeker weten helemaal zelf geschreven heeft. Doei Weak.

Wavves - Flamesesz (single)

In de nieuwe single van Wavves is iemand volgens de surfrockers zijn tijd aan het verdoen. Dat lijkt in eerste instantie nergens op te slaan, want dat hoort toch een beetje zo in de surfrock scene? Als je je bedenkt dat de band net een album heeft uitgebracht met Cloud Nothings en voor 2 oktober alweer een nieuwe plaat in de planning heeft, wordt het echter een stuk logischer. Wie er vervolgens de twitter rant van bandleider Nathan Williams bijpakt, snapt het helemaal. Over zijn platenlabel schreef hij onder andere: 'It's so obnoxious to work tirelessly on something and then have a bunch of ppl who just see me as a money sign go and fuck it all up.'  Inmiddels lijkt alles weer koek en ei, want V komt toch gewoon uit. Als Flamezesz (spreek uit: fleems) een goede afspiegeling van die plaat is, mogen we ons daar nu al op verheugen.

Amber Gomaa - I Want It (single)

Oh, hallooo Amber Gomaa! Voor ons werd ze afgelopen week vanuit het niets ineens uitgeroepen tot Serious Talent op 3FM. Blijkt ze er al een flinke carrière als achtergrondzangeres bij Alain Clark, Qeaux Qeuax Joans en Jett Rebel op te hebben zitten. Ze belooft 28 augustus met een EP te komen, We want it!

Dr. Dre - Compton: A Soundtrack (album)

Dr. Dre kondigde van de week ineens een nieuw album aan in zijn radioshow op Apple Music en vandaag is het er al. Vannacht kon je het even gratis streamen, om het te kopen moet je hier wezen. Het eerste solo-album van hiphops hersenchirurg in 16 jaar, is dat goed? We zijn nu nog in euforische staat over het verschijnen ervan en kunnen misschien niet zo helder denken, maar we zijn geneigd 'JAAAAA!' te schreeuwen. Oordeel vooral zelf.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify, dan ben je elke week automatisch up-to-date met de beste nieuwe muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.