Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
De dopeste tracks ooit gemaakt
07 AUG 2015 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Film

De dopeste tracks ooit gemaakt

Gisteren verscheen DOPE, een film over een nerd met een voorliefde voor old skool hiphop die per ongeluk drugsdealer wordt. Pharrell coproduceerde de film en A$AP Rocky speelt erin, dus met die soundtrack zit het wel goed. Maar wat zijn nou de meest van drugs doordrenkte nummers ooit? 

Queens Of The Stone Age - Feel Good Hit Of The Summer

Slechts één woord in de hele tekst van Feel Good Hit Of The Summer is geen naam voor drugs: "and". Ze noemen het niet voor niets stonerrock

Juicy J. - Drugged Out

Juicy is op zich al slang voor de hallucigene drug PCP, wanneer die gerookt wordt in combinatie met marihuana. Al wordt het ook gebruikt om een mooie vrouw aan te duiden. Het mag je dus niet verrassen dat Juicy J. een nummer heeft waarin ctrl+F maar liefst 22 hits geeft wanneer je zoekt op drug. Dat komt met name omdat hij in de hook van Drugged Out op één regel na twee keer het woord drugs per zin gebruikt. In die afwijkende regel varieert hij. Door het over dope te hebben.

D12 - Purple Pills

Eminem is volgens de wetenschap de rapper die het vaakst van iedereen 'farmaceutische drugs' aanhaalt in zijn teksten. Jup, weet je nog dat je dit vroeger meerapte op het schoolplein? Of mocht je alleen de gecensureerde, maar bijna net zo grappige, versie Purple Hills luisteren? Rapper Lil B. scoort overigens in de categoriën 'Cocaïne', 'Codeïne' en 'MDMA' het hoogst. Toch haalt hij de lijst niet: al zijn referenties zijn verspreid over meer dan 1500 opgenomen nummers. Het gemiddelde aantal per nummer ligt daardoor net te laag.

Kendrick Lamar - A.D.H.D.

Het meisje in dit nummer dat om ritalin (adderall) komt vragen, heeft gek genoeg geen doktersrecept bij zich.

Afroman - Because I got High

Dit nummer is in 2002 serieus genomineerd voor een Grammy. Because they got high

Three 6 Maffia - Stay High

We hadden hier graag de officiële clip gepost, maar daarin zijn alle drugsreferenties weggebliept. Waardoor het in principe gewoon één lange pieptoon is. Aan de andere kant; wie heeft er niet ooit net iets te lang naar zijn Windows Media Player zitten kijken omdat 'ie stoned was?

DOPE - de officiële soundtrack

Hier staan ook wel wat pareltjes op hoor. Gek genoeg ontbreekt A$AP Rocky, die toch een flinke rol als drugdealer speelt in de film. Misschien had hij het te druk met de opnames van deze awesome trailer.

Hebben we nog dope nummers gemist? Dump ze in de reacties! DOPE draait vanaf nu in de bioscoop. Vergeet je CJP-pas niet mee te nemen, dat levert je toch al gauw een halve gram wiet voordeel op.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.