Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Culturele clichés die iedereen in huis heeft
05 AUG 2015 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Lifestyle

Culturele clichés die iedereen in huis heeft

Als cultureel type heb je vast een supercreatieve inrichting, maar hoe origineel is jouw inboedel eigenlijk? Wedje leggen dat jij één van deze clichés in huis hebt?

1. Een Hitzone-cd uit de tijd dat ‘Idols’ een geaccepteerde artiestennaam was.

2. The Sound of Music-dvd om gezellig te kijken tijdens Kerst, meezingend in een onesie op de bank.

3. Een plectrum, ook al heb je geen gitaar.

4. Een gitaar, ook al speel je geen gitaar (behalve het intro van Knockin’ on Heaven’s Door waarbij je ritmisch op de klankkast bonkt met je vuist en daar muzikaal bij kijkt).

5. Deze poster van Kurt Cobain, want: dat was nog eens een muzikant.

6. Deze kattenposter, als je naast cultureel ook nog een kattenmens bent.

7. Deze Gustav Klimt poster van The Kiss. Afgedrukt op canvas. Net echt.

8. Deze Pulp Fiction filmposter met Uma Thurman en een peuk óf de booskijkende John Travolta en Samuel L. Jackson met pistolen (zie boven).

9. Echte thrill seekers met humor hebben de bananenvariant.

10. Bakken vol festivalmuntjes die je na de laatste ronde in de krochten van je broekzak vond en nu als potpourri gebruikt in het toilet.

11. Een bandshirt dat je na een te gek concert hebt gekocht, maar tegenwoordig alleen nog draagt als pyjama.

12. En een bandshirt van Primark. Best living on the edge, jij met je lichtontvlambare stof. Kun je trouwens een nummer noemen van de desbetreffende band? Just checking.

13. Een Delftsblauwe koelkastmagneet met een link naar Johannes Vermeers Het Melkmeisje.

14. Iets van Banksy.

15. Schildersezel en doek. Nooit gebruikt. Staat in de hoek van je kamer weg te rotten.

16. Van die zwarte fotolijsten in verschillende formaten met de oorspronkelijke afbeelding er nog in: een random gezin of sepia bloemen. Lekker speels.

17. Een wereldkaart, in de breedste zin van het woord. Of een wereldbol/globe, hoe je die dingen ook noemt.

18. Van die papieren festivalkaarten, bioscoopkaarten of concertkaarten op je koelkast van vroeger. Een printje weggemoffeld in je Ikea-vakjeskast of een screenshot in je telefoon telt ook.

19. De dvd-box van Friends of Sex and the City, stammend uit de tijd dat je dacht dat volwassenen de hele dag koffie of cocktails dronken in hun favoriete café.

20. Een boeddhabeeld van Xenos, dat je voor jezelf hebt gekocht. (Maar waarbij je net doet alsof je hem hebt gekregen van een goeroe - boeddha’s mag je namelijk alleen krijgen!! - tijdens die  exotische reis met backpack. De beste tijd van je leven ondanks dat je van alle ongemakken voorzien was en hepatitis opliep).

21. Een inspirerende quote, die jouw culturele leven reflecteert. Al dan niet in de vorm van letters op de muur of getekend op huiselijke accessoires. Alliteratie is een pré.

Wil een je nóg cultureler leven? Als CJP’er krijg je dikke korting op cultuur. Als je nu lid wordt, krijg je gratis festival earplugs. Dat dempt lekker het geluidsoverlast van de buren die Nirvana luisteren, kijkend naar Kurt, in hun bandshirtpyjama.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.