Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Wat Te Doen Weekendagenda
28 AUG 2015 • Door Faye Heijnis • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo

CJP's Wat Te Doen Weekendagenda

We huilen even in een hoekje: de vakantie is voorbij. MAAR: CJP is still alive and kicking. Net als deze toffe culturele verzetjes dit weekend.

Vrijdag:
The summer of '96
Dit theaterstuk van het Nationale Toneel is als een tijdmachine die je terugbrengt naar nostalgische basisschoolmomenten. We volgen brugpiepers in spe, die op het kruispunt van hun leven staan. Mavo, havo, vwo, ‘wat nu?!’. Regisseur Casper Vandeputte voerde gesprekken met oude basisschoolvrienden die hij op Facebook tegenkwam. De voorstelling is gebaseerd op zijn reünie met die mensen, negentien jaar later (vandaar 1996 in de titel). Met livemuziek meet het toneelgezelschap de dilemma’s van basisschoolguppies breed uit. Wedden dat jij hierna je lang uit het oog verloren hartsvriend(in) van groep acht weer een belletje geeft?
Theater aan het Spui, Amsterdam // Aanvang: 20:00 uur // Korting: € 3,50. Jij betaalt € 11,50 // Meer info  

Gentlemen’s Club + Le Lion
Hoe je erop danst, moet je zelf weten. Los ga je sowieso wel op deze dubstepavond in Nijmegen. Dj 50 Carrot, Coffi & Soloman en Le Lion knallen de lekkerste deuntjes in dit genre over de dansvloer. Bas, bas en nog eens bas en niet het bekende Skrillex-repertoire – nee, deze mannen slaan een andere weg in. Vanavond verkeren jij en je vrienden dus niet in dubio over wat jullie moeten doen. Earplugs zijn trouwens niet overbodig.
Doornroosje, Nijmegen // Aanvang: 23:00 uur // Korting: 20% aan de kassa // Meer info 

Zaterdag:
Zeeland Nazomerfestival
De weervoorspellingen zijn prima, dus geen excuus om dit Zeeuwse festival te laten varen. Bekende en onbekende theatermakers, acteurs, zangers en musici bieden je het neusje van de zalm op het gebied van toneel en muziek. Plof neer voor het muzikale toneelstuk Saul, over het gelijknamige Bijbelse figuur dat het helemaal niks vindt dat God hem uitverkoren heeft voor het koningschap. Ook zie je het stuk Dogfight, over een groep jonge mariniers die een wel heel apart datespelletje speelt. Swing vervolgens op de muziek van Triggerfinger. Je weet wel, van die hit I Follow Rivers. Tussendoor kun je prosecco, cocktails, bier en wijn achterover gooien. Ook fijn.
Verschillende locaties, check 'meer info' // Aanvang: check de tijden van de betreffende acts // Korting: tot € 5,- // Meer info 

Solids + The Scrap Dealers
Rockfans zitten vanavond geramd bij CJP's nieuwe kortingspartner Sugarfactory. De Belgische band The Scrap Dealers en de Canadese mannen van Solids delen het podium en leveren een denderende punk- en indie-rockshow. The Scrap Dealers ken je vást wel van Zwarte Cross. Solids bestormt Europa en zal na zijn optreden in Amsterdam meerdere Nederlandse steden afstruinen. Headbang erop los. 
Sugarfactory, Amsterdam // Aanvang: 20:00 uur // Korting: € 2,50. Jij betaalt € 11,- // Meer info

Zondag:
Laatste weekend Ryan McGinley Photographs 1999-2015 + Body Art
Whut?! Nog steeds Ryan McGinley en Body Art niet gezien? Ren. Dit weekend is je laatste kans om de expo’s te aanschouwen in de Amersfoortse Kunsthal KAdE en het Amsterdamse Tropenmuseum. In KAdE zie je Ryans zomerse picca’s van Amerikaanse jongeren in alle naakte glorie tijdens de roaring nineties. In het Tropenmuseum zie je hoe mooi en ver lichaamsversiering kan gaan. Denk aan tattoos, piercings en plastische chirurgie. Tip: ga vroeg, want laatste expodagen zijn gewild.
Kunsthal KAdE in Amersfoort, Tropenmuseum in Amsterdam // Aanvang: KAdE 12:00 uur tot 17:00 uur, Tropenmuseum 10:00 uur tot 17:00 uur // Korting: KAdE 50%, Tropenmuseum € 1,- // Meer info: Ryan McGinley, Body Art 

X+Y
Vond je The Imitation Game briljant? Dan vind je de jongere versie van dit verhaal vast ook tof. In X+Y volgen we Nathan, een awkward en licht autistische tiener die na de plotselinge dood van zijn vader in zijn eigen wereld vertoeft. Het enige dat hem nog levenslust geeft, is wiskunde. Zijn leraar Mr. Humphreys ontdekt Nathans talent en bezorgt hem een plek in de Britse club voor een internationale wiskundewedstrijd. Ze reizen af naar Taiwan voor een intensieve training. Als-ie de aantrekkelijke Zhang Mei ontmoet, zet dat z’n wereld op zijn kop. Zhang is een van zijn Taiwanese tegenstanders.
Verschillende bioscopen // Aanvang: check het draaischema // Korting: tot € 2,50 // Meer info 

'You're not clever enough.' Zo, alsjeblieft mam.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.