Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Wat Te Doen Weekendagenda
21 AUG 2015 • Door Faye Heijnis • Meer blogs over Theater Muziek Film Expo

CJP's Wat Te Doen Weekendagenda

Het gros van cultuurminnend Nederland trekt naar Lowlands of SAIL Amsterdam dit weekend. Geen kuddedier? Met je CJP-pas struin je dit weekend langs genoeg ander tof cultuurgeweld.

Vrijdag:
Live on Demand 
Shit. Je hebt de CJP-tickets voor Lowlands niet kunnen scoren. Nu mis je o.a. Kendrick Lamar, Major Lazer en RHODES. We zullen je niet nóg meer een miserabel gevoel aanpraten. Nee, we hebben juist goed nieuws: jij kunt ervoor zorgen dat die artiesten nogmaals naar Nederland komen via Live on Demand. Via deze website kun je zowel een eigen concertverzoek inzenden als een andere campagne steunen in de vorm van een golden ticket, waar je als CJP’er 10% korting op krijgt. Dankzij Live on Demand vond de masterclass van regisseur Paul Verhoeven al plaats. Wist je trouwens dat wij ook campagne voeren om The Weeknd’s eerste soloconcert in Nederland eindelijk te realiseren? Met een luttele € 27,- steun je ons daar al mee. Check voor andere campagnes het overzicht.
Achter je computer // Aanvang: wanneer jij zin hebt in een spectaculair concert of Q&A // Korting: 10% // Meer info 

Nummer van z'n nieuwe album Beauty Behind the Madness. Wil je toch live horen?!

De Parade
Zo cliché, maar ook zo waar: aan alles komt een eind. Zelfs aan de Parade van dit jaar. In Amsterdam spring je dit weekend voor het laatst in de zweefmolen en plof je neer voor gelikt toneelspel in de kleine theaters. Ga bijvoorbeeld naar Partymonster van Toneelgroep Oostpool, dat wordt omschreven als sleezy, hard en dirty. Baan je daarna een weg naar de mierzoete voorstelling Liefde is een Donut van het Nationale Toneel. Straussvogel van Groots en Meeslepend mag ook op je must see-lijst. Deze operette viel bij CJP Exclusief @ de Parade in Utrecht zeer in de smaak. Check vooral zelf ook even het programma door op ‘meer info’ hieronder te klikken.
Martin Luther Kingpark, Amsterdam // Aanvang: van 15:00 uur tot 02:00 uur // Korting: € 4,- op de entreeprijs en gratis als je 25 bent // Meer info

Zaterdag:
Grachtenfestival Amsterdam
Zeg je klassieke muziek, dan zeg je Grachtenfestival. Dit hele weekend vloeien de mooiste klanken van piano’s, violen en contrabassen door de Amsterdamse grachten plus gebouwen. CJP heeft met het YAM!-programma de leukste shows voor je bij elkaar gesprokkeld. Zo ontdek je bijvoorbeeld tijdens de voorstelling Slaande Ovatie hoe doffe klappen van boksers gecombineerd met klassieke muziek klinkt. Muziekgroep Fuse gooit klassieke muziek in de blender met popmuziek á la Britney Spears. Tot slot bezorgt Project 128 je een avond vol akoestische, elektronische en klassieke technobeats. De genoemde optredens zie jij met 50% korting, de rest van de programmering met 25%. Huil je al van geluk?
Verschillende locaties in Amsterdam: check ‘meer info’ // Aanvang: verschilt per voorstelling // Korting: tot 50% // Meer info    

Britney zal Fuse vast ook awesome vinden.

Museum Het Grachtenhuis
Als je A zegt, moet je ook B zeggen. Nu je toch langs de Amsterdamse grachten loopt, kun je net zo goed even de geschiedenis induiken van onze favoriete waterwegen. Sluit aan bij een flashbacktoer naar 1600, toen de grachtengordel opbloeide. Stap vervolgens weer uit in het heden en zie hoe de grachten het podium zijn voor kunst, muziek, schaatsen en een hoop gekkigheid tijdens Koningsdag plus Gay Pride. De ontelbare fietsen die erin zijn gedonderd vormen misschien ook wel een onderdeel van de expo.  
Herengracht 386, Amsterdam // Aanvang: 10:00 uur tot 17:00 uur // Korting: 25% // Meer info       

Zondag:
Irrational Man
Regisseur Woody Allen is 79 jaar, maar zijn films zijn tijdloos. Emma Stone en Joaquin Phoenix spelen in zijn nieuwste filmische productie Irrational Man. De charmante professor Abe voelt zich een beetje uitgeblust. Een midlifecrisis kun je het wel noemen. Collega Rita verleidt ‘m het bed in, maar daar vind-ie z’n passie ook niet terug. Tot studente Jill als een blok valt voor de charmante filosoof, met al z’n diepe gedachtespinsels en wordporn. Abe krijgt energie van zo’n jonkie en denkt dat dít de vlam in hem weer aanwakkert. Maar het blijkt al snel dat hij toch nog zoekende is naar een doel in het leven. Een rechtszaak zorgt ervoor dat zijn leven 180 graden draait.
Verschillende bioscopen // Aanvang: check het draaischema // Korting: tot € 2,50 // Meer info 

'That should put some Viagra into the philosophy department.'

Hoogwater voorheen Laagwater
Ehm... Dit theaterstuk is zó eigenzinnig en veelzijdig, dat we even moeten piekeren voor de startzin. Komt-ie dan: Hoogwater voorheen Laagwater volgt verschillende karakters in een prettig gestoorde chaos. Zin en onzin plus logica en waanzin lopen door elkaar heen. Spelen met taal – is het nou pannekoek of pannenkoek? – en melige situaties vormen de rode draad, met op de achtergrond muziek van De Veenfabriek. CJP houdt van verrassingen. Daarom laten wij de rest nog onbesproken en raden we jou vooral aan om zelf een betere omschrijving te formuleren na je bezoek. Wim T. Schippers is een gelauwerde theatermaker. Vertrouw ons: van zijn hand zie je alleen het beste.
Theater Bellevue // Aanvang: 20:30 uur // Korting: € 2,50. Je betaalt € 22,- // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.