Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Wat Te Doen Weekendagenda
14 AUG 2015 • Door Faye Heijnis • Meer blogs over Muziek Film Expo Festival Lifestyle Shoppen

CJP's Wat Te Doen Weekendagenda

Langzaamaan beginnen we te ontwaken uit de komkommertijd en vakantiedroom. Dat eerste kent CJP sowieso niet, maar het tweede wel: die droom beleef je nog steeds met cultuurmattie CJP-pas.

Vrijdag:
5 to 7
In deze roerige tijden vol scharrels en friends with benefits is 5 to 7 nét even anders. De jonge Amerikaanse schrijver Brian valt als een blok voor de Franse Arielle, die hij tegen het lijf loopt in New York. Dat ze getrouwd is en twee kinderen heeft, is wat haar betreft no problemo voor een romantisch vervolg. De Française kan iedere avond twee uurtjes voor haar minnaar vrijmaken, van vijf tot zeven uur 's avonds. Sterker nog: haar verloofde weet er vanaf en vindt het helemaal prima, zolang het buitenechtelijke avontuur maar tussen die twee uur plaatsvindt. Hij heeft zelf ook een maîtresse. Brian vindt het oké en lift lekker mee op dit Franse cultuurverschijnsel. Toch blijkt het iets te mooi om waar te zijn en wil Brian meer dan een vijf tot zeven-relatie.
Verschillende bioscopen // Aanvang: Check het draaischema // Korting: tot € 2,50 // Meer info 

'Please forgive any hot dog related moisture'

De oase van Matisse
Pak dit weekend de expo van kunstenaar Henri Matisse in het Stedelijk nog even mee. Laatste kans om de meer dan honderd schilderijen die je instant happy maken live te aanschouwen. Matisse verbeeldde naakte lichamen, stoffen, tapijten, kamerplanten en dromerige landschappen met veel kleur. Je knalblauwe slotjesbeugel en regenboogstiften-verzameling van vroegâh zijn er niks bij. Moe van het staan? Plant jezelf dan even neer in zaal 1.34, waar je om twaalf en vier uur een film over de kunstenaar kunt zien. Na je tour door deze tentoonstelling ken je Matisse als een van je beste vrienden.
Stedelijk Museum, Amsterdam // Aanvang: 10:00 uur tot 18:00 uur // Korting: 50%. Je betaalt € 10,- // Meer info  

Zaterdag:
Festival The Brave
Houd moed: de weersvoorspellingen voor zaterdag zijn nog mild. Maar hé, zelfs een plensbui weerhoudt jou en de tofste artiesten op dit festival er niet van om de Amsterdamse Tuinen van West op z’n kop te zetten. The Brave is niet voor mietjes. Muzikale new kids in town bestormen met een flinke dosis lef het podium. De nieuwste singer-songwriters van over de hele wereld treden op, zoals Joel Baker uit Engeland, The Young Folk uit Ierland en onze eigen Charl Delemarre en De Beste Singer Songwriter-finaliste Anna Rune. Na elf uur 's avonds verzamelt iedereen zich als een stel nomaden rond het kampvuur, waar de artiesten akoestisch gaan jammen. Gooi jouw gitaarspel of gouden strot ook in de strijd, als je durft. 
Tuinen van West op evenemententerrein Polderheuvel, Amsterdam // Aanvang: 10:00 uur tot 23:00 uur // Korting: € 5,-. Je betaalt € 20,50 // Meer info

Gabriel Rios
Ken je Broad Daylight nog? Je weet wel, de hit van Gabriel Rios die je aanzet tot impulsieve sprongen in zwembaden of hangmatten. We hoorden na dit zomerse nummer in 2004 niet veel meer van de zanger. Nu is-ie terug in een klassiek muziektrio met contrabassist Ruben Samama en celliste Amber Docters van Leeuwen. Met het nieuwe album This Marauder’s Midnight maakt de Puerto Ricaans-Belgische zanger zijn comeback tijdens het Grachtenfestival. In het voorprogramma staat de 28-jarige Oscar Verhaar, die met zijn hoge stem als contratenor je gegarandeerd omver blaast. Naast Gabriels optreden, zijn er nog veel meer Grachtenfestival-acts waar je CJP-korting op krijgt.
Tolhuistuin, Amsterdam // Aanvang: 21:30 uur tot 23:00 uur // Korting: € 4,-. Je betaalt € 12,- // Meer info  

Zondag:
Fietsen
We laten het Gers Pardoel-riedeltje achterwege. Té makkelijk. Laten we hier sec over zijn: je bespaart vette poen als je één van de CJP-fietsen koopt. Best lekker, uitbrakken terwijl je woest tegen de trappers duwt. Wind tegen of een beetje regen? Bring it on. Maar als het even meezit knalt de zon gewoon door de wolken heen. De Vogue Transporter is een fiets die speciaal gemaakt is om bagage te vervoeren. Of om toeristen te rammen. De 'fixie', ook wel single-speed genoemd, is van origine een baanfiets die o.a. in New York en San Francisco veel door fietskoeriers gebruikt wordt. Inmiddels zie je hem ook steeds vaker in Nederland opduiken. Hij gaat hárd. Tot slot de Highlander Basic: een omafiets in ouderwets design, maar van nieuw dik staal. Geen roestige kraakfiets dus, die net door een junk uit een gracht is gevist.
Fietspaden door heel Nederland // Aanvang: hoe laat jij er zin in hebt // Korting: minstens € 34,- // Meer info

Pláátje. 

Iceage
Bijgekomen van je fietstocht en energie voor twee? Sjees naar de Melkweg om Iceage live te zien en horen. Nee, niet die ijstijdfilm en ja, aan elkaar geschreven. De Denen van deze punkband geven je zondag een oppepper. Ze hebben een gruizige, rauwe sound en zijn niet vies van een moshpit. Naast stuiterende nummers hebben ze ook wat rustigere tracks op hun nieuwe album Plowing into the Field of Love, dat ze nu promoten met hun Europese tour. De zanger vinden wij overigens een look-a-like van een jonge Johnny Depp, wat jij? Klik even op 'meer info' om de foto te zien.
Melkweg, Amsterdam // Aanvang: 19:30 uur // Korting: € 2,50 // Meer info   

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.