Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Wat Te Doen Weekendagenda
07 AUG 2015 • Door Faye Heijnis • Meer blogs over Film Muziek Lezen Expo Shoppen Lifestyle

CJP's Wat Te Doen Weekendagenda

Insecten strijken met deze saunatemperaturen neer waar ze maar willen. Inclusief de cornetto waar jij net je tanden in wilt zetten. Dat kunstje, pakken wat je pakken kan, kunnen wij met CJP-korting ook op cultuurgebied.

Vrijdag:
Festival WhyNot
Dit weekend stuit je in de Amsterdamse Tolhuistuin op een festival met het breedste aanbod ever. WhyNot trapt vandaag af met empanadas en Turkse pizza’s. Dat zijn al culturele hoogstandjes op zich, maar vergeet ook de rest van de programmering niet. Buik bijvoorbeeld uit bij CLOSE/D, een dans- en zangvoorstelling over privacy tegenover alles blootgeven. Baan je vervolgens een weg naar Dawn, de show die het taboe van het naakte menselijk lichaam doorbreekt. Spot je het centrale thema al? Letterlijk en figuurlijk: naakt. Wees niet bang voor joelende streakers. Álles staat in dienst van kunst en jou inspireren. Misschien kruip je nu in je cocon bij het lezen over de dosis Adam- en Evakostuums, maar hé: waarom zou je niet gaan? Afsluitend is er ook nog een goed feest met de vette beats van dj Streamer.
Tolhuistuin, Amsterdam // Aanvang: 19:00 uur – 03:00 uur, check voor zaterdag en zondag ‘meer info’ // Korting: € 2,50, jij betaalt dus € 12,50 // Meer info  

L.O.V.E. in de Tolhuistuin

Filmprogramma bij William Kentridge – If We Ever Get to Heaven
Expo, film en een klein stuk varen blijken een dijk van een combi. Vanavond pak je de pont vanaf het Amsterdamse station naar filmmuseum EYE, struin je – met dikke CJP-korting – langs William Kentridge’s aangrijpende werken over Zuid-Afrika én zie je de docu Brief aan Vorster plus sciencefictiondrama District 9. Beide films gaan ook over de ongelijkheid en afschuwelijke gebeurtenissen in het land. Ieder wel behoorlijk anders. Bij de laatstgenoemde gaat het namelijk om aliens die Johannesburg bestormen, terwijl Brief aan Vorster het toch meer op de realiteit houdt. Hoe dan ook de garantie dat je met kippenvel – ook met deze tropische temperaturen, ja – weer naar buiten loopt.
EYE, Amsterdam // Aanvang: filmprogramma vanaf 20:00 uur // Korting: je betaalt € 4,50 i.p.v. € 9,- voor de expo // Meer info 

Zaterdag:
ALTRNTE XS ft. Elias Mazian
Lekker hoor! Het weer en de wespenlokkende perenijsjes inderdaad, maar ook de klanken die vandaag door de Nieuwe Nor galmen. House- en technoformatie ALTRNTE, dj Elias Mazian en dj Morning Factory geven je zaterdagavond pit met zwoele house, swingende disco en stampende techno. Zeker niet de minsten. Elias rockte DGTL, Lowlands en SXSW. Morning Factory staat geregeld in de Panoramabar in Berlijn en het Rotterdamse Toffler. Enough said. Nu alleen nog even je feestbende en CJP-pas bij elkaar sprokkelen. 
Nieuwe Nor, Heerlen // Aanvang: 22:00 uur tot 04:00 uur // Korting: € 1,- // Meer info 

The Kik & Vrienden: tribute to Paul McCartney
Meer zin in wat old school-deunen? CJP’s scherpe muziekoog ziet alles. Zaterdagavond brengen de vijf Nederlandse mannen van The Kik een eerbetoon aan Paul McCartney. De 73-jarige ex-Beatle scoorde met Rihanna en Kanye West onlangs nog een hit dankzij FourFiveSeconds. Allemaal leuk en aardig, maar The Kik duikt in de oude songs. Die uit zijn Beatles- en Wingsperiode. Als je The Kik nog herinnert als huisband van DWDD, weet je dat ze de nummers onderdompelen in hun eigen sausje. 
Het Concertgebouw, Amsterdam // Aanvang: 20:00 uur tot 22:15 uur // Korting: € 7,- op de tweede rang // Meer info

Zondag:
CJP Exclusief: The Diary of a Teenage Girl
Bij CJP smullen we van tienerdilemma’s. Daarom ook het enthousiasme dat al weken door onze lichamen giert omtrent de CJP Exclusief: The Diary of a Teenage Girl in het Louis Hartlooper Complex. Heerlijk uitbrakken in de koelte terwijl we zien hoe de 15-jarige Minnie (Bel Powly) zich in ongemakkelijke bochten wringt als ze in bed duikt met de vriend van haar ma (Kristen Wiig). Jullie reageerden massaal op ons Facebookevent, maar een plek claimen kan nog nét. Klik daarvoor even op ‘meer info’ hieronder. Vergeet vooral geen leuke date mee te nemen.
Louis Hartlooper Complet, Utrecht // Aanvang: 13:00 uur // Korting: jij en je introducee betalen ieder € 5,- // Meer info 

In de roaring seventies gebeurde die dingen gewoon.

Strand, lezen, shoppen
Zodra je weer naar buiten loopt vanuit de bios, vouwt een warme deken zich om je heen. Klotsende oksels, rode koppies plus gepuf en gekreun volgen snel. Niet nodig! In Utrecht heb je namelijk o.a. de Haarrijnseplas en de Maarsseveense plassen waar je in kunt afkoelen. Sjees nog even langs de AKO om een shitload aan leesvoer binnen te harken met CJP-korting en schaf lastminute nog even een zonnebril aan voor tien procent minder bij Accessorize. Pa en ma boos na je wilde avond uit en de troep die je vrienden in huis hebben achtergelaten? Neem een fair trade-cadeau voor ze mee uit WAAR. Ze smelten direct. Echt.
Verschillende vestigingen // Aanvang: check de openingstijden van de betreffende winkel // Korting: tot 25% // Meer info 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.