Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Amy Schumer rules
13 AUG 2015 • Door Sara Madou • Meer blogs over Film

Amy Schumer rules

Gisteren ging de komedie Trainwreck in première. Met de aanwezigheid van Judd Apatow en hoofdrolspelers Amy Schumer en Bill Hader hadden we heel wat verwacht, maar dít..?

‘What was your most awkward date ever?’
‘The one with you, this afternoon. You suck as an interviewer.’
[stilte]
‘Everybody heard that and you look like an idiot right now.’

De toon is gelijk gezet, wanneer een schutterende Stefan Pop bij het Amsterdamse Tuschinski voor de deur Amy Schumer ‘interviewt’. Gegniffel gaat door de zaal, waar het plebs (lees: journalisten en BN’ers) al naar binnen moest voordat de echte sterren over de rode – in dit geval gele – loper gingen schrijden. Naast Amy en Bill zijn dat regisseur Judd Apatow (Knocked Up, The 40-year old virgin) en Vanessa Bayer: in Nederland amper bekend maar een regelrechte showstealer (o.a. in Saturday Night Live). De awkwardness gaat nog even gezellig door op het podium, waar Winfried Baijens geen schijn van kans heeft bij het wel onder invloed lijkende kwartet. Een stug kijkende security guard wordt door Hader uitgedaagd zich om te draaien (‘I’ll give you one million dollars…!’ –draai- ‘…. In sex!’). Onze lachspieren krijgen een fikse training en dan moet de film nog beginnen.

Gelukkig stelt Trainwreck geen seconde teleur. Verhalend over een eeuwige single, deze keer een vrouw waar Hollywood zo’n rollen altijd door mannen laat spelen, weet Amy Schumer haar botte en soms zelfs smerige gevoel voor humor goed tentoon te spreiden. De combinatie met Apatow blijkt een sterke; de dialogen zijn oprecht grappig en –helemaal mooi- origineel in het genre: het kan dus toch, beste Adam Sandler en de zijnen. Bonuspunten voor de bijrollen van Tilda Swinton, die op nota bene een begrafenis met een deadpan opmerking zorgt voor de grootste lach van de avond, en de (hier in ieder geval) zeer gierige LeBron James.

Omdat we graag willen dat zoveel mogelijk mensen ook dubbel liggen om een kotsende Amy, de beste Walk of Shame waggel ooit en een goedmaakscène met een trampoline, hieronder in beeld nóg 8 redenen om je CJP-pas (vanaf 27 augustus) in gebruik te nemen voor een bioscoopticket.

1: The girl can drink. 

Trainwreck CJP Amy Schumer
Zuipschuiten in actie.
 
2: Misschien ken je Amy nog niet. Ze heeft een eigen show op Comedy Central en daarin zie je dit soort pareltjes.

 3: En deze. Helaas herkenbaar. 

4: En deze. Iets minder herkenbaar. 

5: Bill Hader is dus ook very funny.

6: En vlak Vanessa Bayer (degene met de breedste glimlach ooit) zeker niet uit.

7: Bovendien: wanneer Judd Apatow regisseert, weet je dat het grappig is. 

8: En dan zouden we bijna nog de Trainwreck-trailer vergeten.

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.