Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 31
30 JUL 2015 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 31

De lekkerste playlist van Nederland zit weer propvol hits die niet in een vakje te plaatsen zijn. Met deze week nieuwe muziek van o.a. The Maccabees, Lianne La Havas, Disclosure en New Order. Plus: een heel toffe winactie.

The Maccabees – Marks To Prove It (album)

Met een titel als Marks To Prove It weet je dat je een gevaarlijke plaat in handen hebt. Zeker als je bedenkt dat The Maccabees bijna uit elkaar ging tijdens het schrijf- en opnameproces van deze vierde plaat. Of hebben ze het in het titelnummer niet over littekens, maar pochen ze met de tong in de wang over het feit dat hun voorgaande platen hoge ogen scoorden bij de critici? Waarschijnlijk is het een beetje van beide, wat de twee zienswijzen zijn ongeveer even toepasselijk. Marks is een donkerder, dreigender plaat dan hun voorgaande en gaat zeker net zo hoog scoren bij de critici. Het album ligt vanaf 31 juli in de winkel én is één van de drie albums die we deze week weggeven. Zie onderaan deze blog hoe je daar kans op maakt. 23 augustus kun je The Maccabees trouwens ook nog, voor de derde keer, zien op Lowlands. 

New Order – Restless (single)

Even eerlijk: had jij gedacht dat er ooit nog iets van New Order uit zou komen dat gewoon goed was? Een nummer dat je luistert 'omdat het nu eenmaal van de legendarische groep is die in 1983 Blue Monday schreef', maar daarna toch nog eens op zet? Wij niet in ieder geval, maar het up-tempo en frisse indierocknummer Restless misstaat niet in welke indie-playlist dan ook. Als je ons dit als nieuw Brits bandje had gepresenteerd, zouden we waarschijnlijk in luid applaus zijn uitgebarsten. Nu maar hopen dat 25 september de rest van Music Complete net zo modern blijkt te klinken.

Lianne La Havas – Blood (album)

Omdat we Lianne mochten interviewen toen ze eind mei hier was voor een optreden in Amsterdam, luisteren we al twee maanden naar haar nieuwe album Blood. Je hoort een volwassen Lianne die op zoek gaat naar haar roots. Ze is namelijk van Griekse en Jamaïcaanse afkomst en zegt dat met name haar reis naar Jamaïca grote invloed op haar heeft gehad. Toch hoef je niet bang te zijn dat Lianne nu ineens een reggae-plaat heeft gemaakt. Het album is hoogstens wat ritmischer dan de voorloper. Bij elk nummer heb je een onbedwingbare drang om je bovenlijf te bewegen. Wat ons betreft is dat een goede ontwikkeling. Blood komt 31 juli uit en zit ook in het CD-pakket dat we weggeven. Lianne staat eind augustus op Lowlands.

Albert Hammond Jr. – Momentary Masters (album)

Het is de vraag of Albert Hammond Jr. ooit als iets anders zal worden gezien dan 'de gitarist van The Strokes'. Maar wie naar nummers als Losing Touch en Side Boob luistert, vraagt zich af of hij dat überhaupt wel wil. Met name de laatste had niet misstaan op een recent album van de 'band that saved rock 'n roll.' Top, dus. Op Momentary Masters hoor je muzikanten die plezier hebben en dat maakt het een plezier om naar te luisteren. Het doet ons dus groot genoegen dat we ook deze cd weg kunnen geven. 

Disclosure ft. Sam Smith – Omen

Latch is met bijna 200 miljoen plays op Spotify de grootste hit van Disclosure. Daarop doet Sam ook mee en voor hem is het zijn op twee na meest gedraaide nummer. Je kunt het beide partijen dus niet kwalijk nemen dat ze het nog eens samen proberen. Het resultaat is fijn, al hadden we er stiekem toch nog iets meer van verwacht. Niettemin prettige opvulling voor een zomerse playlist.

Elbow - Lost Worker Bee EP

Vanuit het niets plantte Elbow vorige week vrijdag een nieuwe EP op het internet. Volgens de band wilden ze de fans even wat geven omdat er veel solo-projecten op stapel staan en er dus binnenkort geen nieuw album aankomt. Dankjewel voor het tussendoortje, denk je dan. Maar dan zou je deze EP echt te kort doen. De vier nummers zijn Elbow oude stijl: weids maar gedetailleerd en mooi door oprechtheid. Dit is geen tussendoortje, maar een Michelin-waardig voorgerecht. Laat ze in godsnaam snel die solo-projecten afwerken.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify, dan ben je elke week automatisch up-to-date met de beste nieuwe muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak. Maar deze week kun je dus ook maar liefst drie albums uit deze lijst winnen, klik snel op de winactie hieronder om mee te doen!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.