Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst week 30
23 JUL 2015 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst week 30

Kattengejank van de bovenste plank: de lekkerste luisterlijst is weer aangevuld. Met deze week nieuwe muziek van o.a. Kurt Vile, Lil Kleine, Foals en The Chemical Brothers.

Kurt Vile - Pretty Pimpin’ (single)

Maandag is meestal niet de lekkerste dag van de week, maar daar is nu een medicijn voor. Zet onderweg naar je werk, college of klaslokaal Kurt Viles nieuwe single op, keer je gezicht naar de zon en steek je handen in de lucht terwijl je zachtjes meezingt: 'Then saturday came around. I said: who's this stupid clown, blockinthebathroomsink? But he was sporting all my clothes, I gotta say, pretty pimpin''. Herhaal dit zo'n zes keer. Je zult zien dat je de persoon die je vijf minuten geleden was een aansteller vindt en de rest van de dag neuriënd doorbrengt. Een meer dan prima voorbode van het nieuwe album, b'lieve i'm goin down, dat op 25 september uitkomt.

The Chemical Brothers - Born in the echoes (album)

'We're only here to make you go-oh!', verklaren de chemische broertjes op prijsnummer en eerste single Go. Dat gaat met dit nieuwe album op zak straks op Lowlands wel goedkomen, maar het is niet helemaal waar. Op Born In The Echoes staat geen nieuwe Galvanize of Hey Boy Hey Girl en toch is het inderdaad niet moeilijk om je een tent voor te stellen waarin een dampende massa lijven helemaal los gaat. Waar het eerder met het hoofd in de nek en een vuist in de lucht meebrullen was, zullen de koppen in het publiek dit jaar echter meer op de schoenpunten gericht zijn. Meer dan ooit tevoren wordt je de muziek in gezogen. Op Born klinken The Chemical Brothers minder oppervlakkig, gelaagder, zonder hun toegankelijkheid te verliezen. Hier valt thuis naar te luisteren én op los te gaan.

KIN - Passing Car (single)

Kan iemand even wat doping-controleurs richting Groningen sturen? Het begint een beetje ongeloofwaardig te worden hoeveel muziekparels er op ons neerdalen vanuit het hoge noorden. Passing Car is de eerste single van het tweede album van KIN, een Brits/Nederlandse band die op het moment in Grun resideert. Het eerste album heb je waarschijnlijk gemist, wij wel in ieder geval, maar als de rest van de tracks net zo fijn grooven als deze, dan zal dat met SlowTV niet gebeuren. Op 18 september vieren de post-rockers hun albumrelease in Groningen. Mocht dat te ver voor je zijn, dan komen ze dit najaar ook naar je toe tijdens de Popronde.

Foals – Mountain at my gates (single)

Het is een fijne maand voor indierockers in het algemeen en Foals-fans in het bijzonder. De afgelopen weken druppelden er steeds meer nummers binnen van What Went Down, Foals vierde album, en tot nu toe is het allemaal van erg hoog niveau. Waar de eerste single behoorlijk stevig werd tegen het einde, is het deze week verschenen Mountain At My Gates weer lekker fris en poppy. Hell, dit wordt 13 augustus gewoon meezingen op Sziget. Maar er is dus nog meer nieuwe muziek van Foals: ze speelden in een sessie op BBC Radio stiekem een nieuw nummer, A Knife In The Ocean. (Via Kicking The Habit.)

Wilco – Star Wars (album)

Wilco staat niet bekend als de meest moderne band allertijden. Op sommige blogs wordt de band rond Jeff Tweedy bijvoorbeeld weggezet als 'dad rock'. De verbazing en verwarring was dan ook groot toen ze vorige week ineens hun eerste volledige album sinds 2011 het internet op slingerden. Gratis te downloaden, met de titel Star Wars en een kattenplaatje als hoes. De muziek is gelukkig onmiskenbaar Wilco en allesbehalve een tussendoortje.

Keizer ft. Lil'Kleine - Spijt (single)

De kater komt later, maar echt spijt hebben Lil Kleine en Keizer niet na weer een keiharde avond drank en drugs. Nope, liever wenden ze zich tot het enige medicijn dat op dit soort ochtenden lijkt te werken: ontbijten met een bierie. De track die prima van The Opposites had kunnen zijn, werd vorig jaar al eens uitgebracht op Keizers mixtape Karma. Dat er nu een clip bij is geschoten, zal alles te maken hebben met het succes van Kleine, maar daar zeggen wij helemaal geen nee tegen.

Bonus: Eigenlijk is íe net van vorige week, maar deze ode aan old skool hiphop van de Black Eyed Peas is in ieder geval het kijken waard.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify, dan ben je elke week automatisch up-to-date met de beste nieuwe muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.