Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst week 29
16 JUL 2015 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst week 29

Kakelvers en kneiterhard; de natste playlist van Nederland is weer aangevuld met de beste muziek van de afgelopen week. Met dit keer o.a. Tame Impala, PAUW en M.I.A..

Tame Impala  - Currents (album)

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 29 Tame Impala Currents CJP korting
Het album van de week. Van de maand. Van het jaar?

Sinds eind maart gooide Tame Impala al vier ijzersterke singles (zie ook de luisterlijst van week 15) van het nieuwe album op het internet. Door het tempo waarmee dat gebeurde vreesden we even dat er niks goeds meer zou overblijven voor het album, maar niets blijkt minder waar. Tame Impala wilde gewoon dat we alvast zouden wennen aan het nieuwe geluid, want dat is nogal anders dan op de eerste twee platen: nog steeds 'groovy', maar de hoofdrol van de gitaar is volledig verdwenen. Als je dat eenmaal accepteert ga je zelfs als grootste Impala-purist voor de bijl, want hallejezus wat een goede nummers staan er op Currents. The Less I Know The Better of The Moment hadden prima singles nummer vijf en zes kunnen zijn. Currents ligt vanaf 17 juli in de winkel (en staat dan ook op Spotify) en eind augustus gaan we op Lowlands eindelijk zien hoe Kevin Parker en de zijnen dit naar het podium vertalen. 

PAUW - Visions (single)

De psychedelische rockers van PAUW gaan erg lekker dit jaar. Ze mochten onder andere al meerdere keren opdraven bij DWDD. Bij één van die gigs vroeg het programma de band een nummer te maken ter ere van de Hubble-teloscoop, die toen 25 jaar door de ruimte zweefde. Dat nummer is de blauwdruk voor nieuwe single Visions. Omdat het PAUW zo ontzettend voor de wind gaat, mag het bijna geen verrassing heten dat de single meteen bij uitkomen werd gebombardeerd tot 3voor12 Single van de Week. Terecht trouwens. 

MS MR - Criminals (single)

Morgen komt het tweede album van het New Yorkse indiepopduo MS MR uit. Hij heet How Does It Feel en zal niet de boeken ingaan als de meest diepgravende of innovatieve plaat ooit, maar dat hoeft wat ons betreft ook niet altijd. Single Criminals  is namelijk typisch zo'n nummer dat je likkebaardend luistert: simpel, glad, maar na de laatste noten heb je de onweerstaanbare neiging om een tweede portie op te scheppen.

Jowners – High of Life (single)

Alle tieners zeggen ja tegen MDMA, maar de Hoornse rapper Jonathan Jowners (1993) heeft genoeg aan het leven om flink high te worden. Oké vooruit, hij draait ook wel eens een 'elletje'. Hoe dan ook, we willen maar zeggen dat het leven ook zonder drank en drugs erg mooi is. Vergeef ons als dat een beetje hippieësk klinkt, maar sinds we vanochtend High of life hoorden kleurt de zomer in ons hoofd alles een stuk vrolijker.

zZz – Wild girls (single)

De vorige single van de vaandeldragers van de Nederlandse sleazescene duurde meer dan twintig minuten. Niet bepaald een lekkere radiolengte. Maar Wild Girl blijft netjes onder de vier minuten en is bovendien een stuk toegankelijker dan je misschien van zZz gewend bent. Vlinderdasje om en dansen maar!

M.I.A. - Matahdatah Scroll 1 "Broader Than A Border" (EP)

De twee nummers van M.I.A.'s eerste Matadatah Scroll (er volgen er dus nog meer M.I.A.?) stonden al een week of twee op Spotify, maar daar kwamen we eigenlijk pas achter door de clip die er deze week bij verscheen. Want tering, wat zijn deze Indiase meisjes met zwaarden badass. De swords uit de titel van het eerste nummer zijn inderdaad gesampled van hun wapengekletter. En getuige de bewonderende schreeuw van M.I.A. als ze de meisjes voor het eerst in actie ziet, dat fragment zien we in de clip, slaat de titel warriors ook op hen. Zo vet.

Abonneer je op onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.