Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 27
02 JUL 2015 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 27

Heet hè? Zo’n hittegolf. Wil je wat verkoeling met uitsluitend coole muziek? Luister dan naar de Likkebaardend Lekkere Luisterlijst. De enige Spotify-playlist ter wereld met een lebberende hond én baard in de afbeelding. Deze week o.a. Thundercat, Vince Staples en Eleonor Coco.

Thundercat – Them Changes feat. Flying Lotus, Kamasi Washington (single)

Wat is het waruuuum. Them bloody weather changes. Gelukkig is daar de Thundercat om ons lichaam te verkoelen. Leuke tip: maak je eigen versie! ’Niemand bewegen! Er ligt zweet op de vloer.’ De lekkerste hoempapa-beat ooit. Je kent de donderkat misschien als featuring op de albums van Kendrick Lamar en Kamasi Washington. Het hele album is trouwens een aanrader om af te spelen op kantoor als je ook pijn voelt dat je nu moet werken. The Beyond / Where the Giants Roam staat vol songteksten over de dood en het rouwproces. Goede mood killer, misschien mag je dan eerder naar huis.

2) Miguel – Wildheart (Album) 

Een plaat vol attitude, agressie, seks, psychedelica, lust en eenzaamheid. Zo omschrijft Grammy-winnaar Miguel zijn album zelf. De perfecte seksplaat, hebben we van horen zeggen. The Valley is onze favoriet. Deze track biedt allerlei alternatieven voor activiteiten tijdens een kampeervakantie in een vallei. 'I wanne taste your sweat, force my fingers in your mouth.’ Vooral nu het zo warm is, is dat sweat-gedeelte van toepassing. Maar we forceren nu liever een ijsje in onze mond. Coffee (ijskoffie!!) is trouwens ook een topnummer. Er bestaan drie versies van het lied, waaronder één versie waar het woord coffee is vervangen door 'fucking’. Heftig. Miguel werkte samen met artiesten als Jessie Ware, Janelle Monáe, Lenny Kravitz en Pharrell Williams, hij staat zelf op 5 oktober in Paradiso. Go wild!

3) Vince Staples – Get Paid (single)

Een ode aan het salaris, dat is Get Paid. De single staat op het album Summertime ’06, wat weer zeer toepasselijke is op ons seizoen. Rapper Vince Staples is er eentje om in de gaten te houden. Hij werkte al samen met Earl Sweatshirt, Mike G en Jhené Aiko en spit louter confronterende teksten met super veel street cred. Zelfs de koebel aan het begin van deze track klinkt agressief en de backingvocalist is super badass. Luisteren naar dit nummer voelt alsof je in de Amsterdamse Tontonclub staat en hard gaat op de speelkastgeluiden. Lanceer de bal door de flipperkast het heelal in. And get paid!

4) Lucy Rose – Till The End (interactieve video)

Van een boze rapper naar een poezelig meisje met een gitaar. Het kan allemaal in de Likkebaardende Lijst. Meet: Lucy Rose. Haar muziek klinkt net zo zoetsappig als haar naam. Het album Work it out is ‘de gemakkelijke tweede’, want het klinkt alsof het haar totaal geen moeite heeft gekost om weer een plaatje af te leveren. Work It Out staat wederom vol gitaar en lieflijk gezang, dit keer in combinatie met elektronische invloeden, volle arrangementen en intense teksten over liefde, het leven en thuis komen. Till The End heeft een interactieve video, waar ze zelf kunt bepalen wat je Lucy het liefst ziet doen. In de supermarkt, in de auto of op het podium musiceren. Lucy the in the sky off diversity. 

5) Eleonor Coco – 4U (single)

Een klein meisje met grootse ambities en een voorliefde voor de letter U. Dat is deze Amsterdamse. Nee serieus, niet alleen bevatten alle nummers een coolere variant op het woord ’you’, zelfs haar EP is er eentje om 'U' tegen te zeggen. Alternatieve indiepop met een verrassend rauwe stem, want ons ergens aan de frontzangeres van Rondé doet denken. Ze werd dit jaar 3FM Serious Talent met het nummer Bring U Back. Haar nieuwe single 4U is zoet en punk tegelijk, met liefelijke thema’s. Zo gaat 4U gaat over hoe ze eigenlijk in de hel thuis hoort. Toch zien we haar liever op het podium van de Zwarte Cross. 

6) Alina Baraz - Can I feat. Galimatias

Na al die hysterische hiphop en hyperpop kun je wel wat harpaanslagen gebruiken. Afgetopt met een Liana La Havas-achtig stemgeluid, dat doet denken aan Jhené Aiko. Can I is een lied over uitkleden. Wat wij ook willen doen. Achter onze computer. Want: heet. Uitkleden op een heerlijke elektronische chillbeat. De Deense producer Galimatias werkte voor deze track samen met de engelenstem van de Ohioaanse Alina. Het resultaat is dromerig en zweverig in combinatie met heftige drums en een geloopte stem. Can I staat op het kakelverse album Urban Flora.

Abonneer je op onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.