Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Wat Te Doen Weekendagenda
31 JUL 2015 • Door Faye Heijnis • Meer blogs over Expo Lifestyle Theater Film Muziek

CJP's Wat Te Doen Weekendagenda

Weekend en augustus, welkom! Ja, jij ook CJP’er. Jullie vormen een mooi trio. Met je CJP-pas erbij is het een onverslaanbaar kwartet.

Vrijdag:
Weekendjeweg.nl
Geweldig, die partypics van vrienden op van-God-los-Ibiza en zuipen-tot-we-kruipen-Sunny Beach. Zelf geen geld voor/zin in zo’n rammende vakantieweek, of zit voor jou een soortgelijke tijd er al op en wil je nóg een paar (rustige) dagen weg? Sjees als een malle naar weekendjeweg.nl. Alleen vandaag kun je nog de dikke CJP-korting claimen. Strijk neer in Berlijn en ga naar de tofste clubs, hang met je lover een slotje op in Parijs, vertoef in Limburg en schrok een vlaai naar binnen of boek een hotel in Scheveningen om je vervolgens onder te dompelen in zeezout. Aanbod genoeg. Nu alleen jouw reislust en -partner, keus en de kortingscode die je ontvangt nog. Per boeking kun je één code invoeren.
Kies jouw bestemming // Aanvang: hangt van je reis af // Korting: € 10,- // Meer info  

Vision ft. Mike Williams
Nog in de veronderstelling dat Martin Garrix en Oliver Heldens de meest verse happen in de Nederlandse dj-wereld zijn? Dan loop je achter. Geeft niks: als je vrijdagavond naar Heerlen afreist, proef je de nieuwe lichting housetalent. Ricky Ray & Jackhammer, Remco Gaiteros en Mike Williams zetten de Nieuwe Nor op z’n kop. De laatstgenoemde is een 18-jarige dj, die het podium deelde met o.a. bovengenoemde Martin Garrix, Jay Hardway, Yellow Claw en Alvaro. Nee, die plek verover je niet zomaar. Dat je zo’n aanstormend talent voor een luttele € 4,- live kunt horen, is dan ook een cadeau.
Nieuwe Nor, Heerlen // Aanvang: van 22:00 uur tot 4:00 uur // Korting: € 1,- // Meer info 

Zaterdag:
De Parade Utrecht
Pak nog even een zwiep in de zweefmolen en het vrijgevochten theaterspel mee in Utrecht. Dit is het laatste weekend dat de Parade nog in de Domstad is, voordat het toneelwalhalla Amsterdam bereikt. Slurp met warme zonnestralen op je bol van een cocktail bij The Juicys en neem een creatieve pannenkoek bij Artistic Crêpe. Nu je maag niet meer knort, bestorm je natuurlijk de theatertenten. Vandaag zie je o.a. hoe cool live role playing is in Legend of the Larps Part I en krullen je mondhoeken omhoog door de droge humor in Half Krab, Half Winegum.
Moreelsepark, Utrecht // Aanvang: van 14:00 uur tot 2:00 uur // Korting: € 4,- op de entreeprijs // Meer info 

While We’re Young
Josh (Ben Stiller) en zijn vrouw Cornelia (Naomi Watts) zitten in een midlifecrisis. De documentairemaker en producente leiden een perfect leven in New York. De twee hebben geen kinderen, dus ze zijn niet gebonden aan poepluiers en babysitters. Maar hun vrienden verwelkomen inmiddels wel hun eerste spruit. John en Cornelia zijn toe aan wat avontuur en dat vinden ze bij de twee hippe twintigers Jamie (Adam Driver) en zijn vriendin Darby (Amanda Seyfried). De gekkigheid en feesten zijn even leuk, maar John en Cornelia beseffen langzaamaan dat zíj geen twintig meer zijn. Licht spoiler-alert: de film staat op z'n kop wanneer het stel achter de werkelijke aard van Jamie komt. 
Verschillende bioscopen // Aanvang: check het draaischema // Korting: tot € 2,50 // Meer info 

Nóg zo'n leuk kwartet.

Zondag:
Van Gogh Museum
Vincent van Gogh pleegde afgelopen woensdag precies 125 jaar geleden zelfmoord. Dé reden voor zondag Van Gogh-dag, met als eerste optie het Van Gogh Museum in Amsterdam. Hier glijden je ogen over Vincents meesterwerken als De Sterrenwacht en De Aardappeleters. Raar maar waar: toen de roodharige kunstgoeroe nog leefde, verkocht-ie haast geen drol. Hij had je vierkant uitgelachen als je ‘m vertelde dat zijn werk wereldberoemd zou worden. Om het feit dat zijn naam in het buitenland wordt uitgesproken als ‘Ven Goo’ of ‘Ven Gof’, had-ie misschien nog het hardst gegrinnikt.
Van Gogh Museum, Museumplein Amsterdam // Aanvang: van 9:00 uur tot 17:00 uur // Korting: € 3,- // Meer info

Vincent van Gogh Huis
Is het Brabantse Zundert voor jou dichterbij? Stap dan even het geboortehuis van Van Gogh binnen. Baby Vincent zag hier, op Markt 27 om precies te zijn, het levenslicht. Anders dan in het Van Gogh Museum zie je hier werken van kunstenaars die zich lieten inspireren door de meester van het pointillisme. Je hebt vast weleens dat sensatieverhaal gehoord over het stukje vlees dat Van Gogh van zijn oor afsneed. Kijk zondag vooral even verder dan die horrorpassage. Zijn kunst en die van zijn kunstzinnige fans is een stuk smakelijker om het over te hebben.
Markt 27, Zundert // Aanvang: van 12:00 uur tot 17:00 uur // Korting: € 3,50 // Meer info 

Dit werk, Starry Knight, vind je niet in het museum of z'n geboortehuis. Het is een kunstzinnige mash-up van Vartan Garnikyan, die fan is van zowel Batman als Van Gogh.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.