Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Wat Te Doen Weekendagenda
24 JUL 2015 • Door Faye Heijnis • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo

CJP's Wat Te Doen Weekendagenda

Komkommertijd? Welnee, niet op cultuurgebied. Put your hands – en je CJP-pas – up in the air!

Vrijdag:
Rio, I Love You
Aan het balen omdat ie-de-reen op vakantie is en jij niet, of niet meer? Rio, I Love You werpt wat zonnestralen op je zelfmedelijden. Tien regisseurs – waaronder de breinen achter Rio en Cidade de Deus – tonen hun korte film in deze serenade aan Rio de Janeiro. We volgen dan dus ook tien verschillende verhaallijnen. Bijvoorbeeld die van een jochie wachtend op een telefoontje van god in een treinstation. Of die van bokser Texas, die met slechts één arm een wedstrijd speelt om geld voor de operatie van zijn vrouw te winnen. Rio de Janeiro is de derde stad in de Cities of Love-reeks. Hiervoor waren Parijs en New York het middelpunt. Hoe leuk: in de volgende sequel is Rotterdam aan de beurt. Grijp je second of fame en kom als 'toevallige' passant in beeld.
Verschillende bioscopen // Aanvang: check het draaischema // Korting: tot € 2,50 // Meer info 

O.a. Vanessa Paradis (ex Johnny Depp) en Vincent Cassel (Black Swan) spelen in deze parel van een film.

Doornroosje & De Zeven Feesten: Shutdown
Terwijl de strijders van de Vierdaagse hun verse blaren doorprikken en snel hun bed inkruipen, sluit jij de Vierdaagsefeesten knallend af in Doornroosje. Tsja, verschil moet er wezen. Op de laatste avond ga je op z'n Nijmeegs los op de muziek van zes internationale topartiesten. Zo brengt Engelsman Thelem de diepste dubstep en Italiaan Maztek dreunende drum and bass. Liefhebbers van house, hip-hop en lokaal talent zijn hier vanavond ook op de goede plek. Check de rest van de line-up door op ‘meer info’ hieronder te klikken. Een eindtijd geeft de poptempel nog niet aan. Dat wordt geheid dansen tot in de vroege ochtend.
Poppodium Doornroosje, Nijmegen // Aanvang: 23:55 uur // Korting: 20% aan de kassa // Meer info 

Zaterdag:
Amsterdam Live On Stage
What you see is what you get. Verwacht Amsterdam en live optredens op een eh, ja… podium. De acts zijn dan weer allesbehalve sec: die krassen maar wat graag buiten de lijntjes. O.a. Dotan, Typhoon, Goldfish en het duo Cleavage – oeh, klinkt al spannend – blazen je vanaf het podium weg. Samen met Comedytrain heeft het festivalbestuur ook de vier stand-up comedians Alex Ploeg, Kasper van der Laan, Patrick Laureij en Stefan Pop uitgenodigd. Schuddebuiken van het lachen doe je niet op een lege maag: een vegetarische hap bij Vleesch Noch Visch, pizza bij Hot Mama Hot of Spaans gerecht van OfjeSpaanseWorstLust werk je zó naar binnen. Oh ja, vergeet in verband met de weersvoorspellingen je charmantste poncho niet en onthoud: we zijn niet van suiker.
Sportpark Riekerhaven, Amsterdam // Aanvang: van 12:00 uur tot 23:00 uur // Korting: € 7,50 // Meer info 

De mannen van Cleavage krijgen er geen genoeg van.

Marga Weimans – On The Other Side Of Reality
Modeontwerpster Marga Weimans weet van uitpakken. Ze ontwierp speciaal voor de Straatparade van het Rotterdamse Zomercarnaval een praalwagen. Mode, kunst en theater worden zaterdag geblend tot één geheel. Resultaat: een stoet van veertig jonge dansers die stijlvolle én uitgedoste kleding showen. Hopen dat ze er met hun lenige moves niet uit de lappen uitscheuren. Een catwalkshow door de straten van Rotterdam, dus. Uiteindelijk belandt de praalstoet als installatie in TENT, onder de naam On The Other Side Of Reality. Victoria Beckham en Michael Kors, maken jullie aantekeningen?
TENT, Rotterdam // Aanvang: straatparade Rotterdam 13:00 uur tot 18:00 uur, straatparade Witte de Withstraat 13:30 uur tot 15:45 uur, openingsperformance in TENT 21:00 uur // Korting: straatparade gratis, € 2,50 korting op entree museum // Meer info 

Zondag:
Madame Tussauds
De nieuwe Marvel-film Ant-Man ging deze week in première. Scott (Paul Rudd) hult zich in een magisch pak waardoor hij krimpt, maar een boost aan kracht krijgt. Een beetje zoals Popeye als-ie zijn portie spinazie doorslikt. Fan van Marvel? Trek na de film een sprintje naar Madame Tussauds. Tot september kan je daar selfies maken met Spider-Man, Wolverine en The Invisible Woman. Geniale stunt zou het zijn om op de plek van de laatstgenoemde niks te plaatsen. Zo flauw is Madame Tussauds gelukkig niet. Klaar met foto’s klikken bij de superhelden? Zeg Doutzen Kroes, Daniel Craig, Obama en Lionel Messi ook even gedag, nu je er toch bent.
Madame Tussauds, Amsterdam // Aanvang: van 9:00 uur tot 21:00 uur // Korting: € 3,- aan de kassa // Meer info 

Oh, hi Spidey. Foto: telegraph.co.uk

Boom Chicago
Zondag is zo’n verraderlijke dag. Je wordt wakker met een gevoel van ultieme vrijheid, maar krijgt in de loop van de middag een flinke stomp in je maag. Maandag hijgt in je nek als een vies, oud mannetje. Trommel je vrienden op, ga naar comedyclub Boom Chicago en lach de pijn weg. Als je mondhoeken niet ook maar íets omhoog krullen door deze gasten, mis je een lachspier. CJP’ers genieten met € 10,50 (!) korting van de grappen en grollen over o.a. Amsterdam, culturele botsingen en actuele zaken. Nog mooier: drankjes serveren ze aan de lopende band en zitten bij de prijs inbegrepen. Ben je maandag vrij? Dan kun je nog even blijven plakken in Boom Chicago’s Bar 117.
Boom Chicago, Amsterdam // Aanvang: 19:30 uur // Korting: je betaalt € 15,- // Meer info  

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.