Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Wat Te Doen Weekendagenda
17 JUL 2015 • Door Faye Heijnis • Meer blogs over Festival Theater Muziek Film Expo

CJP's Wat Te Doen Weekendagenda

Woesjjjj, daar is het weekend alweer. Laat ‘m niet aan je voorbij vliegen: geniet van de uit-je-plaat-gaan- én tot-rust-kom-momenten. Hoe? Pak om te beginnen je CJP-pas. Lees dan verder.

Vrijdag:
Welcome to the Village
Laat alles even voor wat het is en betreed de idyllische grond van dit festivaldorp. Artiesten als Typhoon, Blood Red Shoes, dEUS en zZz (allesbehalve slaapverwekkend) zijn dit weekend de bestanddelen van jouw broodnodige muzikale infuus. Drie dagen lang aanschouw jij topoptredens en drapeer je je met een biertje in een hangmat. Ook zie je het werk van o.a. Vera Art-Division – naar eigen zeggen de meest sexy club vormgevers van het noorden – én krijgt de Picasso in jou vrij baan bij de kunstworkshop van Neo Neo Dada & Daughters. Check om teleurstelling te voorkomen even het programma: dan loop je je favoriete artiest niet mis.
Natuurgebied De Groene Ster, Leeuwarden // Aanvang: check hier de openingstijden // Korting: € 10,- // Meer info 

Every Thing Will Be Fine
De filmtitel lijkt misleidend. Alles wijst er in dit drama namelijk op dat er absoluut geen happy ending in het verschiet ligt. De jonge schrijver Tomas (James Franco) rijdt op een besneeuwde avond twee jochies aan, waarvan er eentje sterft. Door zijn gigantische schuldgevoel grijpt-ie naar de drank, stoot z’n vriendin (Rachel McAdams) van zich af en belandt zelfs in het ziekenhuis. Aan de moeder van het overleden kind vertelt Tomas dat als er ook maar íets is wat hij voor hen kan doen, ze dat moet laten weten. Jaren na het ongeluk staat plotseling het broertje dat overleefde bij hem op de stoep…
Verschillende bioscopen // Aanvang: check het draaischema van de bios bij jou in de buurt // Korting: tot € 2,- // Meer info

Is 't niet tof hoe James Franco een getroebleerde lolbroek als in The Interview én een serieuze schrijver kan spelen?

Zaterdag:
22fest
Plak een ooievaar tegen je raam: 22tracks heeft een kind gebaard. De streamsite beleeft zaterdag haar – nu moet het wel een vrouw zijn, want bevalling – allereerste festival onder de naam 22fest. Ontdek net als op het internetplatform de meest uiteenlopende muziekgenres, opkomend talent en nieuwe nummers van gelauwerde artiesten. Zo zwaai je op het festival o.a. naar Sef, Benny Rodrigues, FilosofischeStilte en Romare. Fijn: aan lekker eten, een chill zone en shuttlebus is ook gedacht!
Diemerbos, Gaasp en Diem // Aanvang: 12:00 uur tot 23:00 uur // Korting: € 5,- // Meer info 

Doornroosje & De Zeven Feesten: Planet Rose
Komende dinsdag is de aftrap van de Nijmeegse Vierdaagse. Poppodium Doornroosje begint zaterdag al met vieren, tot in de vroege ochtend. Zo dans je o.a. op de dj-kunsten van Benny Rodrigues (hij heeft het er maar druk mee dit weekend), de energieke beats van Parijzenaar Bambounou en de house- en technodeunen van Reza Athar. Wedden dat je na dit feest als een uitgetelde Vierdaagse-wandelaar naar buiten strompelt? Kijk uit voor verdachte personen in cape met een vuurrode appel. De naam van dit feest is en blijft een verdachte cross-over met medesprookje Sneeuwwitje.
Poppodium Doornroosje, Nijmegen // Aanvang: 23:55 uur tot 06:00 uur // Korting: 20% aan de kassa // Meer info

Zondag:
De Hortus
Niks tegen yoga hoor, maar er zijn meer manieren om je zenmoment te pakken en je kater te bestrijden. Struinen langs een mooie verzameling planten, bomen en bloemen bijvoorbeeld. Kan in de botanische tuin De Hortus, waar je o.a. de Welwitschia Mirablis, Dactylorhiza Majalis (Google is je beste vriend) en vier bijenvolken vindt. Iedere zondag is er vanaf 14:00 uur een gratis rondleiding langs de adembenemende flora. Genoeg gezien? Dan plant je je toch even lekker neer op het terras. Vergeet vandaag geen ijsje te nemen: het is International Ice Cream Day.
Plantage Middenlaan 2a, Amsterdam // Aanvang: 10:00 uur tot 17:00 uur // Korting: € 4,- // Meer info 

Billy Elliot de Musical
Trek een sprintje á la Forrest Gump naar het AFAS Circustheater. Dit is het laatste weekend waarin je kunt profiteren van de dikke CJP-korting op Billy Elliot de Musical. Voor leken die het verhaal nog niet kennen: kort door de bocht belandt Billy onbedoeld in een balletles. Zijn bokslessen vindt-ie maar niks en hij is al snel verkocht aan de pirouettes en pliés. Zo erg, dat hij streeft naar een auditie voor de prestigieuze Royal Ballet School in Londen. Pa, die zijn balletdroom totaal niet steunt, gooit roet in het eten. Maar Billy heeft ‘opgeven’ niet op zijn to do list staan. Koop hier je CJP-tickets!
AFAS Circustheater, Den Haag // Aanvang: zondag 14:30 uur en 19:30 uur // Korting: CJP’ers betalen € 25,- // Meer info 

'Ballet?!?!?!'

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.