Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Wat Te Doen Weekendagenda
10 JUL 2015 • Door Faye Heijnis • Meer blogs over Muziek Film Festival Expo

CJP's Wat Te Doen Weekendagenda

Well hello friday! Geen tijd voor verveling dit weekend met je twee beste vrienden onder je duim. Daarmee bedoelen we uiteraard onze cultuurminnende weekendagenda en je blauwe pas die ‘kortíííng’ schreeuwt.

Vrijdag:
The Round-Up, de beste bands van 2015
O.a. poppunk á la Blink 182 en rauwe grunge op één avond vanaf hetzelfde podium. Geen muzikale fantasie: het gebeurt gewoon tijdens de bandjesavond in de Vorstin. De zes muziekgroepen Loose Ends, The Lost Boys Club, Postcards From Mars, Landmark 105, The Overslept en Dronegoat zetten Hilversum vanavond op z’n kop. Mag jij raden welke band wat voor muziek brengt. Houd je niet zo van verrassingen? Check dan vooral even ‘meer info’ hieronder.
De Vorstin, Hilversum // Aanvang: 19:30 uur // Korting: € 1,- // Meer info 

Zazí 
Als je zangcarrière begint op de trappen van de Parijse Sacré-Coeur, kan er weinig misgaan. De Nederlandse Sabien Bosselaar, Dafne Holtland en Margriet Planting improviseerden daar een Frans lied, dat een katapult voor hun carrière was. Sindsdien gaan ze als trio door het leven. Eerst als La Gaîté, die een Franse zangwedstrijd won. Maar ook als Zazí boeken de dames dik internationaal succes. Ze brengen pop, jazz en reggae en zingen in het Engels, Frans, Duits, Spaans en Noors. Goed opgelet op school. En ze hebben hun uiterlijk ook nog eens mee. 
Het Concertgebouw, Amsterdam // Aanvang: 19:30 uur of 21:30 uur // Korting: € 4,- // Meer info 

Van gitaren tot accordeons: Zazí's vingers kennen geen grenzen.

Zaterdag:
Extrema Outdoor
Ballonnen, toeters, táááárt. Het eerste dance-festival van Nederland stapt uit zijn tienerjaren. Extrema Outdoor blaast twintig kaarsjes uit. De ‘20 Years of Love’-editie belooft een mooi feest te worden, met helden uit de beginjaren én muziekgoeroes uit deze tijd. Train je techno-, dubstep- en housemoves op muziek van o.a. Oliver Heldens, Gorgon City, ROOG en The Million Plan & Doppelgang. Zelfs ANTS, het muzikale feest uit Ibiza, heeft een eigen stage op het festival. Pak de CJP-korting nu het nog kan (en neem je earplugs mee).
Recreatiepark Aquabest, Eindhoven // Aanvang: 11:00 uur // Korting: € 7,50 // Meer info 
      
Hadewych Minis presenteert Summer Classics at the Movies
Twee duistere tubatonen: Jaws. Een paar schelle viooltonen: Psycho. ‘Aaaaa sabenyaaa’ - of iets dergelijks - : The Lion King. Film en muziek zijn elkaars beste vrienden. Je kruipt nét wat meer in je stoel of zwijmelt er makkelijker op los als je passende deunen op de achtergrond hoort. Actrice Hadewych Minis presenteert op de Robeco SummerNights deze voorstelling over filmmuziek, waarin het orkest Philharmonie Zuid-Nederland de soundtracks van o.a. Out of Africa, West Side Story, Shrek en Fantasia speelt. Spontante dans- of huilbuien zijn toegestaan: de muziek is rete-meeslepend.
Het Concertgebouw, Amsterdam // Aanvang: 20:00 uur // Korting: € 6,- op de tweede rang // Meer info

Ahhh. Voor de filmische onwetenden: dit is een still uit West Side Story.

Zondag:
Body Art 
Twee kattenpootjes boven een vrouw d’r borsten, iemands achternaam in koeienletters op zijn onderarm… Ugh, smaak moet je maar net hebben als het op tattoos aankomt. Met het zomerweer en dus de schaarse kleding zijn deze tenenkrommende creaties onvermijdelijk. Misschien een idee om met z’n allen naar de expo Body Art te gaan. Dáár zie je pas wat voor moois er op lichamen te pennen valt. Maar ook piercings, make-up en extreme voorbeelden als opzettelijk aangebrachte littekens, brandmerken, implantaten en andere plastische chirurgie. We hoeven niet te zeggen dat je déze ‘lichaamsversiering’ beter niet kunt kopiëren, toch? Oh ja: iedere zondag is er een rondleiding door de tentoonstelling, die bij de prijs zit inbegrepen.  
Tropenmuseum, Amsterdam // Aanvang: 10:00 uur tot 17:00 uur // Korting: € 1,- // Meer info 

La Isla Mínima
Mysterieuze moorden geven je zondagmiddag of –avond wat pit. Ho, niet écht natuurlijk! In de Spaanse thrillerfilm La Isla Mínima. Regisseur Alberto Rodríguez neemt je mee naar een afgelegen, vergeten Spaanse stad in 1980. Daar pleegt een gek al jarenlang brute moorden op tienermeisjes. Rechercheurs Pedro (Raúl Arévalo) en Juan (Javier Gutiérrez) onderzoeken het bloedbad, maar zijn op z’n zachtst gezegd geen vrienden. Maar vanwege de moordenaar moeten ze hun struggles aan de kant zetten. Jij zit gegarandeerd op het puntje van de bioscoopstoel.
Verschillende bioscopen // Aanvang: check het draaischema van de betreffende bios // Korting: tot € 2,- // Meer info 

Krijg je al klamme handen? 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.