Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Bestonden déze festivals maar
07 JUL 2015 • Door Koen van Bommel • Meer blogs over Festival Muziek

Bestonden déze festivals maar

Het is geen geheim dat Nederland uit z'n voegen barst qua festivals. Toch denken wij dat er ruimte is voor meer. Festivals lijken namelijk best veel op elkaar. Er komen een paar bandjes, er zijn wat dj's en er worden broodjes met vlees verkocht. Daarom hebben wij wat festivals bedacht die iets origineler zijn. Als iemand dit even oppikt? Thanks!

 

Lunar Festival

Lunar Festival

Op een festival zijn is vermoeiend. Je loopt al gauw een kilometer of vijftig en omdat je hartstikke zat bent, maak je constant onnatuurlijke bewegingen, waardoor je spierpijn en andere kwaaltjes krijgt. Daarom: een festival op de maan. Geen gezeik met zwaartekracht, geen wetten of regeltjes en geen buren die last hebben van het lawaai. Sterker nog: er is helemaal geen lawaai. Door het gebrek aan een atmosfeer is het doodstil op de maan. Wat een rust.
Headliner: Neil Armstrong (via hologram)
Host: André Kuipers
Dresscode: ruimtepak
Food/drinks: spacecake en raketjes
Setting: een krater

Trump in de Toren

Trump in de Toren

Het zou echt een goed idee zijn als Donald Trump een festival organiseert. Hij heeft namelijk heel veel geld (vier miljard!), dus hij kan alle leuke bands boeken. Donnie is helemaal thuis in het glamour-wereldje en weet wat de nieuwste trends op het gebied van food en drinks zijn. Vet lekker eten dus. Tenslotte heeft hij z’n eigen toren, waar ook Jay Z en Beyoncé een appartement huren.
Headliner: Beyoncé (intieme huiskamershow)
Host: Donald’s kapsel
Dresscode: iets duurs
Food/drinks: crackers met bladgoud en de tranen van de onderklasse
Setting: het penthouse op de 88e verdieping

Online @ Home

Online @ Home

Festivals zijn hopeloos ouderwets, omdat ze plaatsvinden in de fysieke wereld. Hebben ze de memo niet ontvangen? Er is internet. Waarom zou je in godsnaam nog de deur uitgaan voor wat dan ook? Online @ Home onderscheidt zich van alle andere festivals omdat het bij je thuis plaatsvindt. De line-up is gewoon een afspeellijst van Spotify, je eten en drinken worden verzorgd door thuisbezorgd.nl en je slaapt 's nachts heerlijk in je eigen bed. Wat nou kamperen?Headliner: je eigen douche en toilet
Host: je huisbaas of woningbouwvereniging
Dresscode: comfort clothing
Food/drinks: kapsalon döner groot (saus apart, extra kaas) en een blikje cola
Setting: Google Chrome

Exodus Open-Air

Exodus Open-Air

In Amerika hebben ze Burning Man, waarvoor mensen massaal een weekje de woestijn intrekken. Dat is natuurlijk heel erg leuk, maar waarom zou je daar stoppen? Op Exodus Festival gaat het niet alleen om lomp vermaak, maar kruip je ook in de huid van belangrijke, historische figuren. Als eerste op de line-up staan de negen plagen, in de buurt van de berg Horeb. Verder zijn er Tien Geboden, een brandend bosje en een veertig jaar durende zwerftocht door de Sinaï-woestijn onder leiding van gastheer Mozes.
Headliner: Nickelback
Host: de Heer
Dresscode: wit
Food/drinks: manna en water
Setting: ergens tussen Egypte en Kanaän

Quantum Weekender

Quantum Weekender

Aan de ene kant zijn er veel voordelen van het leven op macroniveau. Je kunt alles goed zien, we zijn gewend aan de verschillende natuurwetten en er zijn fijne dingen zoals televisie en broodjes bapao. Toch heeft een festival op kwantumniveau – de wereld van de kleinste deeltjes, die wij niet kunnen waarnemen – veel voordelen. Deeltjes kunnen op meerdere plekken tegelijk zijn en tijd loopt niet meer lineair. Zo hoef je niks van de line-up te missen. Spelen de Foo Fighters en Triggerfinger tegelijkertijd? Geen probleem! Met terugwerkende kracht heb je beide bands al gezien, en kun je genieten van de overige tien dimensies.
Headliner: het Higgs-deeltje
Host: Stephen Hawking
Dresscode: korte broek
Food/drinks: micropizza en multiverse vruchtensap
Setting: de plancklengte

Het is nog even wachten tot de bovenstaande festivals er zijn, gelukkig kun je in de tussentijd met je CJP-pas met korting naar onder andere Welcome to The Village, Zwarte Cross, 22fest of Extrema Outdoor. Klik hier voor alle festivalkortingen.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.