Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 26
25 JUN 2015 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 26

Bij CJP zijn we de hele dag aan het likkebaarden op al het muzieklekkers dat binnenkomt op de redactie. Die kennis delen we graag met jou. Luister voor de laatste tracks iedere week naar de Likkebaardend Lekkere Luisterlijst. Deze week o.a. Seven Davis Jr., Sofie Letitre en Rudimental.

1) Seven Davis Jr. – Universes (album)

De ruigere versie van John Legend met hiphopswag: dat is Seven Davis Jr.. Zijn album begint alsof je in een aquariumsluis loopt. Vanachter het glas zingen meermannen je toe terwijl walvissen met hun ultrasound een beat produceren. Dan converseert een robot tegen Seven en start de tribale muziek in de mix met elektro, soul en funk. De tonen nemen je mee op een trip waarbij je jezelf leert kennen. Van Good vibes feat. Julio Bashmore krijgt je een stoot positieve energie. Be a man feat. Flako heeft een trommelbeat en salsagevoel, en laat je voelen hoe het is om man te zijn. Afterlife feat Kutmah is een retourtje einde-van-de-tunnel. Het verhaal wordt uitgeblazen door wederom die robot, maar voor het zo ver is mag Seven nog één nummertje doen.  

Seven Davis Jr. - Good vibes  feat. Julio Bashmore

 2 Sofie Letitre – Slip (single)

Je kunt de Utrechtse Sofie kennen van haar eerste album Back Where We Come From of als één van de Ladies of the Lowlands. Beide niet te vergelijken met haar nieuwe werk, want dit klinkt verrassend anders. Indiepop met experimentele elektronica onder een donkere sluier. Slip is het eerste nummer van haar EP Uncanny Valley, die in september uitkomt. Met deze plaat vertelt ze een verhaal over het contrast tussen imperfectie en perfectie, mens en machine, kwetsbaarheid en onkwetsbaarheid. Slip is een ode aan het niet-vallen. Een soundtrack voor eigenzinnige mensen die van FKA Twigs, Björk en James Blake houden.

Sofie Letitre – Slip

3) Rudimental – Rumour Mill feat. Anne-Marie & Will Heard (single)

Begin deze week verrasten de muzikale genieën van Rudimental ons met de aankondiging We Are Generation, hun tweede plaat, die in september uitkomt. Je kunt nu alvast luisteren naar Rumour Mill en geloof ons: hippe strandclubs zullen in de zomer overspoeld worden door deze hit. Ook Never Let You Go is een wolk van een track. Rudimental staat bekend om de samenwerkingen met getalenteerde jonge Britste artiesten, die daarna razend hard gaan met hun solocarrière. Ella Eyre is hier een voorbeeld van. Behalve goud zit er ook een zwart randje aan het toekomstige album. Zanger Bobby Womack zingt mee op de plaat en deze bijdrage was één van de laatste opnames die hij maakte voordat hij overleed.

Rudimental – Rumour Mill feat. Anne-Marie & Will Heard

4) Lonely The Brave – Control (single)

Een kakelvers nummertje van deze vijfkoppige gitaarband uit Cambridge. Control is een doompopklassieker ten top en de stem van leadzanger David Jakes doet je smeken dat je repeatknop blijft hangen. De band mag dan wel Lonely The Brave heten, een echte durfal pur sang is David trouwens niet. Hij is juist heel verlegen en staat daardoor niet midden op het podium te shinen zoals Robbie Williams dat zou doen, maar weggemoffeld uit de schijnwerpers. Wil je zien hoe de mannen in die setting toch een steengoede partij neerzetten? In november komen de Britten ons kikkerland onveilig maken en bezoeken de Metropool in Hengelo, de Melkweg in Amsterdam en de W2 in Den Bosch.

Lonely The Brave – Control

5) Cookachoo – Teacher (video)

Lig je al in hypnose als iemand tegenover je zijn of haar kettinkje recht trekt? Dan raden we het af om deze clip te bekijken. Wederom een hysterisch pareltje van ons favoriete afrobeat partytrio: Cookachoo. De band bestaat uit een exotische blondine, een Arabische prins en een donkere versie van Rob Ross. Ze vliegen door de lucht en schieten met hun laserogen. De frontvrouw heeft fantastische billen die ze los schudt en haar bandgenoten rijden op tijgers. Weet je nog dat je als kind je vinger moest opsteken als je iets wilde vragen? Teacher sleurt je terug naar de tijden dat je armkramp had en je elleboog rond je hoofd gevouwen lag, omdat je genegeerd werd door de meester. ‘May I go to the badroom now please teacher?’ Van ons mag het.

Cookachoo – Teacher

6) Giorgio Moroder – Déjà vu (album)

Déjà vu is iets langer dan een week uit, dus theoretisch gezien ‘oud’ te noemen in de muziekwereld. Maar aangezien de producer van het album 74 jaar is, kan dat weekje er ook wel bij, want dit willen we je niet ontnemen. Wat een killerplaat. House, disco en alleen maar grote namen zoals Mikky Ekko, Sia, Charli XCX, Kylie Minogue, Britney Spears, Kelis en Foxes. Het nummer Tom’s Diner met Britney kan zo in CJP’s herken de sample-lijst. Mikky Ekko (die van Rihanna’s Stay) zorgt voor een pophouse tranentrekker met klassieke strijkers. En de gelijknamige single Déjà vu is heerlijk door Sia’s fantastische stem en de vrolijke melodielijn. Moroder werkte vóór Déjà vu aan albums van artiesten als Elthon John, Madonna en Daft Punk. Je kunt wel stellen dat hij veel celebs kan high-fiven als hij op een fissa staat. Wat hij vast vaak doet want: ‘74 is de nieuwe 24’, zegt Moroder zelf.

Giorgio Moroder – Déjà vu feat. Sia

Abonneer je op onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.