Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 25
18 JUN 2015 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 25

Wij van CJP weten wel wat lekker is. Luister daarom voor de laatste tracks iedere week naar de Likkebaardend Lekkere Luisterlijst. Deze week o.a. Beck, Son Lux, Maaike Ouboter en DeJ Loaf.

Father John Misty – I Love You, Honeybear (single)

Op Spotify staat er 'explicit' achter de nieuwe single van Father John Misty. Blijkbaar leidde de fantastische videoclip te veel af van de tekst. Of misschien hebben we ons even laten misleiden door zijn John's kerkelijke artiestennaam, de op het eerste gezicht vreselijk zoetsappige titel van het lied en de ballade-vorm waarin het geheel gegoten is. Wie beter luistert hoort namelijk dat deze classificatie wel degelijk terecht is en de titel minder zoetsappig dan je denkt. Father John moet zijn lakens wassen, al heeft dat weinig zin nu de apocalyps zo dichtbij is.

Son Lux - Bones (album)

Het eerste voorproefje van Son Lux' derde album was de stop-motion clip van single Change is Everything. Als Ryan Lott de helft van de moeite die de clip kostte in zijn muziek steekt, dachten we toen, dan zit het al goed. Afgelopen week bleek dat we opgelucht adem konden halen: Bones is een erg sterke indietronica-plaat geworden. Experimenteel, maar catchy. Denk aan een kruising tussen The Knife en Yeasayer, als die wat vaker in de geluidenbank van de hiphop zouden snoepen. Het album komt pas 23 juni uit, maar is nu al te beluisteren op 3voor12's Luisterpaal. Tip: uitschieter You Don't Know Me kun je wel al in Spotify aan je favorietenlijst toevoegen.

Maaike Ouboter - En hoe het dan ook weer dag wordt (album)

Haar enorme hit Dat Ik Je Mis had in 2013 de doorbraak van Maaike, de acceptatie van huilende mannen op tv en vanwege haar talenkronkels bijna een zenuwinzinking van een bepaalde eindredacteur to gevolg. Bij artiesten die met één nummer zo hard doorbreken ligt altijd op de loer dat men ze even snel weer vergeet als dat ze opkwamen. Nadat we En hoe het dan ook weer dag wordt gehoord hebben, kunnen we stellen dat dat gevaar bij Maaike geweken is. Dit is een singer-songwriter die haar vak verstaat en langzaam sleutelt aan wat hopelijk een lang oeuvre vol taalvondsten wordt. Maaikes debuutalbum verschijnt vrijdag, net als het talige interview op CJP waar ze lijdend voorwerp van is.

Beck – Dreams (single)

Zes jaar moesten we wachten op nieuw materiaal van Beck. Maar toen zijn negende studio-album Morning Phase in februari 2014 uitkwam, was het ook meteen raak: hij won er meerdere Grammy's mee. Haai Kanye. Nu, krap een jaar later, brengt hij ineens weer een heel fijne single uit en dat duidt toch meestal op een nieuw album. Het kan verkeren. Als Beck nog meer van dit soort uptempo-nummers heeft opgenomen, dan zouden we dat album graag nog voor de zomer in onze auto hebben liggen.

DeJ Loaf – Like A Hoe

Decennialang horen we rappers nu al over 'hoes and bitches'. Like A Hoe belande dus op voorhand op de stapel saai en voorspelbaar. En toen zagen we een foto van wie DeJ (spreek uit deejz) Loaf: het bleek geen kerel te zijn, maar een 24-jarige chick met een hartjes-zonnebril. Met shout-outs van Drake op Instagram en een eigen single waar Lil'Wayne op meedoet. Oké, even luisteren wat ze te zeggen heeft dan. "Treat a nigga like a hoe"

Wolf Alice  - My Love Is Cool (Album)

Het debuutalbum van Wolf Alice komt pas op 23 juni officieel uit, maar is nu al via verschillende kanalen te horen. Fans van de EP's zullen niet teleugesteld worden, je mag de vertrouwde, uiterst effectieve combinatie van zoetgevooisde vrouwenstem met stuwende indierock verwachten. Wij horen tot die fanschare en omdat Wolf Alice aanstaande zondag ook op Best Kept Secret staat, wilden we dit album dus toch per se in de Luisterlijst van deze week hebben. (Volgende week publiceren we dan wel even een interview dat we met de band hadden, beloofd.) BKS heeft op dezelfde dag trouwens ook tourmaten Gengahr op het podium staan en die brachten vorige week hun eveneens luisterwaardige debuutalbum A Dream Outside. Luister beide albums en bestel, mocht je dat vreemd genoeg nog niet gedaan hebben, je tickets voor Best Kept Secret met € 10,- CJP-korting.

Abonneer je op onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.