Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Dit moet je zien op ITs (nu je het nog kan betalen)
01 JUN 2015 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Theater

Dit moet je zien op ITs (nu je het nog kan betalen)

ITs festival presenteert elk jaar de beste afstuderende regisseurs, acteurs en dansers uit binnen- en buitenland. Wij selecteerden zeven hoogtepunten die je nu moet zien, want volgend jaar leg je vanaf ongetwijfeld het dubbele neer voor deze talenten.

The Big Unknown (…)

big unknown ITs Festival 2015 korting kaarten CJP
Heeft jouw pak een zebraprintje?

Voluit heet deze voorstelling The Big Unknown With A Bit Of Nature And Everything Else On My List Of Things To Do. Dat is wat lang, maar dat mag: The Big Unknown is één van de vier mime-voorstellingen op ITs. Meer tekst dan dit zul je dus niet krijgen. Die ga je ook niet missen, The Big Unknown is een fascinerend spel over de individualiteit van al die mannen en vrouwen die in pak naar hun werk gaan. Ze lijken allemaal op elkaar, maar je hebt geen idee wat er vanbinnen allemaal gaande is. Spoiler alert: totale waanzin. TBU (het kan nóg korter) wordt geregisseerd door Nicole Beutler, een gearriveerd theatermaker en dans-choreografe van oorsprong bovendien. Ook interessant dus voor iedereen die ‘mime’ leest en nog steeds gelijk denkt: flikker op met je enge clowns.
Waar en wanneer?
Compagnietheater (Grote Zaal), vrijdag 19 juni om 19:30 uur
Online prijs: € 9,- (€ 4,- korting). Reserveer nu.

Dance Double Date #1: Codarts en SEAD

ITs Festival 2015 Amsterdam dans korting CJP - Talent on the move - Foto Jan Hordijk
Dat je een date hebt en er ineens 37 afgetrainde danstalenten voor je neus staan

Blind dates zijn het leukst als je van tevoren niet iemands hele Facebook-timeline hebt uitgeplozen, maar een kleine hint wil je in dit geval misschien wel vast hebben. In de Double (en soms Triple) Dates op ITs zie je in één voorstelling meerdere stukken. Met name de Dance Double Date #1 wordt een bijzondere, fluisterden meerdere ingewijden ons in. De Rotterdamse dansschool Codarts voert stukken op van Jiří Kylián (die in 2008 nog een eremedaille voor Kunst en Wetenschap kreeg van koningin Beatrix), Stephen Shropshire, Marina Mascarell en Felix Landerer. Vervolgens maakt SEAD, all the way from Salzburg, Austria, je avond af met de experimentele show van de jonge Kroaat Matija Ferlin. Dat is meteen de eerste keer tijdens deze editie van het festival dat de I van International Theatre School Festival wordt waargemaakt. Extra tip: de IYMA (International Young Makers in Action) Double Date wil je ook niet missen. Toch zonde dat je een dansvoorstelling niet met je mee naar huis kan nemen.
Waar en wanneer?
Compagnietheater (Grote Zaal), zaterdag 20 juni om 21:15 uur
Online prijs: € 9,- (€ 4,- korting). Reserveer nu.

CJP Exclusief: dansworkshop met Min Hee Bervoets (SYTYCD)

Min Hee Bervoets ITs Festival 2015 korting kaarten CJP
Ontmoet de beul die jou gaat laten zweten tot je als een ingedroogd sponsje in elkaar krimpt.

Als je wel eens naar So You Think You Can Dance kijkt, dan ken je Min Hee. Ze is het nieuwste jurylid van de bekende danswedstrijd en één van de redenen waarom het niveau van de dansers dit jaar weer zo hoog is. Op 20 juni geeft Min Hee een exclusieve dansworkshop voor CJP’ers. Iedereen die zijn moderne danstechnieken wat wil laten bijspijkeren door een echte pro is welkom. Zolang je een CJP-pas hebt. Nou vooruit, je mag twee kaarten kopen op één pas. Er zijn maar twintig plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij! Mooi meegenomen: je kunt de workshop combineren met Dance Double Date #1, dan betaal je slechts € 7,50 extra.
Waar en wanneer?
Theaterschool, zaterdag 20 juni om 17:00 uur
Prijs: € 15,- (Exclusief voor CJP’ers) of € 22,50 (workshop + Dance Double Date #1). Reserveer nu.

Rinoceros

Rinoceros ITs Festival 2015 korting kaarten CJP
Is dit nog normaal?

Wat gebeurt er als de hele wereld in één keer gek wordt en jij als enige normale persoon overblijft? Of, iets specifieker, wat gebeurt er als alle inwoners in jouw Franse bergdorpje veranderen in neushoorns en jij als enige niet? Wie is er dan normaal? Aan de studenten van ArtEZ de taak om dat te laten zien. 
Waar en wanneer?
Frascati 1, zondag 21 juni om 15:00 uur en 21:00 uur
Online prijs: € 9,- (€ 4,- korting). Reserveer nu.

Choreo[graphic] selection

choreo graphic selection ITs Festival 2015 korting kaarten CJP
Mee mogen doen aan Choreo(graphic) is bijna net zo belangrijk als winnen

De artistiek leider dans van ITs, Tim Persent, gaat de afgelopen tien jaar al op zoek naar de meest eigenwijze en originele choreografen op de Nederlandse dansscholen. Wie Tims strenge selectie doorstaat, is écht met iets bijzonders bezig. En wie ernaar kijkt, gaat dus ook écht iets bijzonders zien. De vijf makers die zich in dit programma presenteren, mogen zich bovendien nog ergens zenuwachtig over maken: ze dingen automatisch mee naar de ITs Krisztina de Châtel Award. Als je die wint, sta je een jaar later met je eerste eigen voorstelling op het festival, krijg je geld om die voorstelling te maken en ben je officieel ‘de meest talentvolle choreograaf van het festival’. Best een dingetje.
Waar en wanneer?
Frascati 2, maandag 22 juni om 15:30 uur en 21:00 uur
Online prijs: € 9,- (€ 4,- korting). Reserveer nu.

Hautnah (Closer)

Verveeld, narcistisch, van elkaar vervreemd, geobsedeerd door succes en roem, eenzaam: het is best lastig om een twintiger met licht intellectuele aanleg te zijn deze dagen. Helemaal nu we, doordat gratis porno slechts een paar klikken van ons verwijderd is, seksueel niet zo snel meer onder de indruk zijn. Hoe moet het verder met ons? Geen idee. Maar we kunnen je wel aanraden om te gaan kijken naar de worsteling van andere ‘intellectuele’ twintigers. De kans is groot dat je smakelijk om jez…eh…. hen kunt lachen. Regisseur Nina de la Parra (1987) is Nederlandse, maar verhuisde voor haar studie regie naar het Duitse Essen. Hautnah is dan ook een voorstelling in het Duits, maar wees gerust: er zijn Engelse boventitels.
Waar en wanneer?
Frascati 1, maandag 22 juni om 19:00 uur.
Online prijs: € 9,- (€ 4,- korting). Reserveer nu.

Een Meeuw

een meeuw Tsjechov ITs Festival 2015 korting kaarten CJP
Óf ze heeft heel erg liefdesverdriet, omdat kunstenaars nu eenmaal geen relatie met elkaar moeten beginnen. Óf de meeuw uit de titel heeft net zijn behoefte in haar nek gedumpt.

Regisseur Daan van Bendegem (1993) studeerde vorig jaar af aan de acteursopleiding van de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten. Je zou dus zeggen: Daan, wat doe jij hier nog? Zeker omdat Daans voorstellingen al tijdens zijn studie succesvol waren, met name de solo Who’s afraid of red, yellow and blue kreeg de handen op elkaar. Wel, Daan was nog niet klaar met school. Of met het studentenleven misschien. Hoe dan ook, Daan keerde na zijn afstuderen gewoon terug naar de HKU en schreef zich in voor de makersopleiding. Gelukkig maar; Een Meeuw is één van de meesterwerken van de legendarische Russische schrijver Anton Tsjechov en dat kunnen we niet vaak genoeg op de planken zien. Dat Thibaud Delpeut (een van de meest gevierde theaterregisseurs van Nederland) officieel bij 'Regie-advies' op de credits staat, belooft bovendien ook veel goeds.
Waar en wanneer?
Frascati 1, dinsdag 23 juni om 16:00 uur en 19:30 uur
Online prijs: € 9,- (€ 4,- korting). Reserveer nu.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.