Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP’s Zinderende Zomeragenda
28 JUN 2015 • Door Faye Heijnis • Meer blogs over Theater Expo Film Muziek

CJP’s Zinderende Zomeragenda

De zomer is aangebroken. Tijd voor lekkende ijsjes, penetrante zweetluchten, verbrande ruggen en een insecteninvasie. Nee, buiten zijn met tropische temperaturen is ook niet alles. Daarom geeft CJP jou zinderende cultuurtips die, zelfs met een brandende zon, het waard zijn om voor binnen te blijven.

Dreamgirls
Tot en met 5 juli
Sjees naar de online ticketshop of trek een sprintje naar het DeLaMar Theater. Dit is je allerlaatste kans om dikke korting op de musical Dreamgirls te claimen. Geloof ons: het geluid dat uit de gouden strotjes van Berget Lewis, Carolina Dijkhuizen en Aïcha Gill vloeit, doet je meer dan goed. De voorstelling is gebaseerd op het leven van Diana Ross en haar leven met The Supremes. Grote uitdaging om na afloop de heerlijke soulhits uit je hoofd te krijgen. 
DeLaMar Theater, Utrecht // Aanvang: 5 juli om 14:00 uur // Korting: 50% // Meer info 

Faces: European Portrait Photography since 1990
Tot en met 23 augustus
Selfies? De portretfotografen uit deze expo lachen Kim Kardashians egodocument vast vierkant uit. Een persoon perfect in beeld brengen is zo makkelijk nog niet. In Faces blikt het Nederlands Fotomuseum terug op het werk van 32 fotografen, waaronder Anton Corbijn, Rineke Dijksta, Boris Mickailov en minder bekende cameragoeroes. Van doodgewone burgers tot filmsterren en van politici tot kunstenaars: de lens kent geen grenzen. CJP-korting trouwens ook niet.
Nederlands Fotomuseum, Rotterdam // Aanvang: dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 uur tot 17:00 uur, zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 uur // Korting: € 4,50 // Meer info 

Anton Corbijn bereikte hiermee toch wel de mijlpaal der portretfotografie: Mandela voor z'n camera!

Spark
29 juli
Dat muziek zonder zang net zo pakkend kan zijn, bewijst Spark. De vijf Duitse leden combineren veertig (!) verschillende instrumenten en brengen klassiek, jazz, country en romantische deuntjes. Hoe dat klinkt, weet je als je vanavond het Concertgebouw binnenwandelt. De Robeco SummerNights van 27 juni tot en met 30 augustus raden we je sowieso aan.
Het Concertgebouw, Amsterdam // Aanvang: 20:00 uur // Korting: € 6,- op tweederangs kaarten // Meer info  

The Sound of Music Zomertour
29 juli tot en met 23 augustus
The Sound of Music is jarig. Julie Andrews huppelde en zong vijftig jaar geleden als Maria door de Oostenrijkse heuvels. Ken je het verhaal, de film en hits als Edelweiss en Do Re Mi niet? Foei, maar die schade kun je herstellen door naar de Nederlandse musicalvertaling te gaan. Anouk Maas treedt in de voetstappen van Julie. 
Carré, Amsterdam // Aanvang: verschilt per dag // Korting: 40% lastminute // Meer info

Amy
Vanaf 13 augustus
‘Het meisje achter de naam’ luidt de ondertitel van deze muziekdocu vol privébeelden. In Amy zie je the good, the bad and the ugly. Amy Winehouse was in de media synoniem voor drank en drugs. In de film zie je hoe ze stomdronken optrad, van drugs smikkelde en zichzelf verloor in de giftige relatie met zanger Blake Fielder. Maar ook de pakkende nummers, gevoelige teksten en sterke persoonlijkheid van het jazztalent komen aan bod. Als Amy je niet roert, mis je een emotionele snaar.
Verschillende bioscopen // Aanvang: check het draaischema van de bios bij jou in de buurt // Korting: tot € 2,- // Meer info 

'Ik denk dat ik totaal niet beroemd word.' Viel dat Amy even tegen.

Narnia: de leeuw, de heks en de kleerkast
17 september
Rondjes draaien op spitzen én hoofden: ballet meets hiphop in deze dansvoorstelling. Het Nationale Ballet en ISH duiken in de wereld van Narnia. C.S. Lewis’ fantasieverhaal was al goed voor drie films, plus het vierde deel dat in de startblokken staat. Voor de onwetenden: twee broers en zussen belanden via een klerenkast in het mysterieuze Narnia, waar de kwaadaardige Witte Heks de bewoners een ijzige hel bezorgt. Wat voor moves pratende bevers, leeuw Aslan en centaurs in zich hebben, zie je deze avond.
Rotterdamse Schouwburg // Aanvang: 19:00 uur // Korting: tot € 9,- // Meer info 

Fresku
18 september
Met alter ego Gino Pietermaai laat Fresku zien dat-ie graag zijn lolbroek aantrekt. Net zo makkelijk schakelt de rapper over naar bloedserieuze zaken. Met zijn nieuwe album Nooit Meer Terug toont Fresku zich als een open boek. Songs over angst vormen de rode draad. Angst om als artiest niet mee te tellen en als vader teleur te stellen, bijvoorbeeld. Zijn serieuze nummers én die met een vette knipoog hoor je vanavond in Hengelo, met een live band.
Metropool, Hengelo // Aanvang: 20:30 uur // Korting: € 3,- // Meer info 

Nederlands Film Festival en CJP Serveert @ NFF
23 september tot en met 2 oktober
Nederlandse filmglorie, bier en bitterballen. CJP regelt weer een tof filmprogramma voor je tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. Tien dagen lang straalt de beste vaderlandse cinema op het doek van NFF. Van docu’s tot drama’s, van korte clips tot lange speelfilms en aangevuld met een randprogramma vol talkshows, feesten en optredens.
Stadsschouwburg Utrecht // Aanvang: CJP serveert op 26 september, NFF van 23 september tot en met 2 oktober // Korting: voor CJP serveert betaal je € 18,50, voor je NFF-kaartjes krijg je € 2,50 korting // Meer info

De muzikale, komische roadmovie J. Kessels opent het NFF in het Beatrix Theater.

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.