Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Wat Te Doen Weekendagenda
26 JUN 2015 • Door Faye Heijnis • Meer blogs over Festival Theater Expo Film

CJP's Wat Te Doen Weekendagenda

Gevaarlijke verleiding, safari vanaf de bioscoopstoel en uiterst beschaafde dansjes in de Botanische Tuinen. Met je beste vriend CJP-pas kun je dit weekend weer korting aftrekken van de fijnste cultuurverzetjes.

Vrijdag:
De Casanova’s van de Vastgoedfraude
De acteurs zijn al reden genoeg om met een noodvaart je plekje te claimen bij deze voorstelling. Onder de naam De Verleiders spelen Pierre Bokma, Victor Löw, Leopold Witte, George van Houts en Tom de Ket gevaarlijk charmante vastgoedfraudeurs. De zakenmannen sluiten dikke deals en zwemmen in het geld, tot ze in de bak belanden. De Casanova’s van de Vastgoedfraude is desondanks een komisch stuk. Het is de eerste uit de toneeltrilogie van De Verleiders.   
Het publiek als kasplantjes laten toekijken is geen optie voor de mannen. Ze werpen de spotlights ook de zaal in. Sjoemelen we niet allemaal wel eens? Bijvoorbeeld met puppyoogjes je kapotte telefoon bij de inboedelverzekering declareren, terwijl die toch echt door jouw eigen domme fout op straat kletterde. Wees niet bang: er is geen surprise-act van een politieagent. 
Stadsschouwburg Utrecht // Aanvang: 20:00 uur // Korting: € 2,50 op eerste- en tweederangskaarten // Meer info 

Nature 3D
De schubben tellen van een kameleon onmogelijk? Ha, dan heb jij Nature 3D nog niet gezien. It doesn’t get any closer than this. De makers van BBC Earth zoomen in – dat is serieus nog een understatement – op Afrikaanse jungles, savannes, oceanen en besneeuwde bergtoppen. Van een enorme waterval tot het gevecht tussen krokodillen en gnoes bij een rivier: water is de rode draad. Maar ook een spuwende vulkaan en een kurkdroge woestijn verschijnen vol in close-up, en dat alles in 3D. Een Afrikaanse safari vanaf je bioscoopstoel.
Extra leuk: in de Nederlandse versie levert WNF-ambassadeur Humberto Tan met zijn suave stem de voice-over. In de Engelse versie hoor je acteur Idris Elba.
Verschillende bioscopen // Aanvang: check het draaischema van de bios bij jou in de buurt // Korting: tot € 2,- // Meer info 

Zaterdag:
deBeschaving
In de Utrechtse Botanische Tuinen huist naast bizar mooie natuur ieder jaar ook festival deBeschaving. Hou je niet zo van gigantische podia en ontelbare uit hun plaat gaande gekkies? Stop met zoeken: dit is het antwoord. O.a. Typhoon, Kensington, Sue the Night en Rondé zetten de tuinen beschaafd op zijn kop. De Einstein en Socrates in jou worden in de geest van de omringende schoolgebouwen aangewakkerd. Bij het wetenschapsprogramma geven inspirerende sprekers allesbehalve saai gelul. Voor een hapje insect, plons in een bad en bijzondere routes met vooruitzicht op de Tour de France, kom je hier ook aan je trekken.
Botanische Tuinen, Utrecht // Aanvang: van 12:00 uur tot 23:00 uur // Korting: € 5,- // Meer info 

Festival Mundial
Pak je backpack en veeg het stof van je verrekijker. Vanaf zaterdag biedt Tilburg twee dagen lang een culturele wereldreis. Op Festival Mundial spot je talentvolle artiesten waar je het bestaan misschien nog niet van af wist. Verwonder je over de aparte klanken van Skip & Die, schuifel op het romantische gitaargetokkel van Gabriel Rios, doe een vreugdedans op de muziek van La Pegatina en – die ken je vast wél – zing mee met Kenny B. Naast muziek is er ook theater, zoals toneelgroep Prins te Paard. 
Spoorzone, Tilburg // Aanvang: zaterdag van 13:00 uur tot 01:00 uur en zondag van 13:00 uur tot 23:00 uur // Korting: € 5,- op een weekendticket // Meer info 

Zo'n andere cultuur moet je maar net staan. Foto: Jostijn Ligtvoet

Zondag:
Global Imaginations
Pfoe, wat een multiculturele vibes dit weekend. Kunstenaars van over de hele wereld exposeren vanaf deze week creatieve hoogstandjes over het thema mondialisering. Het resultaat: grote installaties, videoprojecties, sculpturen en wat al niet meer. Van makers met uiteenlopende tradities en culturen, maar gebogen over hetzelfde onderwerp: de global village, in de breedste zin van het woord. Zo showt de Amerikaanse Mark Dion 3D-geprinte kopieën van fossielen en exposeert de Marokkaanse Batoul S’Himi letterlijk de pannen uit een wereldkeuken.
De Meelfabriek, Leiden // Aanvang: 12:00 uur // Korting: € 3,- aan de kassa // Meer info

Welcome to the Ashton Brothers
Run, CJP’er, run! Dit weekend is de laatste kans om met vette korting de Ashton Brothers te zien in de Kleine Komedie. De prettig gestoorde mannen van het gezelschap brengen een show vol stunts. De harde kern bestaat uit acteurs Pim Muda, Friso van Vemde en Joost Spijkers. Daarnaast bestormt circustalent het podium. Niek Takens bijvoorbeeld, 17-jarige kampioen goochelen. En Nigel Voets, een 19-jarig jongleertalent dat de grootste circussen in Europa afstruint. Om het dijenkletsgehalte nog meer op te voeren, komt Bas Hoeflaak van komediegroep Droog Brood zijn zegje doen.
De Kleine Komedie, Amsterdam // Aanvang: 21:00 uur // Korting: 50% // Meer info 

Zwartgeblakerde clowns.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.