Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Wat Te Doen Weekendagenda
12 JUN 2015 • Door Faye Heijnis • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo

CJP's Wat Te Doen Weekendagenda

Rollebollen in de duinen van Terschelling, dansen op vunzig lekkere deuntjes en aan André Kuipers’ astronautenlippen hangen. Absoluut geen smoesjes te vinden om dit weekend niet je cultuurrondje te maken.

Vrijdag:
Oerol
Terschelling staat vanaf vandaag tien dagen lang in het teken van Oerol, hét festival dat podium geeft aan de fanatiekste crea bea’s. Je waant je in een jungle vol straattheater, eigenzinnige muziek, flamboyante artiesten en goede gesprekken. Tip: de voorstelling The summer of ’96, die brugpiepers in spe volgt. Vriendschappen vallen uiteen en de eindmusical is het laatste dat ze nog met elkaar delen. Dit alles in de tijd waarin Wim Kok nog de Nederlandse minister-president was en Pim Fortuyn zijn boek Tegen de islamisering van onze cultuur schreef. Slechts één van de vele acts die het bezoeken waard zijn op Oerol. Check daarom vooral zelf even het programma. 
Terschelling // Aanvang: van 10:00 uur tot en met zondag 21 juni 15:00 uur (laatste voorstellingen) // Korting: 20% op alle losse theaterkaartjes // Meer info  

No shame op Oerol. Lekker laten gaan! Foto: Saris & den Engelsman

As Big As The Sky
‘In China komen dromen uit’ is de gedachte in de operavoorstelling As Big As The Sky, die vervolgens keihard onderuit wordt geschopt. Het verhaalt draait om de Europese architect Sem Aers, die in een Chinees dorpje een megaconstructie bouwt. Hij wordt verliefd op de beroemde operazangeres Qin Mulan. Maar voor zowel zijn droomproject als voor zijn relatie met de Chinese knapperd geldt: te mooi om waar te zijn. Het stuk gaat in wereldpremière op het Holland Festival, dat nog ruim een week Amsterdam kleurt. Naast het verhaal en de muziek zijn het decor, de knallende make-up en de kostuums reden genoeg om te gaan. Na afloop even blijven hangen raden we ook aan. Componist en regisseur Arnoud Noordegraaf is aanwezig voor een meet & greet.
Muziekgebouw aan ’t IJ // Aanvang: 20:30 uur // Korting: € 20,-. Als CJP’er betaal je slechts € 17,50 // Meer info 

Zaterdag:
Life is Art, Art is Life
Alledaagse voorwerpen exposeren als kunst. Na het lezen van onze blog hierover klinkt dat vast niet meer zo onwaarschijnlijk. Zelf in den levende lijve het bewijs aanschouwen? Kan vanaf vandaag. De succesvolle Chinese kunstenaar Song Dong toont met zijn expo Life is Art, Art is Life dat een wereldkaart van duizenden snoepjes en een heuvel van afval vol met bloemen een prominente plek in het Groninger Museum oplevert. En wat te denken van Waste Not, de installatie van spullen die zijn verzamelverslaafde moeder bij elkaar spaarde? Dat werk was zelfs in het Museum of Modern Art in New York te zien. Duchamp, eat your heart out.
Groninger Museum // Aanvang: 10:00 uur – 17:00 uur // Korting: € 3,- // Meer info

Waste Not: een deel van het resultaat van de verzamelwoede van mama Dong. Foto: beanstories.co.uk

Vunzige Deuntjes
Jakkes, wat schalt die muziek van Kris Kross Amsterdam lekker door de speakers. De dj’s Jordy en Sander Huisman en mc Yuki Kempees zijn inmiddels een begrip in het Amsterdamse nachtleven en zetten vanavond Patronaat op zijn kop. Verwacht klassiekers die jij vást ook van vroeger nog kent in een nieuw jasje gestoken, met een mix van R&B, hiphop, funk, soul en house. Hoe dan ook: losgaan gegarandeerd. Dj’s Hato, Weslo, JdB en dj/mc-duo Dabutes maken de line-up van deze editie Vunzige Deuntjes in Haarlem compleet.
Patronaat Haarlem // Aanvang: 23:00 uur // Korting: € 1,- // Meer info 

 Zondag:
CJP Exclusief: Prins
Ja hoorrr, eindelijk mogen 140 gelukkige CJP’ers in de bioscoopstoelen van Het Ketelhuis neerploffen voor de exclusieve gratis voorpremière van Prins. Een klassiek en komisch coming-of-age-verhaal, met de nodige portie puberliefde, geld en criminaliteit. De film draait om de 17-jarige Ayoub, die deze verleidingen tegenkomt. Actrice Sigrid ten Napel (Alleen Maar Nette Mensen, Zomer), Elsie de Brauw (Tussenstand) en grote en kleine rappers als Vjèze Fur en Lil’ Kleine zijn ook in de film te zien.
Wees snel: er zijn nog enkele plekken! Kan jij er niet bij zijn? Jammer, maar dan kunnen wij alsnog iets voor je doen: tot € 2,- korting geven op je bioscoopbezoek. Heb je ons interview met regisseur Sam de Jong trouwens al gelezen? 
Het Ketelhuis // Aanvang: 11:00 uur // Korting: gratis // Meer info 

Ayoub in misschien wel hét pareltje van Prins: de paarse Lamborghini Diablo. Matcht met z'n oog.

André Kuipers: ruimtevaartcollege
‘Onze’ André Kuipers zweefde meer dan zes maanden in de kosmos. Aan de hand van foto’s en video’s laat-ie het hele avontuur zien: van de voorbereidingen en trainingen tot de landing en het herstel na de missie. Carré is deze middag dé plek om te zijn als je weggeblazen wilt worden door enorm mooie kiekjes van het heelal.
Carré heeft een beste winactie opgezet: twee gelukkige bezoekers mogen na afloop uit eten gaan met Kuipers én samen met ‘m sterrenkijken vanaf het balkon van het theater. Is wel iets om van je bucketlist af te strepen, toch?
Carré // Aanvang: 14:00 uur // Korting: 40% last-minute (geldig vanaf 12:00 uur op zondag), dus houd de website scherp in de gaten! // Meer info  

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.