Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Wat Te Doen Weekendagenda
05 JUN 2015 • Door Faye Heijnis • Meer blogs over Theater Expo Shoppen Film

CJP's Wat Te Doen Weekendagenda

Spray een overdaad aan deo onder je oksels, gooi een dikke klodder zonnebrand op je neus en blaas het stof van je zonnebril. Dit weekend wordt héét. Tussen de zonuurtjes door is gelukkig genoeg culturele verkoeling.

Vrijdag:
Ryan McGinley Photographs 1999-2015
Voordat je onverwachts met rode oortjes bij deze expositie rondloopt: bereid je voor op naakt. Fotograaf Ryan McGinley groeide eind jaren negentig op in de ruige, New Yorkse cultuur van skateboarders en graffitikunstenaars. Seks, drugs, het nachtleven, illegale praktijken: de Amerikaan fotografeerde alles. Ryan McGinley Photographs 1999-2015 toont snapshot-foto’s van zijn persoonlijke leven en kunstzinnige kiekjes van naakte jongeren in de Amerikaanse natuur.
Kunsthal KAdE // Aanvang: van 11:00 tot 17:00 uur // Korting: 50% // Meer info 

Jake. Een van de jongeren die McGinley naakt voor zijn lens nam.

Absurd Verlicht
Javier Guzman is misschien wel het grootste open boek van Nederland. Zijn pittige cabaretshows staan bekend om maatschappijkritiek en een terugblik op zijn verleden. Zo rekende Guzman in Delirium af met zijn alcoholverslaving en in Delirium II met zijn liefde voor drugs. Blijkbaar bevalt het de durfal om zo goudeerlijk over zijn gebreken te praten. In de nieuwe voorstelling Absurd Verlicht doet hij dat namelijk weer. Benieuwd naar zijn nieuwe openbaringen? Plof dan zeker neer in het rode pluche.
DeLaMar Theater // Aanvang: 20:30 uur // Korting: 50% last-minute (iedere dag vanaf 16:00 uur) // Meer info

Zaterdag:
Secret Love
Het Tropenmuseum hangt tot 13 september vol met progressieve kunst, om homoacceptatie in China te stimuleren. De taboedoorbrekende expo Secret Love schetst een beeld van de huidige situatie in het land rondom de LGBT’s: lesbians, gays, bisexuals en transgenders. Tien Chinese kunstenaars zetten alles op alles om de seksuele diversiteit in China bespreekbaar te maken. Wij zijn fan, lieten we al weten
Tropenmuseum // Aanvang: 10:00 tot 17:00 uur // Korting: € 1,- // Meer info   

Sprinting forward 2. Het is de kunstenaar himself, Chi Peng, die in zijn blootje op straat rent, achtervolgt door rode vliegtuigen in een woonwijk.   

Shoppen
Die half herfst-/half lentejas waar je nog mee loopt kan dit weekend in een hoekje gegooid worden. Man, wat is het warm. Tijd voor korte broeken, tanktops en zonnebrillen. Komt dat even mooi uit: met CJP krijg je net zo hard korting op kleren en accessoires. WE Fashion, America Today, Front Runner en Accessorize scharen zich onder de merken waarop wij jou een financiële meevaller geven. En mocht je de kriebels krijgen om te kamperen met deze tropische temperaturen? Perry Sport heeft alles, mét CJP-korting, voor je in huis.
Alle vestigingen // Aanvang: check de openingstijden van de winkel // Korting: tot 15% // Meer info 

Zondag:
Zomer
Hoe toepasselijk: met de film Zomer sluit je het zomerse weekend mooi af. Het drama gaat deze week in première. Sigrid ten Napel, ken je misschien wel van Penoza, sleepte voor haar hoofdrol een Gouden Kalf-nominatie binnen. Ze speelt Anne, een 16-jarig meisje dat opgroeit in een Brabants dorpje. Ons kent ons, één snackbar, één discotheek. Het verhaal krijgt een twist wanneer ze de vrijgevochten Lena leert kennen. De twee worden opvallend close en Anne doorbreekt haar veilige, bekrompen wereldje.
Verschillende bioscopen, m.u.v. Pathé, JT, Euroscoop Tilburg en Luxor Theater // Aanvang: check het schema van de bioscoop voor de draaitijden // Korting: tot € 2,- // Meer info 

Gierende hormonen in de zomer van Anne

La imaginación del futuro
Het Holland Festival laat al meer dan zestig jaar theater, muziek, dans en alles wat daar tussenin zit zien. Artiesten van over de hele wereld tonen hun knapste kunsten en deinzen niet terug voor een pittige aanpak. Toneelgroep La Re-sentida bijvoorbeeld, die met La imaginación del futuro een vlijmscherp komisch randje geeft aan de dictatoriale geschiedenis van Chili. Als president Salvador Allende een ander politiek spelletje had gespeeld, was daarmee dan de democratie gered? Voor een introducerend geschiedenislesje Chili kan je je beter even tot ‘meer info’ hieronder wenden. Oh ja, maak je ook geen zorgen over de Spaanse taal: Holland Festival zorgt voor een Nederlandse boventiteling.
Stadsschouwburg Amsterdam, Rabozaal // Aanvang: 20:00 uur // Korting: € 10,- // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.