Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP’s Compleet Coole Concertagenda juli
23 JUN 2015 • Door Faye Heijnis • Meer blogs over Muziek

CJP’s Compleet Coole Concertagenda juli

Openluchtfestivals zijn op het moment niet aan te slepen. Rollen door het zand, woelen in het gras en als het even kan een bommetje in het water: dit seizoen trekken we massaal naar muziek en eten in de buitenlucht. Shock, horror: óók in de zomer knalt er talent op de poppodia. Binnen, ja. Daarom tipt CJP jou wat concerten die ondanks het lekkere weer niet vergeten mogen worden.

O Rappa

Pittige teksten over toenemend geweld en uitsluiting van jongeren in Brazilië, maar dan met swingende muziek op de achtergrond. Dat is O Rappa in een notendop. Een spoedcursus Braziliaans komt er zo snel vast niet meer van. Maakt niet uit: wij garanderen je dat alleen de sound van de band je avond al compleet maakt. De vier mannen zijn al twintig jaar bij elkaar en geven nog steeds meeslepende concerten met een mix van reggae, hiphop, funk, rock en samba.
3 juli in Melkweg te Amsterdam // Aanvang: 19:00 uur // Korting: € 3,- // Meer info & tickets

iLoveMakonnen

Club going up… Als jij nu niet uit volle borst ‘on a tuesday’ erachter zingt, is de kans groot dat jij iLoveMakonnen niet kent. Samen met Drake zingt de 25-jarige Amerikaan over het dilemma dat ze door hun drukke werkschema niet in het weekend kunnen feesten. Dus ja, dan maar op een dinsdag. Het nummer scoorde enorm in de Billboard R&B-/hiphoplijst en sleepte een Grammy-nominatie binnen. Makonnen Sheran, zoals de rapper, zanger en producer echt heet, geeft deze zomer zijn eerste concert in Nederland. Maar dan on a wednesday.
8 juli in Paradiso Noord te Amsterdam // Aanvang: 19:30 uur // Korting: € 2,50 // Meer info & tickets  

Iron Reagan

Hier volgt een muzikale waarschuwing: als je niet houdt van headbangen en schreeuwen, is dit hoogstwaarschijnlijk niet het concert voor jou. Iron Reagan is rock pur sang. Met leden van Municipal Waste, Darkest Hour en Cannabis Corpse is de band een georganiseerd zooitje. De nummers hebben een politieke lading, maar met genoeg humor om er een heleboel gekkigheid op uit te halen. Een avondje Iron Reagan kan je sportsessie makkelijk vervangen.
14 juli in Patronaat te Haarlem // Aanvang: 20:30 uur // Korting: € 1,- // Meer info & tickets

Lucas en Arthur Jussen 

Deze broers pingelen samen op de piano composities van Beethoven, Mozart en Schubert. Normaal gesproken vier handen op één piano, maar tijdens dit kamerconcert voor het eerst zij aan zij op een andere vleugel. Lucas (23) en Arthur (20) bouwen al van jongs af aan een flinke carrière op. Laat hun leeftijd je niet misleiden: de blondharigen hebben met bijna alle Nederlandse orkesten het podium gedeeld en voor ex-koningin Beatrix opgetreden.
18 juli in Het Concertgebouw te Amsterdam // Aanvang: 20:00 uur // Korting: € 7,- op de tweede rang // Meer info & tickets

The Drums

Bijbelkamp suf? Voor zangduo Jonny Pierce en Jacob Graham zeker niet. Sterker nog: het was voor hen de bakermat van The Drums. Op hun twaalfde werden de twee daar vrienden en later begonnen ze in New York aan hun muziekcarrière. Daaruit ontstond in 2010 debuutsingle Let’s Go Surfing. Luister die één keer en hij zit voor de rest van de dag in je hoofd. Nu, vijf jaar later, hebben de jongens hun repertoire uitgebreid met uiteenlopende stijlen. In hun nieuwste album Encyclopedia wagen ze zich aan new wave, rock en disco. En ze durven het ook aan om op de ruige grond van Amsterdam een show te geven.
22 juli in Melkweg te Amsterdam // Aanvang: 19:30 uur // Korting: € 2,50 // Meer info & tickets 

Naast deze selectie zijn er nog meer coole concerten waar je als CJP’er met korting heen kunt. In Paradiso ga je op 5 juli naar het Balcony Players Festival en op 18 juli naar de Amsterdam BeatClub. In Melkweg swing je op 3 juli bij Fiesta Macumba. Je krijgt ook korting op je tickets bij o.a. BIRD, Gebr. De Nobel, De Nieuwe Nor en Muziekgebouw aan ’t IJ.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.