Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP Exclusief: voorpremière Prins
15 JUN 2015 • Door Faye Heijnis • Meer blogs over Film

CJP Exclusief: voorpremière Prins

Uitbrakken in bed is zó 2014. CJP’ers zaten zondagochtend om half elf aan een bak koffie in Het Ketelhuis, voor CJP’s exclusieve gratis voorpremière van Prins. Wat puberliefde, geldzucht en criminaliteit aanschouwen op de vroege morgen doet een mens goed.

Ondergetekende wrijft de slaap uit haar ogen, sleept zichzelf onder de douche en opent de koelkast in de hoop op een goede start voor haar maag. Wat dacht je van een potje balen als ontbijt: Sam de Jong, regisseur van Prins, kan door een onverwachts project in het buitenland niet aanwezig zijn bij de Q&A van CJP Exclusief. Hoofdrolspeler Ayoub neemt gelukkig lastminute zijn plek in, is het nieuws dat in Het Ketelhuis binnenkomt. Jammer genoeg verandert ons huppelen van blijdschap opnieuw in met neergehangen schoudertjes sloffen: Ayoub is ziek.

Maar goed, CJP maakt er altijd een feestje van. Daarom verwelkomen we met fris optimisme de brakke koppies die Het Ketelhuis binnenlopen. We moeten allemaal nog even wakker worden met koffie en een muziekje op de achtergrond. Zo ook Dat Bui (23), wat onderuit gezakt op zijn stoel, die met Markos Wahid (23) aan een tafel zit. ‘Een wat chiller tijdstip zou fijn zijn’, zegt Dat. Maar op de constatering dat ze toch mooi wel om half elf in Het Ketelhuis zitten, lachen de jongens instemmend. ‘Het voelt speciaal om als één van de eersten de film te zien’, knikt Markos.

Oh, snap: er was een fotograaf aanwezig op de vroege zondagochtend.

Zodra de deuren van de zaal opengaan, klimmen de CJP’ers de trap op. Joris Tjaden van VICE, de producent van de film, verwelkomt de filmfans als ze allemaal in het rode pluche zijn neergeploft. ‘Heel tof dat jullie zo vroeg op zondag met ons de film komen kijken.’ Een Oprah-moment volgt: ie-de-reen, jij en jij en jij, krijgt een goodiebag.

Dat Prins een nogal eigenzinnige film is, wordt al snel duidelijk. Opvallende muziek en lange shots van op zonnebloempitten knagende jochies, zetten de toon voor de coming-of-age-film. De snelle switch van grappige scènes naar extreem trieste gebeurtenissen in Prins komt duidelijk binnen in de zaal. Gegrinnik bij de dialogen tussen Ayoub en zijn vrienden, gesnif bij de bizar slechte conditie waar zijn vader in zit. Het CJP-publiek kent geen schaamte in de bioscoopstoelen en laat zich helemaal meeslepen.

Sensatie, hysterie, applaus: iedereen krijgt een goodiebag.

Wanneer de film is afgelopen, komen er al een stuk frissere gezichten uit de bioscoopzaal. Prins heeft ze duidelijk goed gedaan. Markos en Dat waren de gelukkige winnaars van de golden tickets, die ze in hun goodiebags vonden. Ze staan nog net niet te springen om het feit dat ze op de afterparty van de première van Prins welkom zijn. Maar first things first: wat vonden jullie van de film? ‘Een sprookje van de actuele wereld’, antwoordt Dat cryptisch. Hij bedoelt hiermee dat de film duidelijk erg is aangezet met bepaalde effecten. ‘Je proeft echt de sfeer van de film. Brute scènes qua geluid en techniek. Ook de wisselende stemmingen die door de locaties gecreëerd worden vind ik sterk: van een galerijwoning tot de kelder van een rare drugsdealer.’

Markos knikt. ‘Ik vond hem vet. Je ziet een klein wereldje met niet heel veel acteurs, maar toch veel mooie scènes en beelden. De dialogen zijn niet erg sick. Toch knap dat op die manier zo’n verhaal wordt gebracht. Dat er amateuracteurs in de film zitten, merk je niet eens. En wat ik heel herkenbaar vind, is dat je als je klein bent erbij wilt horen en cool wilt doen.’ Ook Raven Kooren (16) is enthousiast. ‘Hele interessante en leuke film, met heftige stukjes. Maar soms wel een beetje vaag.’ Ja, ook onze verslaggeefster was met vlagen wat verward. Iets met Vieze Freddy van De Jeugd Van Tegenwoordig en een varken.

Vieze Freddy als Kalpa, de belichaming van een doodenge clown.

‘Hoe is-ie op dit idee gekomen? Dit is niet echt een verhaal waar je snel opkomt’, antwoordt Shantell Wong (15) op de vraag wat ze in de Q&A aan regisseur Sam de Jong had willen vragen. Waar Dat erg benieuwd naar is, is Ayoub. ‘Je ziet de acteurs als een soort plaatjes in de film, maar er schuilt natuurlijk ook een mens achter. Ik zou graag willen weten hoe hij over het verhaal denkt.’

Gelukkig heeft Sam eerder al een aantal van onze brandende vragen over Prins beantwoord en leuke backstageverhalen onthult. Waarom werd-ie op de set ‘gekke Sam’ genoemd? En hoe zit het met die paarse Lamborghini waar Vieze Freddy als een jachtdier in toert?

Prins draait vanaf 25 juni in de bioscoop. Met je CJP-pas krijg je tot € 2,- korting op je kaartje.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.