Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
11 redenen waarom Sziget de ultieme vakantie is
16 JUN 2015 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Festival

11 redenen waarom Sziget de ultieme vakantie is

Ibiza, Bali en Hawaï zijn geneuzel in de marge, vergeleken bij dit vakantie-eiland in de Donau.

Al jaren krijgen CJP'ers flinke korting op een volledig verzorgde vakantie naar hét festival van Europa: Sziget. Wij gingen zelf ook meerdere keren mee en kunnen je met recht zeggen dat een elfdaagse vakantie niet beter wordt dan dit.

11. Sziget kent zijn gelijke niet in Europa

Maar liefst 8 dagen van je elfdaagse vakantie ben je op een muziekfestival. Er zijn maar een paar muziekfestivals (inclusief camping) ter wereld die langer duren en ook qua bezoekersaantallen doet Sziget mee in de hoogste regionen. Maar waar het festival zich pas écht mee onderscheidt is het bijna onvoorstelbare aantal optredende acts: meer dan duizend! Elke dag van je vakantie is dus gevuld met muziek, muziek, misschien een pilsje of twee en dan nog meer muziek. 

10. De gemiddelde temperatuur in Boedapest is in augustus 27 graden

sziget-boedapest-temperatuur-festival-2015-korting-cjp
Jep.

Uit ervaring kunnen we zeggen dat overdag het kwik echt wel vaak de 35 aantikt en met gemiddeld 8,2 zonuren per dag is het belangrijk om genoeg zonnebrand in te slaan. Maar de hitte op Sziget is zeer goed te trekken, omdat het er nooit zo benauwd is. Ter vergelijking: in augustus is de luchtvochtigheid in Nederland gemiddeld 79%, op Ibiza 75% en in Boedapest slechts 61%. Get your tan on!

9. Op Sziget ben je nooit verder dan 500 meter verwijderd van een strand/water

Sziget Festival strand vakantie trein korting CJP
Tot een uur of vier is het te warm om te feesten, dus zet je een zwemband op je hoofd en ga je lekker in het water zitten.

8. Dit is de enige kaart die je nodig hebt

Sziget festival terrein ultieme vakantie kaarten korting CJP
En zelfs hier kijk je nooit op.

Nadat je in Nederland op de trein bent gestapt, is Szigèt een kwestie van de jolige meute volgen. Geen geruzie met je vrienden over welke afslag je moet nemen, geen rollende ogen omdat je weigert je datalimiet te verneuken met Google Maps en geen extra backpack om een grote Bosatlas in te vervoeren. Kortom: geen gezeik. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat wij op het terrein vooral op gehoor en willekeur navigeren. Bovenstaande afbeelding is vooral opvulling.

7. De prrrrrijzen, mensen

Sziget festival 2015 korting CJP Bier prijs
Zo geef je een rondje in Hongarije.

Hollandser dan deze reden wordt het niet, maar Sziget is dus best wel goedkoop. Voor een halve liter pils betaal je om en nabij de € 2,50. Dan mag je er best één over je vrienden heen gieten ter verkoeling. Voor een goede maaltijd leg je ongeveer € 5,- neer. En dat, beste mensen, is ongekend voor een popfestival. Waar ook ter wereld. Extra pluspunt: je houdt geen wisselgeld over, want je betaalt er al jaren alles met een speciale festivalpas. Even chippen, klaar.

6. Je hoeft niet te klooien met een gasstelletje

Over het eten gesproken: dat is dus niet alleen goedkoop, maar ook erg goed. Goulash, kip pad thai, verse snoekbaars, sáslic, allerlei vegetarische avondmaaltijden en brie-mosterd sandwiches zijn voorhanden. Je zou gemakkelijk naar de mega-supermarkt vlak naast het eiland kunnen lopen om daar voor een paar cent minder je eigen ontbijt in te slaan, maar het is écht niet nodig. Dat gasstelletje kan dus ook thuis blijven. Met die %$@#!& pannetjes zonder handvatten of anti-aanbaklaag. No more aangekoekte ei-resten!

5. Je hebt met één druk op de knop bijna je complete vakantie geregeld

Sziget 2015 kaarten met korting bestellen inclusief trein en entree CJP
De knop.

Heus, je wordt nog net niet tot aan je voordeur gebracht. En met CJP betaal je € 10,- minder voor je combiticket. Klik hier voor alle info en om kaarten te bestellen voor Sziget 2015.

4. Het centrum van een wereldstad ligt een kwartier verderop. Met de boot!

Budapest Donau Sziget Festival korting CJP boot
Een foto van Buda, vanaf Pest. Of andersom?

Boedapest is één van de mooiste hoofdsteden van Europa en tijdens de warme Sziget-ochtenden heb je meer dan genoeg tijd om daar van te genieten. Pro-tip: schiet hier even wat foto's die je zonder gêne aan je oma kunt laten zien als zij vraagt hoe je vakantie is geweest. Superpro-tip: neem de boot vanaf Sziget naar het centrum. De aankomst in Boedapest is het mooist vanaf het water.
Foto: Moyan Brenn (Flickr)

3. Het zal je voor eens en altijd* van je NS-frustraties afhelpen

Met een trein door Europa reizen is sowieso een stuk toffer dan met het vliegtuig: je ziet namelijk veel meer én het is gezelliger. Zeker als je met de Szigèt-express reist. Je coupé-genoten worden praktisch familie en tijdens de hele rit draaien er dj's in een speciale partywagon. Ideetje voor een sta-coupé in de avondspits, NS? De rit naar Boedapest duurt normaliter achttien uur, al zou je willen dat het langer duurde (serieus). Als je dat twee keer hebt gedaan, dan is vijf minuten vertraging op Den Bosch CS ineens écht geen probleem meer.

* Dit effect duurt ongeveer een jaar, kunnen we stellen op basis van ons eigen zeer wetenschappelijke onderzoek (n=2). Voor langdurig effect zul je tegen die tijd weer in de Szigèt-express moeten stappen.

2. De beste entertainer ooit opent het festival

Op Szigèt zijn elk jaar een zeker duizend optredens. De ene band is wat groter dan de andere en staat daarom wel expliciet vermeld op de line-up. Net als elk jaar heeft 2015 een ijzersterk programma, maar de openingsact en de afsluiter (een Nederlander) zijn toch wel extra bijzonder. Of wil je zeggen dat je bovenstaand filmpje kan kijken zónder kippenvel op je armen? En Robbie kan het nog steeds. Afgelopen weekend speelde hij op Pinkpop iedereen naar huis, vond ook muziekblog 3voor12.

1. Het enige kledingstuk dat je mee hoeft te nemen, is een zwembroek.

Eén van de meest frustrerende dingen aan vakantie, dat godnondeju toch gewoon één groot feest moet zijn, is het inpakken van je koffer. Keuzes, keuzes, keuzes en uiteindelijk vergeet je alsnog je tandenborstel. Gaat je op Szigèt niet gebeuren. Het enige dat je qua kleren nodig hebt, is een zwembroek. En vooruit, misschien een shirt voor in de trein of in het centrum van Boedapest. Ook de vrouwen, ja.

Wij hebben er zin in. Jij ook? Check dan hier de CJP-korting, bel je vrienden en plan je zomervakantie! 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.