Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Waarom Six Feet under de beste serie ooit is
06 MEI 2015 • Door Sara Madou • Meer blogs over Film

Waarom Six Feet under de beste serie ooit is

Het is al tien jaar geleden dat de laatste aflevering werd uitgezonden, maar toch blijft de familie Fischer uit Six Feet Under een zeer warme plek in ons hart bezet houden. En wel om deze 11 redenen.

1. De openingscredits: sfeervol, stemmig muziekje; de perfecte beeld-geluidcombinatie. Openingscredits zoals openingscredits moeten zijn.

2. De setting: je moet het maar kunnen bedenken, een serie laten afspelen in een begrafenisonderneming. Het werkte als een tierelier, juist vanwege die confronterende kijk op onze sterfelijkheid.

3. Claire: alle vrouwen tussen de 14 en 18 willen haar zijn, alle vrouwen tussen de 18 en 25 zijn (aspecten van) haar en alle vrouwen boven de 25 kijken met weemoed terug aan toen ze (deels) waren als Claire.

4. Nate: nog steeds pinken we een traantje weg, wanneer we denken aan Die Ene Scène, waarin hij opeens niet meer op de juiste woorden kwam.

5. David: hier de vriendelijkheid –zij het neurotisch- zelve en een paar jaar later serial killer Dexter. Michael C. Hall blijkt een zeer veelzijdig acteur.

6. Brenda en Billy: er waren nog nooit personages die je tegelijkertijd zo haatte en liefhad.

7. De zelfkennis: soms moet je als serie ook zien wanneer dingen niet blijken te werken. Bij SFU stopten ze dus al snel met nep-advertenties voor embalming fluid en begonnen de doden –los van pa Fischer-steeds minder te praten.

8. De doden: het starten van iedere aflevering met een sterfgeval bleek een gouden greep. Je was benieuwd hoe iemand nu weer om het leven zou komen en schrok je de pleuris wanneer een van de hoofdpersonen in deze openingsscènes zat.

9. De issues: Teenage angst, homoseksualiteit, quarterlifecrisis, midlifecrisis en ga zo maar door. Alle aspecten van het leven werden behandeld op een manier waardoor ook jij meteen precies wist wat je met je eigen crisis moest doen. Of anders op zijn minst hoe je het beter níet kon doen.

10. De dvd-boxen: Ze wisten als een van de eersten bingewatching op tv-seriegebied te creëren  en bijzonder toepasselijke verpakkingen te designen. Met 10% CJP-korting te koop bij onafhankelijke dvd-zaken!

11. Die ene, allesomvattende, extreem ontroerende en na jaren nog steeds niet van je netvlies te branden laatste aflevering.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.