Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Tenenkrommend goede filmscènes
08 MEI 2015 • Door Judith Zijp • Meer blogs over Film

Tenenkrommend goede filmscènes

‘Een auto-ongeluk waar je toch naar wil blijven kijken’, zo omschreef Tim den Besten Yolanthe Sneijder-Cabau ooit in De Yolanthe Documentaire. Voor ons gaat deze vlieger op bij de volgende filmscènes: ze zijn tenenkrommend, maar je moet ze toch echt gezien hebben.

1. Bijna alle seksscènes tussen Erik en Olga in Turks Fruit

Hoewel het al duizend jaar geleden is dat deze film uitkwam, voelen we ons nog steeds een beetje ongemakkelijk als we Rutger Hauer en Monique van de Ven op seksuele wijze door het beeld zien hupsen. Vooral de scène waarin Erik Olga verkracht en betrapt wordt door Olga's moeder, die er vervolgens bovenop duikt. Zo bizar dat je het gewoon moet zien.

2. Pulp Fiction’s adrenalineshot-scène

Bij dit fragment voelen we ons zo vrij om het begrip tenenkrommend heel breed te interpreteren. Bovengenoemde scène is namelijk niet afzichtelijk, maar wel een soort van weerzinwekkend. John Travolta die je borst doorboort met een kilometerslange naald? We kijken nog liever naar een 24-uur durende loop van Tom Cruise die op de bank springt bij Oprah.

Oordeel hier zelf over de weerzinwekkendheid van John Travolta.

3. Alle scènes in Spice World

Je moet deze film gezien hebben (want Spice Girls), maar eigenlijk vinden we het achteraf een vrij curieus geheel. Je oma zou een flinke trui kunnen breien van alle losse eindjes die deze film achterlaat. Achttien jaar na dato vragen wij ons namelijk nog steeds af wat de meerwaarde was van Bob Geldofs optreden en weten we nog niet van wie die Nicola nou zwanger was. Levensvragen, je kunt er maar last van hebben.

 Een beetje semi-nonchalant op bed hangen, dat konden de Spice Girls wel.

4. De zwembadscène in Showgirls

Het allerslechtste moment om een epileptische aanval te krijgen, is tijdens de seks. Vraag maar aan passief- (maar vooral erg) agressieve stripper Nomi uit Showgirls (1995). Het overkwam haar tijdens de inmiddels wereldberoemde zwembadscène. Net op het moment dat haar sleazy baas haar penetreert, wordt ze overmand door epileptisch lijkende spasmes. Althans, wij hopen dat het deze ziekte is die haar zo raar deed bewegen.

5. De seksscène in Team America

Twee lichtelijk op Michael Jackson lijkende poppen die alle standjes ter wereld uitvoeren: dat is kort samengevat wat je ziet tijdens de seksscène in Team America (2004). Je kunt je misschien wel voorstellen dat dit prachtige stukje film een goed medicijn is tegen een slecht humeur.

Poppenseks klinkt vies, maar is grappig.

6. De scènes met Dave Roelvink in De Overgave

Voordat Dave Roelvink crimineel werd, was hij blijkbaar een soort van acteur. Zo speelt hij in De Overgave. In deze film neemt hij de rol van sexy houthakker op zich. Hij verschijnt zo nu en dan in de fantasiescènes van hoofdpersonage Eva (Sheena Tschai). Blijkbaar fantaseert zij erover dat een veel te zwoel kijkende Dave Roelvink (plus collega-houthakker) haar alle hoeken van het bos laat zien. De Overgave is al een surrealistisch pareltje, maar de optredens van ons aller Dave zorgen net voor dat beetje extra absurditeit.

Dave op links.

7. De laatste SM-scène in De Overgave

We willen deze film graag uitroepen tot de hofleverancier van deze lijst, want ook de bovengenoemde scène moet je echt zien. In dit afsluitende stuk slaat Tim (Rick Engelkes) Eva volledig stoïcijns en ook helemaal niet hard op haar billen. Verwarring alom, want is de essentie van SM niet juist dat het pijn doet? En dat het een zekere vorm van emotie bij je opwekt als je het in de praktijk brengt? Blijkbaar niet, aan Tims briljant in beeld gebrachte hoofd te zien.

Checkt Rick hier nu gewoon zijn telefoon?

Oke, haal rustig adem. We snappen dat je even bij moet komen na het checken van de door ons beschreven scènes, maar rust niet te lang uit. Het is namelijk zaak dat jij als de sodemieter naar de dichtstbijzijnde onafhankelijke platenzaak bij jou in de buurt rent om de dvd van De Overgave aan te schaffen. Deze ligt op 12 mei in de winkel en met een beetje geluk kun jij hem aanschaffen met dikke CJP-korting. Check dus snel de kortingslocaties onder dit stuk om te kijken of de platenzaak bij jou in de buurt lief is voor CJP’ers.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.