Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst week 22
28 MEI 2015 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst week 22

Wij van CJP weten wel wat lekker is. Luister daarom voor de laatste tracks iedere week naar de Likkebaardend Lekkere Luisterlijst. Deze week o.a. Jamie XX, ROLF de Band en Florence + The Machine.

Jamie XX – In Colour (albums)

De man met twee kusjes als achternaam ken je misschien van indiepopband The XX. In Colour is zijn debuutsoloplaat. Toegeven: het is een plaatje. De beatmaker en producer begon ooit als drummer, maar besefte dat een drumstel niet in staat is om vernieuwde ideeën op te projecteren, dus besloot hij computergemaakte beats op een elektronisch percussion pad te zetten. Daarmee slaat Jamie nu een heerlijk potje kleurrijke, gelaagde nummers bij elkaar. Met een simpele beat, originele piano-aanslagen en een hijgende stem is Gosh een verrassend nummer. I Know There’s Gonne Be (Good Times) met Young Thug en Popcaan ademt afrobeat in en elektronisch jasje. Op 4 juli kun je Jamie XX zien tijdens Pitch Festival. 

ROLF de Band – Annaloog

Ska is een genre waar meer van uit mag komen. Want: nergens spring je zo lekker op als een ska-beat. Gelukkig is daar ROLF de Band. De mannen maken een vrolijke combinatie van rocksteady, reggae en ska, al zo’n twaalf jaar. Zo heeft de band een tijdsgeest-aansluitend nummer over Jan de Burn out man. Een lijflied voor iedereen die in de quaterlifecrisis zit en zich als twintiger al opgebrand voelt. Annaloog is de nieuwste single en zit vol poëtische teksten als: ‘Annaloog tegen mij, ik kan je in geen digitaal beschrijven.’ Akwasi, de koning der theatrale rap, heeft de mannen getekend op zijn label. Op 19 juni lanceert ROLF de Band het album Hoedje Van De Koning in Paradiso.

Florence + The Machine - How Big, How Blue, How Beautiful (album)

De stem van de roodharige blootvoeter kunnen we niet als onafhankelijke journalist beoordelen: wij zijn namelijk ontzettend fan van deze Brit. Shake It Out is een van onze lijfliederen. Wist je dat ze dit nummer te danken heeft aan een immense kater? Ze sloeg de beat met haar handen op de muren en probeerde zo haar kater uit te drijven. Gegarandeerd dat de kat van de buren het huis uit gestormd is. Vrijdag 29 mei komt Florence’s derde album How Big, How Blue, How Beautiful officieel uit. Het is een muzikaal verhaal over het veilige thuisnest verlaten (in dit geval: het tourleven van Florence), verliefd worden, je hart breken en op eigen benen staan. De plaat staat wederom bomvol lijfspreuken, powersongs, tamboerijnen en grote drums, maar heeft ook een nieuw gevoel door de samenwerking met de producer van Björk.

Karsu – Turn it around (singe)

In 2012 zagen wij de coming-of-age documentaire Karsu – I hide a secret over de jonge Turkse/Nederlandse zangeres en pianiste die droomde van een muzikale carrière. Ondertussen heeft de singer-songwriter grote stappen gemaakt. Turn it around zit vol zuivere uithalen. Het mierzoete liedje is een typisch hedendaags liefdesverhaal. In de emotionele video omhelst een stelletje elkaar bij een NS-trein. Ze zitten gezellig aan de gracht, dan appt hij met een ander. Zij boos, hij stompt zijn vuist in een ‘verboden fietsen te plaatsten’-bordje. Gelukkig dansen ze daarna liefdevol op een brug. 30 mei treedt Karsu op tijdens de opening van het Holland Festival in Carré en 11 september verschijnt haar tweede album COLORS.

Nao – February 15 (EP)

Als jij AlunaGeorge, Pink Oculus of Janet Jackson helemaal de shit vindt, dan kun jij de EP van de Londense singer-songwriter Nao vast ook waarderen. De Britse invloeden zijn duidelijk hoorbaar: dubstep, een diepe baslijn en funky deep house en neo-soul-invloeden. Afgeblust met de unieke stem van Nao. Het nummer Zillionaire is een potentiële zomerhit, waarbij je gerust nog een keer met je creditcard langs de bar zwiept om jezelf van een onbetaalbare cocktail te voorzien.  

Blue Crime – The Whore (single)

Zo vlak voor de zomer zijn het tijden waarin de aandachtspanne van de gemiddelde homo sapiens korter is dan het lontje van Joran van der Sloot. Dan is het fijn dat er korte doch krachtige liedjes bestaan, zoals The Whore. In anderhalve minuut krijg je een oase aan folk noir en donkere composities over je heen. In de video experimenteren de vier Amsterdammers op creatieve wijze met iMac’s Photo Booth in een zwart-wit setting. Vol invloeden van PJ Harvey en The Jesus and Mary Chain. Doet ons ook ergens denken aan de vrouwelijke versie van Alt-J, maar dan zonder teksten over driehoeken. Blue Crime’s EP TYR komt 5 juni uit en 7 juni releaset de EP in OCIII in Amsterdam.

Abonneer je op onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.