Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 21
20 MEI 2015 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 21

Wij van CJP weten wel wat lekker is. Luister daarom voor de laatste tracks iedere week naar de Likkebaardend Lekkere Luisterlijst. Deze week o.a. Unknown Mortal Orchestra, Sef, DMA's en Applescal.

Sef – Wakker (single)

Helemaal wwwwakker.

Vier jaar. Zolang is het inmiddels geleden dat Sefs laatste album De Leven uitkwam. Een eeuwigheid in het YouTube-tijdperk. 'Ik was even aan het dromen', rapt Sef in zijn nieuwe single, 'maar dat is niet meer'. Sef is nu weer 'helemaal wwwwwwakker' en dat is fijn. Of kun jij wel stil blijven zitten als die beat erin knalt op seconde negentien? Wij dachten van niet. Wakker is de eerste single van Sefs tweede album In Kleur. Daarop zul je nog tot september moeten wachten (gast, come on), maar voor de ongeduldigen is er op 25 juni in poppodium Paradiso te Amsterdam een speciale pre-album showcase

Unknown Mortal Orchestra – Multi-Love (album)

Titeltrack Multi-Love en de in april uitgebrachte tweede single Can't Keep Checking My Phone staan allebei al een tijdje in CJP's Likkebaardend Lekkere Luisterlijst. Maar als Unknown Mortal Orchestra's derde langspeler volgende week dinsdag eindelijk in zijn volledigheid op Spotify staat, moeten we ons waarschijnlijk inhouden om de rest van Multi-Love er niet ook direct in te flikkeren. Want wat is dit een fijne plaat geworden. Waar op II de gitaar nog het leidende instrument was, bepalen nu vooral de drum- en baslijntjes het geluid, afwisselend begeleid door psychedelische orgels of gitaar. Die snaren zitten met name in het tweede deel van de plaat. Ook de zang is een beetje verstopt in de muziek ten opzichte van de voorganger. UMO is kortom nóg ritmischer; ze zijn meer de discokant opgegaan en dat is absoluut geen slechte keus geweest. Multi-Love verschijnt dus pas op 26 mei, maar is ondertussen al in zijn volledigheid te beluisteren op 3voor12's Luisterpaal.

Applescal – For (album)

20 juni staat draait Applescal een set op Best Kept Secret, maar het is nog de vraag of hij dan ook maar één van de tracks van For gaat draaien. Pascal Verstappen, zoals het geboorteregister van Haarlem Applescal ooit registreerde, wil naar eigen zeggen muziek produceren om naar te luisteren en muziek draaien om op te dansen. For is zijn vierde volwaardige album en bij dezen big ups voor het gebruiken van een woordspeling in de titel van je plaat, Pascal. Sowieso big ups, want For is een fijn luisteralbum geworden. Fans van Weval, David Douglas of Julien Mier; deze is voor jullie.

DMA’s  - DMA’s (album)

De afgelopen weken waren de geruchten dat Oasis weer bij elkaar kwam niet van de lucht. Men beweerde dat de broertjes Gallagher weer on speaking terms waren, want waarom zou Liam anders een backstagepas voor een concert van Noels High Flying Birds op Twitter zetten, nietwaar? Al die geruchten kunnen inmiddels de prullenbak in, waar ze horen. Want fuck die oude gasten van Oasis. Beter luister je naar de DMA's!

Adje – Verlof (single) 

Toen onze redacteur Martine Adje tegenkwam in de club terwijl hij nog een deel van zijn gevangenisstraf moest uitzitten, kon ze haar ogen niet geloven. Als ze zijn manager aanspreekt, vertelt hij: 'In het weekend heeft Adje verlof en nemen we nummers op.' Eén van die nummers, met de toepasselijke naam Verlof, kun je nu horenTijdens een wat ongemakkelijk interview verklaart Adje waarom hij zo vaak 'vrij' is: jongeren luisteren naar hem, hij gedraagt zich goed en elke urinetest die hij na zijn zestig uur vrijheid moest doen is clean teruggekomen. Ook al probeerden zijn vrienden volgens de tekst van Verlof dus blijkbaar wel elke keer Hennessey in zijn glas te gooien. 

Als je een 'bitch wiept zonder co', stopt Adje haar in zijn clip.

Thee Oh Sees  - Mutilator Defeated At Last (album)

De officiële Nederlandse release staat op 26 mei, maar in de VS is Mutilator Defeated At Last al uit. Je kunt hem daarom nog niet vinden op Spotify, maar wel al op Soundcloud. MDAL is het dertiende album van Thee Oh Sees in negen jaar. Mits je de live-albums, EP's en demo-verzamelingen die ze uitbrachten niet meetelt. We vermoeden dat zelfs songwriter John Dwyer zijn nummers niet meer allemaal bij naam kent of uit elkaar kan houden: zo heel erg verschilt het allemaal namelijk niet van elkaar. Ook Mutilator Defeated At Last is absoluut meer van dezelfde allesverwoestende psychedelische punk. Dat ziet er zo zwart op wit geschreven misschien uit als ontoegankelijke muziek, maar in werkelijkheid is het goed verteerbaar. Op en neer met dat hoofd! 

Bonus: De Masters – Best Wel Gevaarlijk

Tot slot nog even dit: vandaag gaat de komedie De Masters in première. Ruben van der Meer en Mimoun Oaïssa spelen daarin rappers die jaren na hun grote succes een comeback willen maken. Ook al is Best Wel Gevaarlijk met geen mogelijkheid te scharen onder de noemer 'beste nieuwe muziek', wilden we jullie een rappende Mimoun en Ruben echt niet onthouden. We vragen ons af of Willie Wartaal heeft staan lachen of huilen in de studio.

Zieke flows.

Abonneer je op onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.