Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 20
14 MEI 2015 • Door Judith Zijp • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 20

Wij van CJP weten wel wat lekker is. Luister daarom voor de laatste tracks iedere week naar de Likkebaardend Lekkere Luisterlijst. Deze week o.a. Raw Roets, Tallest Man on Earth en ILoveMakonnen.

1. Raw Roets – Americano (single)

Na het horen van Americano sluiten wij ons graag aan bij de Raw Roets-fanclub, waar rappers Winne, Hef en Feis ook lid van zijn. Want jezus, wat is deze Rotterdamse jongen goed. In plaats van rappen over geld, bitches en dikke billen, snijdt hij onderwerpen aan die ertoe doen. Onderwerpen die hij vervolgens verpakt in allerlei mooie woorden, want deze man beschikt over een zeer uitgebreide vocabulaire. Dubbel en dwars het checken waard, dus.

Raw Roets in actie.

2. Tallest Man on Earth – Dark Bird is Home (album)

Ieders favoriete Zweed is terug met een nieuw album en daar zijn wij heel blij om. Dark Bird is Home is, in tegenstelling tot zijn vorige, een haast gezellige plaat met vrolijke momenten. Vooral Slow Dance, Sagres en Seventeen klinken lekker folky en kunnen met een beetje fantasie zelfs toegevoegd worden aan het meezing-repertoire van menig Ierse pub.

De cover is wel ouderwets melancholisch.

3. Roy Santiago – Devotion (single)

Nijmegenaar Roy Santiago liet zich voor de video bij zijn nieuwste nummer Devotion meer dan duizend keer fotograferen, uitprinten en uitknippen. Je kunt dus wel stellen dat Roy de titel van zijn nummer erg letterlijk neemt. Zijn wij erg blij mee, want het eindresultaat mag er zijn. Zowel de track als de video vinden wij een ten out of ten

Zie hier Roy's kunstige knip- en plakwerk (vooruit, eigenlijk het kunstige knip- en plakwerk van SJALOT ontwerp).

4. ILoveMakonnen – Super Chef (track)

Waarschijnlijk verloor ILoveMakonnen veel respect van de zogenaamde ‘echte rapliefhebber’ toen hij vorige week Super Chef uitbracht. In deze track rapt Makonnen namelijk over het maken van lasagne en ja, dat is natuurlijk niet zo’n serieus onderwerp. Hoewel Super Chef geen tweede Straight Outta Compton is, waarderen wij dit plaatje absoluut wél. En dan niet alleen omdat lasagne ons lievelingseten is.

5. Patrick Watson – Love Songs for Robots (album)

In een eerdere editie van deze lijst berichtte we al over het uitkomen van het titelnummer van deze plaat, maar nu is de volledige album dan eindelijk geboren. Wie naar eindresultaat Love Songs for Robots luistert, zal zich een milliseconde afvragen of Nick Drake (naar onze bescheiden mening de beste singer-songwriter ooit) is opgestaan uit de dood. Patrick Watson klinkt op zijn gloednieuwe album akelig veel als bovengenoemde. Dat zit ‘m vooral in de combinatie van zijn zijdezachte stem en melancholische melodieën. Verder is er op Love Songs for Robots ook flink wat ruimte voor bijna mechanisch klinkende effecten die ons dan weer 0,0 aan Nick Drake doen denken.

6. Michael Prins – A Dreamer's Dream Is Forever To Be Yours  (album)

Meteen al bij het eerste nummer van het nieuwe album van Michael Prins worden we overmand door emoties die niet handig zijn als je op een kantoor werkt. Waar ook anderen aanwezig zijn, zeg maar. Helaas boden de andere nummers op deze plaat niet echt uitkomst, want het zijn stuk voor stuk echte tearjerkers. En dan niet omdat ze over dode babyhondjes gaan, maar omdat ze alle elf zo verdomde mooi zijn. 
P.S. Je kunt Michael in actie zien op 22 mei in het Paard van Troje in Den Haag. Voor een heel schappelijk prijsje, want je krijgt € 2,50 CJP-korting op dit concert.

Abonneer je op onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.