Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Festivalstress? Je standaard dansmove is de oplossing
12 MEI 2015 • Door Annebel Wouters • Meer blogs over Festival

Festivalstress? Je standaard dansmove is de oplossing

Hoe bepaal je voor welke festivals je dit jaar een kaartje koopt? CJP ontwikkelde een foolproof wetenschappelijke methode om je te helpen. Het enige dat we hoeven te weten is de dansmove waar je 's nachts standaard op terugvalt.

CJP heeft afgelopen festivalseizoen uitvoerig empirisch onderzoek gedaan naar de dansmoves die voorkomen op festivals. Om gemiddeld 2:03 uur ’s nachts valt de festivalbezoeker namelijk onbewust terug op een zogenaamde 'standaarddans'. De combinatie alcohol, vermoeidheid en algehele losbandigheid heeft namelijk tot gevolg dat men de mening van anderen, het ritme van de muziek en die urenlange trainsessies voor de spiegel totaal negeert. Kort gezegd: je lichaam beweegt op de automatische piloot. Maar een belangrijker resultaat van ons onderzoek is dat jouw standaard danspas bovendien een perfecte indicator is voor je favoriete festival. Check hieronder alle dansmoves en daarmee het festival dat het best bij jou past. 

De vrijheid, gelijkheid en broederschap-dans
Als jij danst, dan dans je niet alleen, maar met iedereen om je heen. Zie het als een voetbalarena waar je de starter bent van de wave en men met volle borst meeblèrt met jouw zojuist ingezette lokroep. De mensen komen op je af als vliegen op een dampende koeienvlaai. Jij creëert je eigen podium waar iedereen gelijk is: van de boerenpummel tot de hippe chick. Er is maar één festival waar dit voorkomt en dat is het Zwarte Cross festival. 
Wanneer: 24 t/m 26 juli 
CJP-korting: € 10,-

De waaghalsdans
Leef alsof elke dag de laatste kan zijn: dit is jouw motto en dat neem je wel héél letterlijk. Een bezoekje aan een festival is voor jou als een survivaltocht in de Ardennen. Stagediven, crowdsurfen of in de moshpit? Al ben je daar de enige die meedoet, jij doet het. Jouw dans speelt zich voornamelijk af in de lucht en als het mis gaat, op de grond. Meestal kom je dan ook thuis met een gebroken neus, een blauw oog, je schouder uit de kom of een gebroken teen. Er is maar één festival waar lefgozers en onstuimige rebellen getolereerd worden en dat is The Brave.
Wanneer: 15 augustus

De shawty got low low low low-dans
Te pas en te onpas duik je naar beneden. Dit doe je niet als een krent die een euro op de grond ziet liggen, dat ziet er namelijk net zo treurig uit als een slechte schwalbe op het voetbalveld. Nee, jij doet dit net zo behendig als een buizerd. Je zweeft hoog boven het publiek uit en op het moment suprême duik je op je prooi af. Je blijft zo laag mogelijk bij de grond totdat het tempo van de muziek wordt opgevoerd, dan spring je op als een kangaroe met een peper in z’n reet. Er kan maar één festival zijn waar jij als sterduiker helemaal op je plek bent en dat is Lowlands
Wanneer: 21 t/m 23 augustus
CJP-korting: € 10,-

Het ik-dans-als-jij-niet-kijkt-dansje
Dit is net als oversteken, eerst kijk je naar rechts – niemand die kijkt? – dan kijk je naar links en vervolgens weer naar rechts. Is de kust veilig? Dan ga je als een malle tekeer: je gooit je haren los, armen zwieren om je heen als spaghettislierten en die benen lijken net op trekdrop. Zo lenig is zelfs het slangenmens van Circus Renz niet. Maar pssst, dat hoeft niemand te weten. Als je jouw move gedaan hebt, zet je je gezicht op standje Kanye West; je vertrekt geen spier. Welk festival hier het best bij past? Best Kept Secret, maar natuurlijk.
Wanneer: 19 t/m 21 juni
CJP-korting: € 10,-

De my-milkshake-brings-all-the-boys-to-the-yard-dans 
‘Damn right, it’s better than yours.’ Het maakt niet uit wat je schudt: van tieten en billen tot sambaballen. Zolang het drilt is het goed. Twerk je billen als de chicken bums van Miley Cyrus en zorg dat jouw love handles of lekkere boeddha belly nog harder vibreert dan je telefoon op standje tien. Jij schud alle stress van je af en lijkt daarbij net een Engelse Bulldog. Wat resulteert in rondvliegend zweet en kwijlslierten. Op Woo Hah!l kijkt niemand hiervan op. Echt niet.
Wanneer: 4 juli
CJP-korting: € 5,- 

De zonnedans
Allereerst verzamel je lotgenoten, want broederschap is de sleutel tot het gewenste resultaat. ‘Awooowoo wooo woo.’ Als indianen springen jullie in een kring van rechts naar links, naar het midden en weer terug. Steeds meer mensen sluiten zich aan. De hoofdtooien en totempalen zijn niet meer te tellen. Je maakt grootse sprongen en gooit je armen omhoog alsof je in de Goliath van Walibi zit. Je gaat zo op in de dans, dat je niet eens doorhebt dat het zonnetje weer is gaan schijnen. Dit kan en mag alleen op Solar.
Wanneer: 30 juli t/m 2 augustus
CJP-korting: € 7,50

De 1,2 step dans 2.0
Jij hebt de 1, 2 Step van Missy Elliot en Ciara nieuw leven ingeblazen en wel door er twintig meer passen aan toe te voegen. Dat gaat als volgt: doe twee stappen naar voren, vervolgens naar achteren, twee flinke slides naar rechts en dan weer naar links. Herhaal dit vijf keer en je hebt de 1,2 Step 2.0. Waar komt zo’n dans het best tot zijn recht dan op 22fest?
Wanneer: 18 juli
CJP-korting: € 5,-

De ik-heb-een-stront-hekel-aan-dansen-dans
Geen haar op je hoofd die eraan denkt om ook maar één hand uit te steken of voet op te tillen op het moment dat 1. men kijkt en 2. het lijkt alsof men kijkt. Nee, bij het minst of geringe ga jij weer terug naar de kant en sta je er nog stijver bij dan de knoepert van ome Jaap, die een potje Viagra naar binnen heeft gejast. Juist, het is duidelijk. Dansen is niet aan jou besteed, daarom voor jou de tip om verkleed te gaan als een festivalrekwisiet, zoals een tentpaal. Ga als een kameleon op in je omgeving, dan is er niemand die op je let. Het enige festival waar je dit kunt proberen is Valtifest.
Wanneer: 5 september
CJP-korting: € 10,-

Valtifest 2013 Thema: KAK!

De kabouterdans
‘Draai een keer in ’t rond, stamp met de voeten op de grond, gooi je armen in de lucht en ga nu zitten met een zucht, stap nu rond als een gans, dit is de kabouterdans.’ Duidelijk toch? Is dit helemaal jouw ding ga dan naar het Amsterdam Woods Festival.
Wanneer: 28 t/m 31 augustus
CJP-korting: € 5,-

Zo. Heb je jouw dansmove gevonden en ben je er eindelijk uit naar welke festivals je gaat dit jaar? Gefeliciteerd! Dat is dan weer één keuze minder. 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.