Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Dit moet je doen vóór Lowlands
28 MEI 2015 • Door Annebel Wouters • Meer blogs over Festival

Dit moet je doen vóór Lowlands

Op Lowlands kom je niet zomaar. Je moet eerst een aantal obstakels overbruggen: letterlijk én figuurlijk. Eenmaal de wachtrij doorstaan wacht jou een grootse beloning. Het festival zelf natuurlijk!

Daar sta je dan, op het perron met je vrienden. Nog één keer flitst door je hoofd of je wel alles hebt meegenomen. Tent? Check. Shit, heb ik wel de haringen ingepakt? Je voelt onderin de tas. Ah gelukkig, ze zitten erin. Genoeg schone sokken? Zit het bier wel in de zijvakken en ben je niet vergeten om aspirines mee te nemen? Who cares? Niks doet er nu nog toe. Je zit met je maten in de trein en gaat gewoon naar fucking Lowlands!

Stap 1: De reis

11:08 uur. De conducteur geeft het fluitsignaal, de trein vertrekt. Ingesloten door tassen, opblaasbare HEMA-tompoucen, klapstoeltjes, partytenten en vlaggenstokken dwaal je af naar Flevoland. De gehele reis sleep je dertig kilo aan tassen en meuk met je mee. De vier keer overstappen zijn je gelukt, geen kampeerattribuut is achtergebleven. Uiteindelijk heb je de eindhalte bereikt. Het resultaat: een gezicht dat nog roder is aangelopen dan de neus van Pipo de clown en striemen die in je schouders gegraveerd staan voor het leven. Maar hé, gelukkig ben je niet de enige. Alle festivalgangers zeulen spullen mee alsof ze een maand lang moeten overleven in de Ardennen.

Lowlands Blog CJP

Stap 2: De rij

13:22 uur. Inmiddels begint je hartslag te versnellen, de adrenaline stroomt door je lijf. Je ziet de geel en blauw gestreepte Alfa-tent boven de bomen uitsteken en denkt: het is zover. Helaas is dit een zeer positieve gedachte en moet je eerst nog de rij voor het campingterrein doorstaan. Deze wachtrij heeft iets weg van een ontplofte confettibom en is minstens zes voetbalvelden lang en zeker twee villa’s breed. Overal zijn mensen met uitstekende rugtassen, gekleurde poncho’s en vreemde attributen. Je sluit aan achter kleurrijke festivalgangers die een totempaal met zich mee hebben gebracht. Naast je proberen drie mannen een aanhangwagen vol proviand en andere voorzieningen vooruit te duwen, misschien een beetje too much, maar er is geen weg terug. Eenmaal ingesloten in de massa, zit er maar één ding op en dat is er het beste van maken. Trek een biertje open en bied er één aan je buurman, dat kan later namelijk van pas komen.  

Lowlands Blog CJP

De rij voor Lowlands is namelijk waar het allemaal begint. Tintel je zintuigen alvast met een goudgele rakker en maak je op voor het warme bad dat Lowlands heet. In de wachtrij maak je nieuwe vrienden, er heerst geen onenigheid, want iedereen zit in hetzelfde schuitje. Stand in de mand is een perfect spel om de saamhorigheid hoog te houden. Een zak witte bollen of soepblik kunnen wel door voor een bal. Ben je trouwens vergeten een slaapzak mee te nemen? Of komen een paar extra schoenen wel van pas? Let dan goed op de grond; om de zoveel meter struikel je over gloednieuwe All Stars of een verdwaald blik hotdogs. Wil je het slimmer aanpakken? Begin dan een ruilhandel. Bied jouw zakken gummibeertjes aan in ruil voor een opblaasbadje of scoor een fles wodka van je Poolse buren en geef hun een zak stroopwafels terug. Om de tijd sneller te laten gaan, raden wij aan om met alle festivalgangers een speciaal Lowlands-lied te zingen. Misschien een parodie op: ‘Ik heb een potje met vet…’ Net als de avondvierdaagse zal iedereen in een gestaag tempo doorlopen. Voordat je het weet kun je jouw glanzende ticket of printje tevoorschijn halen en laten zien aan de beveiliging.

Stap 3: De brug

17:15 uur. Euforisch stap je door de poorten. Je juicht alsof je de finish line van de atletiekbaan hebt gehaald. You dit it! Je hebt zelfs nog een biertje over. Het zweet druppelt van je voorhoofd en je blaas staat op knappen. Er rest nog één hindernis: het beklimmen van de brug van Mount Everest proporties. Voor je gaan zestienjarigen met trolleys de trappen op, inmiddels hebben ze meer wieltjes verloren dan jij aan melktanden. Naast je komen de stoere jongens met kliko’s aanzetten. Helaas bleek dat ook een dwaas plan en blijven ze beduusd achter. Jij zet door, al dwalen je gedachten af: waar kan ik mijn tent opzetten? De camping is in het vooruitzicht en dat betekent dat je bijna kunt neerploffen in het gras, om je ogen eventjes te sluiten en eindelijk je voeten de rust te geven die meer eelt en blaren bevatten dan na het lopen van de Nijmeegse vierdaagse. Nou, zit niet te dromen! Kom op, je hebt nog maar drie treden te gaan. Je kunt het! Nog drie, twee, één: hijgend val je neer op het zandpad. Happend naar lucht reiken tientallen mensen hun hand uit. Welkom op Lowlands!

Wij hopen dat de moed niet in je schoenen zakt door deze kleine hindernissen. Om het festival een stuk plezieriger te maken heeft CJP namelijk iets leuks bedacht zodat je met nog meer enthousiasme naar Lowlands kan gaan. Namelijk de fotowedstrijd: Wat doe jij in de wachtrij? Maak een foto van hoe jij van de wachtrij een feestje maakt. De vier meest originele inzendingen én de foto met de meeste stemmen winnen vier vrijkaarten voor Lowlands 2015. Meedoen kan hier en tot 17 juni.  Niet gewonnen? No problemo, haal dan met € 10,- CJP-korting alsnog die festivalkaarten. 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.