Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Wat Te Doen Weekendagenda
29 MEI 2015 • Door Annebel Wouters • Meer blogs over Lifestyle

CJP's Wat Te Doen Weekendagenda

Stap in je supersonische spaceshuttle, maak een sprong naar de toekomst en dwaal af naar bijna uitgestorven volkeren. Met deze tips steek je in één weekend meer op dan je gehele middelbare schoolperiode bij elkaar.

Vrijdag:
FotoFestival Naarden 
Naarden is een sterstad: letterlijk en figuurlijk. Neem maar eens een kijkje op de kaart. Vanwege de vesting is de stad opgebouwd in symmetrische punten die omsloten zijn door water. Laat water nu net ook het thema van het FotoFestival zijn. Tegen de muren van de vesting hangen werken van grote fotografen met onze grootse levensbehoefte als hoofdthema. Je wordt bijvoorbeeld geconfronteerd met het werk van Gideon Mendel. In zijn reeks Drowning World laat hij slachtoffers zien van overstromingen. Je zal hierna nooit meer de kraan aan laten bij het tanden poetsen.
Grote Kerk, Naarden // Aanvang: 10:00 – 18:00 // Korting: Tot € 5,- korting // Meer info

Charlie’s Country
De rebelse Aboriginal Charlie heeft het niet zo op de autoriteiten die zijn land hebben afgepakt. Hij zal zijn cultuur nooit verloochenen met het spelen van een didgeridoo voor toeristen. Nee, Charlie is opgegroeid in de bush bush; het jagen zit hem in zijn bloed. Na de zoveelste aanvaring met de politie die hem verbied te jagen, besluit hij om niet langer te leven zoals de blanken willen en hij gaat terug naar zijn roots. Hij vertrekt richting de outback en is hier helemaal op zichzelf aangewezen. Deze film is semi-autobiografisch en geeft het verhaal weer van de échte Aboriginals.
Bioscopen in heel Nederland // Aanvang: check het schema van je lokale bioscoop voor de draaitijden // Korting: verschilt per bioscoop // Meer info

Zaterdag:
Flako
De artiest Flako staat bekend om zijn originele beats en instrumentale hiphop, maar voor zijn nieuwe album Natureboy maakte hij heel andere muziek dan we van hem gewend zijn. Door de galmende stemmen en de overgang van instrumenten in een pompende beat is de muziek spannend en mysterieus. Je bent gewaarschuwd: deze muziek hypnotiseert je sneller dan Uri Geller kan in één televisieshow. Zorg er daarom voor dat je niet geheel in hypnose het concert verlaat. Thuis aangekomen weet je er dan niks meer vanaf. Dat zou zonde zijn!
BIRD, Rotterdam // Aanvang: 20:00  // € 12,- korting aan de deur // Meer info 

Museumnacht Leiden
Op deze ene nacht in Leiden openen musea hun deuren. Denk niet meteen aan de film A Night At The Museum. Het is niet zo dat de dino’s tot leven komen in het Naturalis, maar spectaculair is deze nacht zeker. Wil jij je laten onderdompelen in een sensationele avond en je zintuigen op een erotische manier laten prikkelen? Dat kan in het Museum Volkenkunde. Terwijl je kijkt naar Japanse erotische prenten kun je je oren laten strelen door een body percussie-sessie, artiesten maken dan middels heftige bewegingen muziek op hun eigen lichaam. Heb jij het libido van een hitsig hert? Houd je dan alsjeblieft in, tenzij je de museumdirecteur wil berijden. Die geeft namelijk een bezielende pubquiz. Alles is op deze avond geoorloofd, maar doe het wel veilig.
Museum Volkenkunde, Leiden // Aanvang: 20:00 // Korting: € 1,50 op een passe-partout // Meer info

Zondag:
Holland Festival - M.U.R.S.
Hoe ziet de stad van de toekomst eruit? Het Spaanse gezelschap La Fura dels Baus geeft hier antwoord op. Wij denken aan auto’s die kunnen vliegen en robotten die al ons werk overnemen terwijl wij lekker op ons ecologische en virtuele daktuin genieten van een margarita. M.U.R.S laat ook zo’n maakbare wereld zien, op een zeer interessante manier. De Westergasfabriek is namelijk omgetoverd in een interactieve installatie, waar je door middel van een app op je telefoon aanwijzingen krijgt en wordt begeleid in de nieuwe digitale wereld. Perfect als je niet kunt wachten op de toekomst.
Westergasfabriek, Amsterdam // Aanvang: 20:30 // Korting: € 5,- // Meer info

Installatie van M.U.R.S

Vis à Vis  
Wederom springen we honderden jaren vooruit. Dit keer belanden we op de theaterlocatie van Vis à Vis op het Almeerderstrand. De theatervoorstelling gaat over twee broers die op het idee komen om kweekvlees te maken. Op deze manier kan dierenleed bespaard worden en raakt onze voedselvoorziening nooit op. Een geniaal idee, maar helaas kent succes ook een keerzijde: de broers verliezen elkaar uit het oog. De voorstelling EXIT wordt niet op de planken gespeelt, maar gewoon in de buitenlucht. Dus moet je af en toe happen naar lucht van het lachen? Weet dan dat er zuurstof genoeg is. Oh, en voor die stevige trek is er ook voldoende (nep)vlees.
Almeerderstrand, Almere // Aanvang: 15:00 // Korting: € 12,-  // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.