Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Wat Te Doen Weekendagenda
22 MEI 2015 • Door Annebel Wouters • Meer blogs over Theater Muziek Film Expo Lifestyle

CJP's Wat Te Doen Weekendagenda

Strik je veters extra strak en spring dit Pinksterweekend in het diepe. Met deze tips als houvast is je enige dilemma: wie neem ik mee?

Vrijdag:
SPRING Festival 
Spring maar vast een gat in de lucht, want vanaf vandaag is het weer tien dagen feest in Utrecht. Maar liefst 26 theater- en dansacts van internationaal niveau rijzen tot grootse hoogtes op de mooiste locaties van de Domstad: in de voormalige gevangenis Wolvenplein, de Energiehaven, gewoon midden op de Neude of in de Stadsschouwburg. Wat dacht je bijvoorbeeld van de theaterinstallatie Wanna Play? (liefde in tijden van Grindr). Vanuit zijn glazen huis op de Neude verleidt performance-kunstenaar Dries Verhoeven mannen via deze app. Of ga naar Sculpting Fear van Julian Hetzel. Tegenwoordig is bijna alle informatie beschikbaar via apps; wat je vraag ook is, het antwoord is zó opgezocht. Is dat waarom we zo bang zijn voor het onbekende? Die vraag kan het internet niet beantwoorden, maar Julian misschien wel.
Verschillende locaties, Utrecht // Aanvang: diverse aanvangstijden // Korting: tot € 20,- // Meer info

Wanna Play? Spring festival korting cjp
Wanna Play? Foto: Anna van Kooij

La La La Human Steps
Dit weekend is je allerlaatste kans om naar de tentoonstelling La La La Humans Steps te gaan. Grijp die, want je krijgt antwoord op de grote levensvraag waarom je als mens tekortschiet in het leven. Continu verkeer je in tweestrijd: hoe vind je de balans tussen liefde en seks. Wanneer ben je gewoon geïnteresseerd naar iemand en wanneer is het nieuwsgierigheid? Wanneer doe je iets omdat het moet en wanneer is het jouw ambitie? Deze dilemma’s komen naar voren in honderd beeldende werken uit de collectie van het Boijmans, van oude schildermeesterwerken tot moderne installaties. Extra bijzonder is dat deze expo is gecombineerd met dans. Vier choreografen hebben speciaal voor de tentoonstelling een duet gemaakt en dat wordt als film vertoond. Wil jij weten hoe je een beter mens kan zijn? Dan vind je hier de oplossing.  
Boijmans van Beuningen, Amsterdam // Openingstijden: 11:00 – 17:00  // Korting: € 2,50 // Meer info

Zaterdag:
Portico   
Hier worden we blij van! James Blake treedt pas in de zomer weer in ons land op en Bonobo komt voorlopig helemaal niet meer langs, dus we hebben momenteel last van zeer eigenaardige afkickverschijnselen. Slapen is lastig, overdag lijkt de wereld minder kleurig en onze knieën zitten inmiddels vastgeroest: we willen weer dromend kunnen dansen. Maarrr, daar is nu iets aan doen. Naar een concert van Portico gaan! Deze band heeft iets weg van bovenstaande en toch ook weer een heel eigen sound. Voor het nieuwste album Living Fields werkten ze samen met Joe Newman (Alt-J) en Jamie Woon. Jellinek mag de verslaving van elektronische indie-pop muziek aan hun lijstje toevoegen, want je krijgt niet snel genoeg van dit genre muziek.
Paard van Troje, Den Haag // Aanvang: 19:30  // € 2,50 korting met CJP // Meer info

Sneakerness  
Dit sneakerevent trekt door heel Europa en zaterdag is dan eindelijk de beurt aan Nederland. De NDSM-werf in Amsterdam staat één dag voor Notorious Dope Sneaker Madness. Nike Air Max, Jordans, Adidasjes, New Balance 990 en afgetrapte All Stars. You name it en het is er. Je kijkt jouw ogen uit. Scoor die limited editions of retro exemplaren. Dit sneakerwalhalla brengt je naast de goed gestrikte glimmende juweeltjes, ook een flinke dosis muziek en een lekkere hap voor de stevige trek. Al denken we dat die honger snel gestild is bij het zien van de enorme hoeveelheid unieke gympies. Dus huppakee; strik je veters, poets je neus en ga erheen.
NDSM-werf, Amsterdam // aanvang: 12:00 – 19:00 // Korting: € 2,50 // Meer info

Zondag:
De Masters
Twintig jaar na hun grote succes is rapdelegatie De Masters een zielig clubje oude mannen geworden. Met nog één droom: nog één keer een nummer 1-hit. Om daarmee de alimentatie te kunnen betalen, vooruit. Die tophit lijkt ons gezien de ‘talenten’ van de rappers onbereikbaar, maar hun weg ernaartoe is hilarisch. Elke kans grijpen ze aan, zoals optreden op een sweet sixteen. Met Mimoun Oaïssa (Shouf Shouf Habibi!), Ruben van der Meer (De Lama’s) en Willie Wartaal (Jeugd van Tegenwoordig) in de hoofdrol is de film een feestje om naar te kijken.
Bioscopen in heel Nederland / / Aanvang: check het schema van je lokale bioscoop voor de draaitijden // Korting: verschilt per bioscoop // Meer info 

Weekendje Weg
Yes! Dit weekend heb je vanwege Pinksteren een dagje extra vrij. Benut deze kans daarom om lekker twee daagjes met je lief of je beste vrind(in) te vertoeven in een andere stad. Ga voor deze spontane actie naar Weekendjeweg.nl en zoek een leuke stad uit, zoals Maastricht. Je krijgt daar namelijk € 10,- korting op je hotelovernachting. Lees onze Tour du Jour door de zuidelijkste stad van het land voor de leukste culturele uitjes. Als je het nu slim aanpakt, bezoek je ook een theatervoorstelling of tentoonstelling waar je korting op krijgt. Eén plus één is twee. Of twee plus twee is vier: je kunt het zo gek maken als je zelf wil, die korting op de overnachting heb je sowieso in de pocket.
Diverse steden in Nederland // Vertrek: // Korting: € 10,- // Pak hier jouw kortingscode

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.