Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Wat Te Doen Weekendagenda
15 MEI 2015 • Door Annebel Wouters • Meer blogs over Lifestyle

CJP's Wat Te Doen Weekendagenda

Verken de wereld achter je scherm, schud een beroemde hand of twee, raas van een hoge berg af, smeer vogelpoep op je gezicht, dans op futuredelic rock-‘n-roll en plof neer op de bank: een rondje cultuur is dit weekend in een handomdraai gefixt.

Vrijdag:
Fiber Festival 
Computers zijn meer dan onze agenda, onze verslaving aan social media en al helemaal meer dan een ding om games op te spelen. In de handen van de juiste mensen kunnen deze ogenschijnlijke saaie apparaten prachtige audiovisuele video’s, elektronische muziek, design en interactieve installaties maken. Hoe, wat, wanneer en waarom? Dat wordt allemaal duidelijk tijdens FIBER Festival op diverse locaties in Amsterdam stap je door het computerscherm heen in een compleet nieuwe wereld. Of dat nu op de clubnacht in Radion is, of bij de audiovisuele expo in A Lab. Lees hier wat wij vinden wat je allemnaal precies moet zien op FIBER 2015.
Diverse locaties, Amsterdam // Aanvang: 10:00 // Korting: € 4,- op een festivalticket // Meer info

Fiber Festival

Geisha
De gezelschapsdames met vogelpoep op hun gezicht houden de wereld al sinds hun ontdekking in de greep. Hoeren werden ze genoemd; inmiddels weten we dat dat niet waar is en dat de opleiding tot geisha nog zwaarder is dan de opleiding tot hersenchirurg. Of nou ja, misschien even zwaar. De tentoonstelling brengt je heel dichtbij de Japanse schone, daarvoor hoef je niet naar het land zelf. Fijn, hoef je je ook niet vol te stouwen met pillen om je vliegangst te onderdrukken.  
Museum Volkenkunde, Leiden // Openingstijden: 10:00 – 17:00 // Korting: € 1,- // Meer info

Zaterdag:
Conny Janssen Danst – INSIDE/OUT
Wat gebeurt er als je inzoomt op een individu in de massa? Deze dansvoorstelling gaat over het kleine detail in een groot geheel. Denk aan de pitjes in een kiwi of dat ene zwarte schaap in de wei. Vandaag is de laatste voorstelling van INSIDE/OUT die de kleine details zichtbaar maakt. Choreografe Conny Janssen danst, maar dat doet ze niet alleen. Haar moderne dertienkoppige dansgezelschap gaat los op livemuziek van singer songwriter iET, gitarist Budy Mokoginta, cellist Jonas Pap en toetsenist Pieter de Graaf. Allen voor één laatste keer te zien, dus pak die kans!
Rotterdamse Schouwburg, Rotterdam // Aanvang: 20:15 // Tot € 20,- korting met CJP // Meer info 

Gotcha!
Toen jij nog in de kinderschoenen stond heerste de Haarlemse band Gotcha! al over de Nederlandse podia. Met hun gekke p-funk, gogo en hiphop verkregen ze een legendarische status als live-band. Toch is die status niet alleen aan hun muziek te danken, maar ook aan hun roekeloosheid in een Belgische hotelkamer - laten we zeggen dat ze daar niet welkom meer zijn - en gingen ze met elkaar op de vuist tijdens een optreden. Nu zijn ze terug van weggeweest. En hoe! We geloven dat ze nog veel verassingen voor ons in petto hebben. Met hun nieuwe album Back To The Moon ontdekten ze de ‘futuredelic’ rock-‘n-roll. Op naar de toekomst!
Paard van Troje, Den Haag // Aanvang: 20:00 // Korting: € 2,50 // Meer info

Zondag:
City2Cities

Je weekend is pas compleet met een boek in de hand. Wil je het goed aanpakken, dan ga je niet voor het boek, maar voor zijn maker. En dat kan dit weekend. Grote namen uit de literatuurwereld zijn vrijdag en zaterdag in Utrecht voor het internationale literatuurfestival en met die beroemde schrijvers kun jij handjes schudden. In het imposante Oude Postkantoor aan De Neude zal poëzie, proza en muziek de boventoon voeren. Onder de bogen van de hal – waar men vroeger zijn briefkaarten of postzegels kocht – is de expositie over beroemde schrijversbrieven te zien. Voor de zaterdag zijn nog kaarten te koop. Michel Faber zal dan vertellen over zijn nieuwste roman Het boek van wonderlijke nieuwe dingen en Jan Siebelink gaat in op zijn liefde voor Parijs. Lees hier ons interview met jong literair talent Marieke Rijneveld die vrijdag op het festival te zien is. Ze wil graag in de voetsporen van Jan Wolkers treden.
Oude Postkantoor, Utrecht // Aanvang: 10:00 // Korting: € 5,- // Meer info  

Ventoux    
In je jonge levensjaren de Mont Ventoux op fietsen, een eitje! Maar om dat nu dertig jaar later weer te doen? Nee, dat is een berg te ver. Helemaal als je elkaar als vrienden lang niet meer gezien hebt. In de jaren tachtig ging een vriendengroep uit Zutphen de uitdaging aan, maar ging het fout. Bij thuiskomst scheiden hun wegen en is het dertig jaar later een reünie die ze weer bij elkaar brengt. Ze besluiten hun oude vriendschap te herleven en dat fietstochtje nog eens over te doen. Natuurlijk gaat dit niet zonder slag of stoot: een oude liefde zien ze terug en staan stil bij het tragische voorval. Kunnen deze oude bokken het nog aan? Lees hier ter voorbereiding ons interview met acteur Martijn Lakemeijer over het beklimmen van de Ventoux.
Bioscopen in heel Nederland // Aanvang: check het schema van je lokale bioscoop voor de draaitijden // Korting: verschilt per bioscoop // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.