Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Wat Te Doen Weekendagenda
08 MEI 2015 • Door Annebel Wouters • Meer blogs over Expo

CJP's Wat Te Doen Weekendagenda

Cheers to the freakin weekend! Maar hou je een beetje gedeisd, want zondag is het Moederdag. Wil je meestreven voor de titel  ‘beste kind van het jaar’? Leg dan jouw lievelingspersoon in de watten en neem haar mee voor wat cultureel geluk.

Vrijdag:
Circusstad Festival
Yes, hier kijk je al de hele week naar uit: de vrijmibo. Hoe kun je die nu beter inluiden dan met de voorstelling Beer, Burgers en Babes? Dat zijn drie vliegen in één klap. Trouwens, het zijn niet zomaar babes (van die anonieme blonde stoten), maar powervrouwen die een show weggeven terwijl ze aan hun haar hangen. Heus waar. De Finse dames Elice en Sanja beheersen de acts tot in de (haar)puntjes en laten een verpletterende show zien. Ze halen alles uit de kast; van poëzie, muziek en trapeze tot koordansen. Hair Hung lijkt wel op een geavanceerde droomvlucht in de Efteling, maar dan met levensechte vrouwen.
Schouwburgplein (kantine), Rotterdam / / Aanvang: 17:00 / / Korting: € 2,50 op toegangskaarten / / Meer info

Hair Hung

Narnia: de leeuw, de heks en de kleerkast
Wat als je je verstopt in een kleerkast en plotseling in Narnia arriveert? In die wereld zwaait een leeuw met de scepter en probeert de slechte heks die van hem af te pakken. Dat gebeurt alleen in sprookjes toch? Nou nee, ook gewoon op de planken van het Nationale Opera en Ballet. Dan zijn de leeuw, de heks en de kleerkast dansers van Het Nationale Ballet en het dansgezelschap ISH. Zij strijden tussen goed en kwaad. Verwacht geen battle uit So You Think You Can Dance, maar een intieme ontmoeting tussen twee danswerelden: hiphop featuring ballet. Hippe shit dus.
Nationale Opera en Ballet, Amsterdam / / Aanvang: 20:15 / / Korting: Verschilt per rang  / / Meer info

Repetitie van Narnia

Zaterdag:
Jonathan Jeremiah
What you gonna do? What you gonna do with people like that?’ Op de radio of als beltoon, je weet meteen wie dit zingt: Jonathan Jeremiah. Deze Britse soul-funkzanger heeft zo’n eigen geluid dat hij van mijlenver te herkennen is. Toch staan we liever op de eerste rang van hem te genieten. Voor de derde keer op rij zal hij te zien zijn in het Paard. Ditmaal met nieuwe muziek van zijn plaat Oh Desire. Wij hangen aan zijn lippen door zijn diepe en zware stem, het jaren vijftig-geluid en de zwoele blik. Pas op, want het verlangen naar deze man wordt alleen maar groter.
Paard van Troje, Den Haag / / Aanvang: 19:30  / / € 2,50 korting met CJP / / Meer info 

Those Who Feel The Fire Burning 
Het is pikdonker op de boot, een meisje roept dat ze niet naar Europa wil. Aan de andere kant van de oceaan verlichten bliksemschichten de stad die aan de horizon gloort, woeste golven slaan kapot op de rand van de boot en een man valt overboord. Tevergeefs probeert hij de grijpende handen te pakken. Hij verdrinkt. Eenmaal dood ziet hij de werkelijkheid vanuit een heel andere dimensie. Deze documentaire vertelt het verhaal van de bootvluchtelingen die wél aan wal raakten. Ze hebben een onwijs zware reis afgelegd naar het zogenaamde beloofde land, maar helaas belanden ze ook daar in heftige situaties. Het is een heel actueel onderwerp dat laat zien wat er gebeurt met de bootvluchtelingen zodra ze Europa bereiken.  
Bioscopen in heel Nederland / / Aanvang: check het schema van je lokale bioscoop voor de draaitijden / / Korting: verschilt per bioscoop / / Meer info

Zondag:
De Hermitage
Het is vandaag Moederdag en daarom tijd om die lieve moeder eens goed in de watten te leggen. Nog geen cadeau? Lees dan hier wat niet verstandig is om jouw moeder te geven. Na een zorgvuldig ontbijt op bed neem je haar mee naar de Hermitage in Amsterdam. Er zijn twee tentoonstellingen te zien: Alexander, Napoleon en Joséphine en Hollanders van de Gouden Eeuw. Verwacht veel pracht en praal; moeders zal er met grote eksterogen doorheen wandelen en heeft bij buitenkomst het kwijl op haar kin lopen. Missie geslaagd! Een extraatje is de dansvoorstelling Fairy Tales and Nightmares, die om 15:00 uur begint. Ondanks de toeslag van € 7,50 is die zeker de moeite waard. Reken maar op de titel van ‘beste kind van het jaar’.  
De Hermitage, Amsterdam / / Openingstijden: 10:00-17:00 / / Korting: € 3,- / / Meer info

Moeder Ik Wil Bij De Revue
Deze show roept nostalgie op bij moeders en daar scoor je punten mee. Is het niet om Simone Kleinsma, stiekem zou je moeder graag in haar schoenen staan, dan wel om het verhaal dat gaat over de geboortejaren van jouw mams. Nee, de jaren vijftig waren allesbehalve saai: drankproblemen en homoseksualiteit (toen nog een enorm taboe) speelden een grote rol. Natuurlijk zorgt de show ook voor humor op de planken. De musical neemt je mee naar de hoogtijdagen van de revue met het gezelschap van broer en zus John Hoogendoorn (Jon van Eerd) en Riet Hogendoorn (Simone Kleinsma). Bob Somers (Terence van der Loo), zoon van de kolenboer, komt plotseling ook bij de revue en dan verandert alles.  
Beatrix Theater, Utrecht / / aanvang: 14:00 / / Korting: 50% korting lastminute-korting op toegangskaarten / / Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.