Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Wat Te Doen Weekendagenda
01 MEI 2015 • Door Annebel Wouters • Meer blogs over Lifestyle

CJP's Wat Te Doen Weekendagenda

Komende Bevrijdingsdag vieren we 70 jaar vrijheid. Daarom is het goed om dit weekend even stil te staan bij wat vrijheid nu eigenlijk is. Om het vervolgens als een malle te vieren natuurlijk.

Vrijdag:

Anne Frank Huis 
Ze is nog beroemder dan Marilyn Monroe: het meisje dat een dagboek volschreef. Anne Frank woonde in het achterhuis totdat ze verraden werd en naar kamp Bergen-Belsen werd gestuurd. Dit huis is nu een museum en misschien wel de meest heftige plek om de Tweede Wereldoorlog en de verschrikkingen te herdenken. Hier voel je de angst en de onzekerheid die men in deze tijd ervaarde. Sta even bij stil bij de gruwelijkheden. Het dagboek nog niet gelezen? Ga dat dat dan als een sodemieter doen.
Anne Frank Huis, Amsterdam / / Aanvang: 09:00 – 21:00 / / Korting: € 4,50 op toegangskaarten / / Meer info

War Horse
Een show voor paardenmeisjes? Ben je mal! Alhoewel het bijna levensechte paarden zijn die de hoofdrol spelen in War Horse is het verhaal allesbehalve aaibaar. Wanneer de Eerste Wereldoorlog uitbreekt wordt Alberts geliefde paard Joey verkocht aan het leger. Hij wordt verscheept naar Frankrijk waar de oorlog in alle heftigheid gaande is. Wat doe je dan? Dan probeer je jezelf het leger in te kletsen, ook al ben je veel te jong, om in een door kogels verscheurd Frankrijk je paard te redden. Spannend! 
Chassé Theater, Breda / / Aanvang: 20:00 – 22:50 / 40% korting op de dag zelf afhankelijk van rang / / Meer info 

Zaterdag:

Sportmonologen
Pff, wat was het een zwoegen en zweten, vallen en opstaan, de ene keer goud en een andere keer ging het goed fout. Blessures en dopinggebruik. Tsja, het leven van een sportman gaat niet over rozen, dat blijkt maar weer. Voormalig topsporters Maarten van der Weijden, Hans van Breukelen, Esther Vergeer, Erben Wennemars, Rory de Groot, Edwin van Calker, Floris Evers zullen allen vijftien minuten een monoloog houden over hun sportersbestaan. Ze waren al te zien op De Parade vorig jaar en na het grote succes nu ook in de theaters. Sportfanaat of niet; dit wil je zien.
De Kleine Komedie, Amsterdam / / Aanvang: 20:15 / / Korting: 50% last-minute korting, als je op de dag van de voorstelling zelf een kaartje aan de kassa koopt / / Meer info 

The Asteroids Galaxy Tour
Deze band veroverde je met het nummer The Golden Age, dat gebruikt werd voor een Heineken-reclame. Vijf jaar later, maar nog steeds even sprankelend, zingt zangeres Mette de sterren van de hemel. The Asteroids Galaxy Tour hebben een mooi reisje rondom de aarde gemaakt en hun muziek galmt tot diep in het universum. Ze zijn het muzikale equivalent van Star Trek; allesbehalve aards. Bezeten door aliens of niet, wij worden blij van hun mengelmoes aan muziekstijlen en psychedelische accentjes.
Poppodium Metropool, Hengelo / / Aanvang: 20:00  / / Korting: € 3,- / / Meer info 

Zondag:

Secret Love   
Nee, dit is geen bezoekje aan een geheime datingwebsite, maar aan de tentoonstelling over de seksuele diversiteit in China. Zo extravagant als de Gay Pride zal het niet zijn, maar de boodschap is duidelijk: deze hedendaagse kunsttentoonstelling gaat over het taboe in China rondom lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders. Kunstenaars gaan de strijd aan met vooroordelen en willen seksuele diversiteit bespreekbaar maken. Inmiddels weten we voldoende over de bloemetjes en de bijtjes. Maar over bloemetjes met bloemetjes en bijtjes met bijtjes veel minder. Kunst is er niet alleen maar om mooi te zijn, het kan daadwerkelijk de wereld verbeteren. 
Tropenmuseum, Amsterdam / / Aanvang: 10:00 – 17:00 / / Korting: met je CJP-pas krijg je € 1,- korting / / Meer info 

Lost River
Het blijkt een nieuwe trend te zijn: acteurs die films regisseren. Ryan Gosling is daar één van. Hij bewijst dat hij naast een lekker koppie ook nog een creatief brein heeft. Tot voor kort wist niemand dat, totdat hij de film Lost River schreef. Deze film is allesbehalve gewoontjes, je kan wel stellen dat Ryan zijn fantasie de vrije loop heeft gelaten. Billy, een alleenstaande moeder van twee kinderen, komt terecht in een donkere onderwereld. Haar zoon, Bones, vindt een geheime weg naar een onderwaterstad. Ze gaan op een pad vol gevaren om hun familie van de ondergang te redden. Alleen al omdat het zijn regiedebuut is het een kijkje waard. En oh, zijn vrouw Eva Mendes heeft ook een rol.  
Bioscopen in heel Nederland / / Aanvang: check het schema van je lokale bioscoop voor de draaitijden / / Korting: verschilt per bioscoop / / Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.