Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP’s compleet coole concertagenda juni
27 MEI 2015 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Muziek

CJP’s compleet coole concertagenda juni

Het festivalseizoen komt al lekker op gang. Maar ben je niet zo van het kijken naar een concert in je poncho? Dan is er gelukkig is een oplossing: poppodia! Jawel ook zomers zijn er concerten waar je binnen van kunt genieten. CJP heeft een selectie voor je, met dikke korting uiteraard.

Homeboy Sandman / J-Live

Er bestaan veel rapsongs waarvan je de melodielijnen uit je hoofd kent, maar als je een essay moest schrijven over de inhoud van de teksten, dan sta je met je bek vol tanden. Niet bij Homeboy Sandman. Zijn teksten raken je recht in je hart en door zijn uitmuntende articulatie kun je na het concert zijn hele album mee rappen. Hij brengt die teksten op een funky beat met dansbare grooves. Rappen heeft de beste man trouwens niet altijd gedaan. Nee, hij is geen gettoboy met een tof street cred verleden, Homeboy Sandman weet alles over corpsballen en bier drinken bij de toko: hij was ooit een rechtenstudentje.
1 juni in Melkweg te Amsterdam // Aanvang: 19:30 uur // Korting: € 2,50 // Meer info & tickets

Homeboy Sandman - Problems

Kazaky

Mannelijke muzikanten uit Oost-Europa die hakken dragen én gender-statements maken? We like, nog voordat we überhaupt naar de muziek hebben geluisterd. Maar deze blijkt ook uitermate catchy te zijn. Dit jaar staat Kazaky voor eerst op het podium in Nederland. De Oekraïense synthpopgroep is een boyband die niet te vergelijken is met soortgenoten als de boys van One Direction. Kazaky vervaagt alle gender-normen en dat doen ze door hogere stiletto’s te dragen dan Carrie Bradshaw. Ze maken een mix van house, elektronica en dance met invloeden van Depeche Mode. Madonna gebruikte de jongens al als handtas in haar video Girl Gone Wild.
5 juni in Melkweg te Amsterdam // Aanvang 19:30 uur // Korting: € 2,50 // Meer info & tickets

Kazaky - Love

Natalie Prass

Altijd al willen horen hoe de strot van het kind van Dolly Parton en Dusty Springfield zou klinken? En dan bedoelen we niet nét na de geboorte - want dan krijsen zelfs de meest getalenteerde artiesten - maar als jonge vrouw? Meet: Natalie Prass. Ze zong ooit als backing vocalist van Jenny Lewis, gaf als kind optredens met een vogeltje op haar schouder en werkte jarenlang aan haar zang-skills in Nashville. In Amerika is de soulvolle singer-songwriter geliefd bij een steeds groter publiek en nu mogen wij ook van haar zang(vogel)talent genieten, in het toepasselijk getitelde Bird.
17 juni in Bird te Rotterdam // Aanvang 20:30 uur // Korting: € 2,- // Meer info & tickets

Natalie Prass - Bird of Prey

Wende & het Gelders Orkest

Je kent Wende Snijders misschien van haar Ramses Shaffy-cover Laat me, waarmee ze miljoenen mensen op YouTube liet huilebalken. Op 24 juni brengt de getalenteerde zangeres, actrice en talenknobbeldrager (serieus, ze zingt vloeiend in het Frans, Duits, Engels, Nederlands…) je een smoothie van rock, klassiek en swingende symfonieën in Paradiso. Ben je zo’n type dat graag allerlei soorten fruit, ijs en wodka in een blender mikt, omdat een combinatie van smaken nou eenmaal leuker is dan één smaak? Dan zit je bij Wende goed, want haar show is een samensmelting tussen theater en muziek. 
24 juni in Paradiso te Amsterdam // Aanvang: 20:30 uur // Korting: € 2,50 // Meer info & tickets

Wende - Devil's Pact

Kenny B

Parijs is dé zomerhit van dit moment. Het reggaenummer - gaat niet meer uit je hoofd en waardoor je heel de tijd Nederlands wil praten tegen Fransen -is van de goedlachse Kenny B. Als klein jongetje zong Kenny B. (geen familie van Ali) al in diverse bands in Suriname. Op zijn 28ste verhuisde de zanger naar Nederland, daar bleef hij musiceren. De vijftiger is nu nog net zo gepassioneerd als in zijn jonge jaren. De baas van platenlabel Top Notch werd geraakt door de teksten van Kenny, tekende hem en sindsdien gaat het hard met deze man. Kom op 26 juni naar het Paard en zie de weelderige dreadlocks die vele festivalpodia sieren deze zomer.
26 juni in Paard van Troje te Den Haag // Aanvang: 19:30 uur // Korting: € 2,50 // Meer info & tickets

Kenny B - Parijs

Screenplay: The Film Music of John Parish

Ben je meer filmfan dan reggaeliefhebber, maar heb jij wel iets met Paris(h)? Ook voor jou is er vertier op 26 juni, in Haarlem welteverstaan. Daar ben je toeschouwer van iets unieks. Producer, filmcomponist en sessiecomponist John Parish verdiende zijn sporen door producties voor PJ Harvey, en werkte samen met Eels, Tracy Chapman en Sparklehorse. In het Patronaat zie je zijn schizofrene filmcomponistpersoonlijkheid bovenkomen, wat resulteert in filmfragmenten met live muziek van John en zijn band.
26 juni in Patronaat te Haarlem // Aanvang: 21:00 uur // Korting: € 1,00 // Meer info & tickets

John Parish - Screenplay

Naast deze selectie zijn er nog veel meer coole concerten waar je als CJP’er met korting heen kan. In Paradiso ga je op 10 juni naar Mikal Cronin, op 12 juni naar Al Kindi, Mercan Dede & Niyaz en in Melkweg op 5 juni naar The Soft Moon. Je krijgt ook korting bij Gebr. De Nobel, De Nieuwe Nor en Muziekgebouw aan ’t IJ, bijvoorbeeld.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.