Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Acht dingen die je je moeder niet moet geven op Moederdag
07 MEI 2015 • Door Judith Zijp • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen Shoppen

Acht dingen die je je moeder niet moet geven op Moederdag

Uiteraard heb jij drie dagen voor Moederdag nog geen cadeau voor je mammie gekocht. Om je een beetje op weg te helpen hebben wij van CJP de meest ongeschikte presentjes voor je op een rij gezet. Kun je die alvast elimineren van je lijst met mogelijkheden. 

1. Een DVD-box van SAW

We weten niet wie hier wél blij van wordt, maar je moeder in elk geval niet. Sterker nog: ze moet waarschijnlijk een beetje kotsen in haar mond als ze iemand zijn eigen voeten eraf ziet zagen. Omdat een spontane kots-sessie wel het laatste is wat je haar toewenst op Moederdag, laat je deze films dus lekker links liggen.

2. Een kaartje voor Shakespeare's toneelstuk Titus Andronicus

Hoewel we de Daily Mail niet als meest betrouwbare krant van Engeland beschouwen, geloven we het graag als zij schrijven dat er vijf mensen flauwvielen tijdens Shakespeare´s toneelstuk Titus Andronicus. Dit komt –denken wij- door de volgende factoren: 1. Bloed is overal tijdens dit stuk. OVERAL. 2. Er zit een veel te realistische verkrachtingsscène in. 3. In Titus Andronicus wordt iemand opgegeten, een soort van. Iets té voor Moederdag, vinden wij.

3. Bijna alle rap-/ hiphopalbums ooit gemaakt

We zouden het best leuk vinden om een willekeurige rap-plaat aan onze moeders te geven, maar het kan zijn dat zij dit iets minder waardeert. Met name omdat de heren rappers bijna allemaal rijkelijk strooien met termen als bitches en ho´s. Wij zijn inmiddels in staat om te snappen dat ze hier eigenlijk ´lieve, mooie meisjes van de wereld´ mee bedoelen, maar voor het ongeoefende oor van je moeder is dit misschien een beetje moeilijk. Daarom -met pijn in ons hart- raden wij af om dit  te geven.

4. Iets met Fifty Shades of Grey

Boeken, films en nagellaksets die jouw moeder aanzetten tot seksuele activiteiten moeten gemeden worden als de pest tijdens Moederdag. Ook op alle andere feestdagen, trouwens.

Ja, wij vinden het ook heel erg dat dit bestaat.

5. Een abonnement op Elsevier

Tenzij je moeder bij het ministerie van Economische Zaken werkt, is dit geen goed cadeau. Een blad vol financiële problematiek is niet zo´n gezellige gift en laat dat nou precies wel zijn wat je mams van je verwacht op deze dag. En nee, een peper- en zoutstel, pannenset of broodrooster is geen goed alternatief. Net zo ongezellig.

6. Catcher in the Rye van J.D. Salinger

Zowel de moordenaar van John Lennon als diegene die Ronald Reagan vroegtijdig van het leven probeerde te beroven, waren bezeten door Catcher in the Rye van J.D. Salinger. Aangezien jij niet wilt dat mams zich aansluit bij dit tweetal, is het misschien verstandig om deze opruiende klassieker te laten voor wat-ie is.

7.  De dvd van Battlefield Earth

Het maakt niet uit hoe verliefd je moeder vroeger was op John Travolta, deze film mag je haar absoluut niet geven. Hoewel John de gehele film in beeld is, is je moeder na het zien van Battlefield Earth compleet in de war. Want waar heeft ze in godsnaam 118 minuten naar gekeken? In elk geval niet naar een goede film met een pakkend verhaal.

8. Een willekeurige cd van Sinéad O'Connor

We vinden Sinéad O'Connor best oké, maar we willen graag dat jullie moeders een leuke, blije Moederdag meemaken. Geen depressieve. Daarom is het heel handig om alles waar ´Sinéad O'Connor´ op staat niet aan te schaffen tijdens je cadeaujacht.

Lekker janken met Sinéad

Is je lijst helemaal leeg na het lezen van dit blog? Geen zorgen, we hebben ook nog wel wat suggesties voor leuke cadeaus. Zoals:
- Kaartjes voor het Rijksmuseum. Moeder blij en jij blij, want met je CJP-pas krijg je 50% korting op de toegang. Oh, en dit museum organiseert ook een speciale Moederout op 10 mei. Tijdens deze tour krijgen jij en je mam een rondleiding langs alle kunstige moeders van het Rijks. Het kost je € 5,- extra, maar dat is het dubbel en dwars waard.

-  Een avondje naar het mooiste theater van Nederland (Carré, voor de leken) doet het vast goed bij je mams. Vergezel haar gerust tijdens deze theateravond, want als CJP'er krijg je 40% last-minute korting op je tickets.

- Een ouderwetse bos bloemen is natuurlijk altijd een schot in de roos. Als CJP’er kun je die heel voordelig bestellen via frederiqueschoice.com. Als je bij het afrekenen de code FC-CJP15 gebruikt, krijg je als CJP’er 15% korting.

- Bij American Book Center krijg je als CJP’er 10% korting op alle boeken. Dat betekent dat je hier heel voordelig een moederproof boek kunt kopen. Wat onder deze noemer valt? Alle schrijfsels van Jane Austen, bijvoorbeeld.

- Schuilt er een prima ballerina in je mams? Neem haar dan mee naar Billy Elliot de Musical. Jij als CJP'er mag met 50% last-minute korting naar binnen, als de voorstelling van je keuze op de dag zelf nog niet uitverkocht is.


Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.