Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Zit er bij jou een draadje los?
06 APR 2015 • Door Annebel Wouters • Meer blogs over Muziek Film Festival

Zit er bij jou een draadje los?

Wij tippen de hoogtepunten van het Rewire Festival, die geheid gaan zorgen voor een beetje kortsluiting in je hoofd. Zorg ervoor dat er geen kink in de kabel komt en pak dit feestje.

Rewire is een internationaal festival, gevuld met een flinke dosis avontuurlijke muziek, geluidskunst, experimentele pop en visuele kunsten. Hoorbaar, voelbaar en zelfs zichtbaar. Wow! Al je zintuigen zullen geprikkeld worden op 1 en 2 mei.

Een Rewire Festival zonder wires is natuurlijk uit den boze. De kleuren in elektrabedrading hebben ieder hun eigen betekenis. Verkeerd aangesloten zal het de boel op spanning zetten. Als je niet oppast krijg je nog het haar van Albert Einstein. Wij willen natuurlijk niet dat jij voor schut door het leven gaat, al ben je nog zo’n smart ass. Een steekje los? Lees dan snel verder.

De geel-groene draad:

Wat: Dit is de geaarde draad die ervoor zorgt dat de stroom goed geleid wordt. Mocht er een kortsluiting ontstaan in de bedrading, dan slaan de stoppen door.
Matcht met: Holly Herndon: deze Amerikaanse verzorgt prachtige audiovisuele prikkels. Zij begeleidt haar elektronische muziek als geen ander met beeldende kunst. Deuntjes van internet verwerkte zij tot het nummer Chorus, dat in 2014 uitkwam. Verwacht bliepjes en elektronische tonen, perfect in harmonie gemixt. Inclusief de visuele prikkels. Bij haar slaan de stoppen sowieso door.

De zwarte draad:

Wat: Zwart is de kleur van schakeldraad. Die zorgt voor de stroomtoevoer. Met het omzetten van de schakelaar krijgt een product stroom. Gaat er ineens een lampje branden?
Matcht met: Yodok lll is zeker niet de zwakste schakel. Deze jazz- en impro-band bestaat uit een tubaspeler, drummer en gitarist. Samen maken ze freejazz. De muziek is onheilspellend, rauw en misschien zelfs een beetje angstaanjagend. Als je hun muziek zou moeten visualiseren, dan ziet het er als volgt uit: jij als Roodkapje, lopend door een groot donker bos met hoge dennenbomen. Zo nu en dan verschijnen zonnestralen door de takken. Maar pas op: de grote boze wolf ligt altijd op de loer.  

De bruine of rode draad:

Wat: De fasedraad zorgt ervoor dat er een constante stroom aanwezig is in de bedrading. Deze is uiterst gevaarlijk en het aanraken ervan wordt dan ook sterk afgeraden.
Matcht met: Thomas Ankersmit maakt geluidskunst. Het gebruik van de synthesizer, saxofoon en andere elektronica combineert hij met montage en eigen improvisatie. Resultaat: kunst die je kan horen. En niet mag aanraken dus. Zijn concerten geven een constante stroom van gevaarlijke geluidskunst. Het liefst blijf je er zo ver mogelijk bij uit de buurt, maar jouw nieuwsgierigheid dwingt je om dichterbij te komen.

De blauwe draad:

Wat: De nuldraad neemt je graag in de maling; de ene keer is hij geaard en in mindere mate gevaarlijk en de andere keer geleidt hij stroom. Vertrouw dan ook niet op de bedrieglijk rustgevende blauwe kleur.
Matcht met: Iemand die vanaf een nulpunt ineens de hoogte in gaat is Evian Christ. Deze muzikant stond vorig jaar nog op Lowlands en is dit jaar naast Rewire Festival ook te zien op Best Kept Secret. Evian Christ is een beest op het gebied van techno. Hij weet met zijn beats mensen in extase te brengen. Voorspelbaar? Zeker niet. Soms laat hij je in het momentum weer helemaal opnieuw beginnen. Ach, wij houden wel van een beetje gezonde spanning.  

Rewire Festival (1 en 2 mei) speelt zich af op verschillende plekken in Den Haag. In oude fabriekshallen, kerken en poppodia. Laat avontuurlijke en nieuwe muziek bij je naar binnen stromen. Naast de muzikale hoogtepunten is het ook zeker een aanrader om naar het educatie, talk- en filmprogramma te gaan. Als CJP’er krijg je € 3,50 korting op zowel dagtickets als het weekendticket.  

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.