Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
 Verdient jouw poes ook een ster?
02 APR 2015 • Door Annebel Wouters • Meer blogs over Festival Film

Verdient jouw poes ook een ster?

Het internet staat bomvol tijgertjes die heel wat streken uithalen. Wij hebben het leukste kattenkwaad van internet gepikt. Deze snoezenpoezen zijn op weg naar het sterrendom en daarom verdienen ze natuurlijk hun eigen poezenpaleis én die ster op Broadway.

Hello Kitty en Garfield zijn niks vergeleken met de internetkatten van nu. Tegenwoordig zijn zij de grootste beroemdheden van het web. Zelfs Kim Kardashians kattenkop kan niet op tegen deze pluizenbollen. Het festival Go Short speelt hier op in door een speciaal filmblok te wijden aan filmpjes van krolse katers en YouTube-hits. Welke katten breken het internet?

Grumpy Cat
Ze kijkt nog chagrijniger dan jij, als je fiets weer eens gestolen is. Of deze poes dat ook altijd is, lijkt ons sterk. De eigenaren van Tardar Sauce plaatsten een foto online en mensen geloofden niet dat ze altijd zo chagrijnig keek, totdat er een YouTube-video verscheen. Plots beroemd, is ze de Queen B in poezenland. Onder de naam Grumpy Cat worden haar video’s miljoenen keren bekeken. Ze maakt reclame voor kattenvoer en heeft haar eigen televisiefilm. Not so cranky anymore huh, Grumpy Cat?

Grumpy Cat en Lil Bub

Lil Bub
Wij hebben vroeger geleerd dat je tong uitsteken niet zo netjes is. Lil Bub trekt zich daar weinig van aan. Ze heeft meerdere lichamelijke beperkingen, waaronder haar lage kaak en tandeloze gebit; dit is de reden waarom ze haar tong altijd uitsteekt. Ach, it’s all part of the game: zonder zou ze geen internethit zijn. Lil Bub speelt in de documentaire Lil Bub and Friends en heeft haar eigen talkshow Lil BUB’s big SHOW. Whoopi Goldberg was haar eerste gast. Voordat je het weet neemt Lil Bub de televisiewereld over. Oprah Winfrey, pas maar op!

Maru
Geef hem een kartonnen doos en hij is uren zoet. We hebben het over Maru. Deze kat speelt de hoofdrol in vele YouTube-filmpjes en is een waar fotomodel. Daarnaast zijn er boeken over hem verschenen en is hij de ster in Japanse reclames voor kattenvoer. Maru ziet er niet zo bijzonder uit. Hij is gewoon een pluizige dikke kater met een eigenaardige hobby: in dozen kruipen. Wijndozen, schoenendozen, verhuisdozen en geschenkdozen; het maakt niet uit, al is de doos nog zo klein, hij wringt zich erin. Zijn eigenaar heeft geen kat in de zak gekocht, maar een kat in de doos. Een slimme zet. Heul slim, want Maru brengt met zijn vreemde hobby veel geld in het laatje.

Colonel Meow
Helaas is deze kat vorig jaar overleden, maar zoals het met de grootste beroemdheden gaat, krijgen ze de meeste fame als ze er niet meer zijn. Kolonel Miauw heeft het gezicht van Dracula, gecombineerd met dat van Saruman uit Lord of the Rings. Je zou hem niet willen tegenkomen in het donker. Helaas heeft hij het net niet gered om een prominente rol te spelen in een horrorfilm, wél flikte de kolonel het om in het Guinness Book of Records te komen: hij heeft de langste vacht van een kat ooit, zo’n 23 centimeter. Hoewel er geen filmpjes meer van hem verschijnen, blijven zijn Instagramaccount en Facebook-pagina vollopen met angstaanjagende foto’s.

Hamilton the Hipster Cat
Ze is gezegend met een witte snor. Naast dat ze er ongelofelijk hip uitziet, is ze ook nog eens zeer kunstig. Kunstzinnig in de trant van Salvador Dalí, maar ook op het web en als fotomodel kan ze er wat van. Hoe kan het ook anders, met zo’n snor. Ze hoeft geen snor op haar gezicht te tekenen en ook geen gezichtshaar te laten groeien. Dan moet je er iets mee doen, dacht haar eigenaar: een ster van YouTube zijn bijvoorbeeld, en miljoenen hits binnenhalen. Hamilton is de poes met de snor. Is haar baasje dan stiekem de vrouw met de baard?

Choupette
Drie miljoen euro heeft ze afgelopen jaar binnengehaald. Choupette is de poes van modeontwerper Karl Lagerfeld: de meest modieuze en wellicht pretentieuze kat ooit. Ze heeft meegedaan aan opdrachten voor een Japans cosmeticamerk, voor Opel Corsa én heeft haar eigen boek. Karl stond het niet toe dat ze ook reclame zou maken voor kattenvoer: ‘Daarvoor is ze te verfijnd’.

Heb je helemaal niks met katten, zelfs nu niet? Maak dat de kat wijs of geniet gewoon van andere korte films tijdens het festival Go Short in Nijmegen. Van 8 tot en met 12 april staat Nijmegen in het teken van korte filmpjes. Donderdag 9 april zal het filmblok Cat Shorts te zien zijn. Als CJP’er krijg je € 2,- korting op films. Zo betaal je voor het filmblok Cat Shorts maar € 7,- en kun je kijken naar filmpjes van krolse katten, kattige katten en snoezenpoezen.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.