Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 18
30 APR 2015 • Door Judith Zijp • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 18

Wij van CJP weten wel wat lekker is. Luister daarom voor de laatste tracks iedere week naar de Likkebaardend Lekkere Luisterlijst. Deze week onder andere Best Coast, Speedy Ortiz en Young Thug.

Best Coast- Feeling Ok (single)

Naast spelen met haar rode kater Snacks, maakt Beste Coast-zangeres Bethany Cosentino ook nog wel eens een liedjes. Liedjes zoals Feeling Ok de eerste single van Best Coasts nieuwe album Calfironia Nights. Wij zijn heel blij dat Bethany soms een kattenpauze neemt, want de nieuwe track klinkt verfrissend anders. Wie Feeling Ok opzet, waant zich in een jaren negentig high school film met Heath Ledger in de hoofdrol. We hoeven je niet uit te leggen dat dit denkbeeld geweldige nostalgische gevoelens losmaakt.

Best Coasts nieuwe

Young Thug – Barter 6 (album)

Na het beluisteren van Barter 6 van Young Thug weten we twee dingen zeker. Één: Thug heeft heel goed geluisterd naar Drake en Lil Wayne. Twee: Hij heeft het in zich om net zo groot te worden als eerder genoemde heren. Barter 6 zit goed in elkaar en luistert lekker weg, ondanks de Lil Wayne-achtige maniertjes. Vooral onderstaande track met held Birdman vinden wij een aanrader.

Blur- Magic Whip (album)

Hoezee! De helden van Blur zijn eindelijk weer terug aan het muzikale front. Hun nieuwe plaat heet Magic Whip en is een absolute aanrader. Verwacht geen album vol liedjes als Song 2 en Parklife, maar wel een volwassen plaat met heel wisselende nummers. Op Magic Whip klinkt Blur donker (Go Out), als een kabbelend beekje (New World Towers) en hier en daar een beetje als hun oude zelf (Lonesome Street). Wij zijn heel blij met het eindresultaat. Check hieronder of het jou ook zo gelukkig maakt.

Yellow Claw- Run Away (single)

Uit het niets een nummer uitbrengen: de mannen van Yellow Claw zijn er fan van. Afgelopen week releaseten ze zomaar Run Away, de eerste single van de aankomende debuutplaat Blood For Mercy. Als we dit liedje als graadmeter voor het album is, kunnen we stellen dat deze helemaal niet wordt zoals we van Yellow Claw verwachtte. Op Run Away is geen dubstep te bekennen en ook de welbekende hardcore intermezzo’s blijven uit. In plaats daarvan wordt je getrakteerd op een fijne dosis poppy future house met af en toe een trap hi-hat. Wij zeggen: way to go!

Speedy Ortiz- Foil Deer (album)

Het derde album van de Amerikaanse noiseband Speedy Ortiz is een feit. Het draagt de naam Foil Deer en het is donker. Hoe donker? Laten we zeggen dat het bijna kan levelen met Bleach van Nirvana. Dat betekent overigens niet dat Foil Deer net zo ontoegankelijk is als Bleach. In tegendeel zelfs. De stem van zangeres Sadie Dupuis zorgt ervoor dat tracks als Raging the Skates en Homonovus prima in het gehoor liggen, ondanks de overstuurde gitaren.

Tyler, The Creator- Cherry Bomb (album)

Als we de tekst van Deathcamp mogen geloven, dacht Tyler, The Creator er even over om zijn vierde studioalbum Greatest Hits te noemen in plaats van Cherry Bomb. Was wat ons betreft geen heel onrealistische titel geweest, want Cherry Bomb is één van zijn betere platen. Alle 11 nummers zijn zeker één luisterbeurt waard, maar de meeste kun je gerust een tweede, derde of miljoenste keer opzetten. Vooral Smuckers (met Kanye West en Lil Wayne), Deathcamp en Fucking Young / Perfect zijn grijsdraai-materiaal.

Abonneer je op onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.