Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 17
22 APR 2015 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 17

Wij van CJP weten wel wat lekker is. Luister daarom voor de laatste tracks iedere week naar de Likkebaardend Lekkere Luisterlijst. Deze week onder andere De Sluwe Vos, CUT_ en Unknown Mortal Orchestra.

CUT_ - Abstract (single)

Je kent het Amsterdamse electronicaduo CUT_ (spreek uit CUT underscore) waarschijnlijk nog van hun Engelse vertaling van Stromaes PapaoutaiDie ging hartstikke viraal en alles: hij staat nu op 1,3 miljoen YouTube-views. Een schril contrast met hun nieuwste video, die op het moment van schrijven slechts door 576 mensen bekeken is. Daar moet verandering in komen, vinden wij. Want Abstract heeft misschien geen meezingrefrein, maar is muzikaal minstens net zo interessant als Papaoutai . Een prima voorproefje voor het album dat begin 2016 moet verschijnen.

Unknown Mortal Orchestra  - Can’t Keep Checking My Phone (single)

De nieuwe single van Unknown Mortal Orchestra is zó disco dat je je afvraagt of Nile Rodgers het gitaarlijntje heeft ingespeeld en Daft Punk straks een gastrolletje heeft in de videoclip. We kunnen ons voorstellen dat je nu denkt: gatverdamme, hoe kunnen ze die kant op gaan? Maar geachte cynicus, zet het maar even aan. Je wordt er een vrolijker mens van, gegarandeerd. 

De Sluwe Vos – Kontra Album Deel 2 (album)

Een maand geleden bracht technoheld De Sluwe Vos (Robert Vosmeijer) het eerste deel van zijn langverwachte album Kontra uit. Dat eerste deel bouwt langzaam op, zodat hij pas bij het vierde en laatste nummer (Mercy met een glansrol van rapper Sticks) écht goed op stoom begint te raken. Daarom wachtten wij al weken tot we door mogen knallen op deel 2. Vos heeft precies dertig seconden nodig, voordat bij ons de eerste keer de vuisten in de lucht gaan. Enjoy:

 Rihanna - American Oxygen (single)

'I can't breathe' waren de laatse woorden van Eric Garner voordat hij in de zomer van 2014 om het leven kwam, doordat een politieagent hem in een wurggreep hield tijdens zijn arrestatie. Na de vrijspraak van de bewuste agent in december vorig jaar, laaiden er overal in de VS protesten op: tegen extreem politiegeweld (in het algemeen) en extreem politiegeweld tegen minderheden in het bijzonder. Rihanna, zelf op haar zestiende verhuisd van Barbados naar de VS, doet nu een uitstekende duit in het zakje. 'Breathe out, breathe in, American oxygen.'

 

Sound & Color - Alabama Shakes (album)

We deelden de single Don't Wanna Fight al in de Likkebaardend Lekkere Luisterlijst van Week 7, maar het nieuwe album van Alabama Shakes is zo fijn dat we hem onmogelijk konden weren uit deze editie. Gaat dat zien op 10 juli tijdens North Sea Jazz (CJP-korting)!

Anne Soldaat – Talks Little, Kills Many (album)

De beste Nederlandse hoes van 2015, die stelling durven we wel vast aan. Het beeld past bovendien perfect bij hoe de muziek klinkt: gitaarmuziek uit de jaren zestig, met een knipoog. Je wil eigenlijk het liefst zacht giechelend om een knisperend haardvuur kruipen met Talks Little, Kills Many. Wat dat betreft voelt het een beetje gek om het album op te zetten in de lente, maar geloof ons: je zult er geen spijt van krijgen. 

Abonneer je op onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.