Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst week 16
16 APR 2015 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst week 16

Wij van CJP weten wel wat lekker is. Luister daarom voor de laatste tracks iedere week naar de Likkebaardend Lekkere Luisterlijst. Deze week onder andere Shane Alexander, The Van Jets en Sophie Hunger.

Shane Alexander - Heart of California (single)

Voor sommigen is de muziekwereld een gespreid bedje, puur omdat ze het kind zijn van muzikale ouders. Maar niet voor Shane Alexander. Zijn ouders zijn – om voor de verbeelding maar even een Harry Potter-term te gebruiken - muzikale mudbloods. Gelukkig hadden ze wel een imposante LP-collectie met platen van Cat Stevens tot Black Sabbath. Zo komt de singer-songwriter uit Los Angeles aan zijn liefde voor muziek. De artiest - die zijn snor permanent in een downward facing emoticon-smiley draagt - maakt vrolijke gitaarliedjes. Klinkt als: Damien Rice, Chris Stills en Jackson Browne. Shane Alexander staat komende maand op diverse plekken in Nederland te singer-songwriteren: van Veghel tot Deurne.

Christine and The Queens - Chaleur Humaine (album)

Franse songteksten (voor degenen die niet verder zijn gekomen dan Frans 1) laten je onbevangen en puur naar de muziek luisteren. Tijdens het meemompelen met Franse klanken voel je je weer even kind. Playbacken zonder de betekenis te snappen, dat kan met het album van Christine and the Queens. Ze is qua muziek de vrouwelijke Stromae, maar dan uit Frankrijk. Qua dansjes heeft ze iets weg van MJ. Christine is ons favoriete liedje, met elektronische beats en de zwoele Franse stem van Héloïse Létissier (want zo heet Christine eigenlijk). In Saint Claude zien we een trend: handdansjes.  

Sophie Hunger - Supermoon (album)

Supermoon is geen flashmob van moonende mensen, maar het vierde album van de Zwitserse singer-songwriter Sophie Hunger. Volgende week verschijnt haar nieuwe plaat, die vol staat met een indiepop en jazz. Hieronder kun je vast kijken naar de gelijknamige video. Het album voelt als een retourtje heelal: opzwepende liedjes die je de ruimte in schieten, maar ook ingetogen klanken die je zonder zwaartekracht laten zweven. Wie zegt dat de multiculturele samenleving is mislukt moet naar Sophie luisteren. Haar combinatie van Engels, Frans en Duits is baanbrekend. Wil je Sophie live zien? Dat kan op 8 mei in Patronaat Haarlem en op 9 mei in Rotown Rotterdam.

The Van Jets - Welcome to Strange Paradise 

De Belgische garagerockers van The Van Jets geven ons weer van jetje (ojee, zeiden we dit nou echt? Lame emoticon) met hun nieuwe plaat. Welcome to Strange Paradise staat vol synthrock, donkere gitaren en een groovy ritme. Een beetje vreemd, maar wel paradijselijk. De plaat is gemaakt met producer Leo Abrahams, die ook werkte met Paolo Nutini en Oscar and the Wolf. Hou je van smurfen-ijs? Dan vind je de video van de gelijknamige single Welcome to Strange Paradise vast leuk!

Close Up - Shapes (EP)

Een piepjonge indie poprockband uit Utrecht, dat is Close Up. Sam, Daan, Jasper en Tom timmeren lekker aan de weg, want Shapes is al hun derde EP. De door crowdfunding gerealiseerde EP komt volgende week uit, maar je kunt vast luisteren naar Vixen. Je ouders denken nu waarschijnlijk aan een vrouwenband met getoupeerde lokken, wij zien het als een ode aan de perfect vrouw. Versterkt met klapjes, oe’s en ah’s en koeienbellen. De jongens trekken alles uit de kast. Vixen nestelt zich in je linkerhersenhelft, en blijft daar een lang weekend zitten. Liefhebbers van Kensington, Foals, Arctic Monkeys en Bombay Bicycle Club, deze jongens moet je in de gaten houden.

Gosto - Coloured Silhouettes (EP)

Zijn voorvader had iets met pareloorbellen en melkmeiden. Roel Vermeer is ook kunstig en kiest ervoor om gekleurde silhouetten om te zetten in noten. Klinkt zweverig, is gewoon soulvolle dub trip-hop. Roel is het brein achter Gosto. Zijn skills-pallet is divers: hij is zanger, multi-instrumentalist, songwriter én producer. Born to love no one klinkt alsof James Blake en Chet Faker de muziek onder een bindingsangst-commercial gecomponeerd hebben. My Bad is het lied waar jij komende zomer een gin-tonic op drinkt als je op het strand ligt. 19 april kun je Gosto zien spelen in Paradiso met zijn vierkoppige band.

Abonneer je op onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.