Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 15
08 APR 2015 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 15

De fijnste, de mooiste en de hardste liedjes van de week in één handig overzicht: CJP's Likkebaardend Lekkere Luisterlijst. Met deze week onder andere Tame Impala, Hef, Kovacs en Hot Chip.

De Likkebaardend Lekkere Luisterlijst heeft een flink Nederlands tintje deze week en dan hebben we zelfs de nieuwe single van Murda (We Doen Ons Best) er nog uitgegooid. Oh nee, toch niet dus.  

Kovacs - Shades Of Black (album)

Of het precies 50 verschillende tinten zwart zijn waarmee Kovacs schildert, durven we niet te zeggen. Maar Shades Of Black is absoluut een donkere plaat. De nieuwe femme fatale  van de Nederlandse pop klinkt alsof ze al weet dat ze de soundtrack van de volgende James Bond mag inzingen: classic pop noir, maar dan een stuk stoerder. Dat wist je waarschijnlijk al, want single My Love was vorig jaar een onvervalste hit en recenter werd ook Diggin' goed gedraaid. Wij zijn fan, maar dat zul je begin mei ook nog wel zien (SPANNEND!). Tot die tijd kun je Kovacs onder andere aanstaande vrijdag bewonderen op Motel Mozaïque in Rotterdam. Daar zijn nog kaarten voor (met € 5,- CJP korting). 

Hot Chip - Need You Now (single)

Het zou ons verbazen als Need You Now van Hot Chip deze zomer op de dancefestivals niet een aantal keren gaat zorgen voor een handjes-in-de-lucht-moment. De perfecte plaat om te remixen, lijkt ons. Wij zijn erbij, met de ogen dicht en een klein traantje in de ooghoek. Melancholie galore.

Hef - 6,5 (EP)

Ergens in 2015 komt er, na drie jaar, eindelijk weer een album uit van de rapper die Hoogvliet op de kaart zette als hood van Rotterdam. Hefs nieuwe plaat gaat 13 heten en wat is daar de helft van? Juist, zeseneenhalf. Als we de simpel door zouden rekenen, dan kunnen we concluderen dat 13:

  • 2 x 6 = 12 nummers bevat
  • nog eens twee keer zo hard wordt als 6,5, ergo: 13 wordt de plaat van het jaar
  • voor nop in de winkel komt te liggen, want het dubbele van een gratis download is € 0,-

Alleen over het laatste punt zijn we eigenlijk niet helemaal zeker, aangezien Hef alles doet Voor De Paper.

Rats on Rafts - Tape Hiss (album)

In Rotterdam wordt meer moois gemaakt, al komt het uit een volledig andere hoek. We tipten in de Luisterlijst van week 12 al de single van Rats On Rafts, dus eigenlijk wilden we ze lekker weglaten uit de lijst deze week. Maar Tape Hiss laat zich helaas niet negeren, daarvoor is de plaat te bijzonder. Ten opzichte van debuut The Moon Is Big mag je vooral verwachten dat het allemaal nog wat rauwer en donkerder is geworden. Niet iedereen zal het 'lawaai' van de enige écht goede new wave-band van Nederland kunnen waarderen, maar als we de heren een beetje kennen zullen ze daar flink schijt aan hebben. Wij trouwens ook. Oh, en Rats On Rafts staan natuurlijk ook op Motel Mozaïque komend weekend. Dat vindt tenslotte plaats in hun thuishaven.

Tame Impala - ‘Cause I’m A Man (single)

Mannen maken domme fouten. Vrouwen kunnen het zich haast niet voorstellen en je sekse is absoluut een zeer slecht excuus voor welke fout dan ook, maar Tame Impala bezingt hier wel een waarheid als een koe: mannen kunnen soms dingen doen terwijl ze daar to-taal niet bij nadenken. Sorry.

The Miseries - The Miseries (album)

Tot 3 april moesten we het doen met drie minuten en 54 seconden aan muziek van garagerockband The Miseries. In die korte tijd kregen we dan wel twee nummers en beide waren steengoed, dus we konden niet wachten tot hun debuutalbum eindelijk zou verschijnen. Oké, dan gaan we nu even obligaat zeggen dat Tim Knol in deze band zit (verrassend hè?!?) en dan laten we het verder aan jou over.

Abonneer je op onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.