Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Geen zin in je stage? Zo haal je er toch nog wat uit
29 APR 2015 • Door Annebel Wouters • Meer blogs over Lifestyle

Geen zin in je stage? Zo haal je er toch nog wat uit

Een succesvolle stagiair weet de optimale balans te vinden tussen van negen tot vijf uit zijn neus vreten en toch studiepunten verzamelen. Met deze tips levert een stage je toch nog wat op en kom je er nog mee weg ook. 

Roddelkoning(in)

Nee, het is niet tof als je collega de deur uitloopt en jij nog geen seconde later begint over zijn schoenen. ‘Paars? Het lijken wel twee aubergines die hij om z’n voeten heeft gebonden.’ En ook niet als je op FB Messenger tegenover een andere stagiair loopt te mekkeren over de chagrijnige kop van je baas. Die is zich waarschijnlijk van geen kwaad bewust.
Hoe het wel moet: Wij hanteren het principe: in your face. Op het moment dat je een bak koffie haalt en collega x tegenkomt zeg je hem het volgende: ‘Die schoenen die je aanhebt kunnen echt niet. Je lijkt daarmee wel een Elvis die zich plotseling besloot te verkleden als Paris Hilton.’ Zo heb jij je zegje gedaan en is hij met stomheid geslagen.

Luiwammes

De telefoon opnemen, koffie halen, het oud papier wegbrengen en de tafel afruimen. Als stagiair is het een gegeven dat je ook de zogenaamde rotklusjes moet doen. Maar wat doe je met die andere zeven uur van je werkdag? De lege koffiekopjes zijn op één hand te tellen en die telefoon gaat ook minder vaak dan je verwacht.  
Hoe het wel moet: Je bent als stagiair te goed voor deze klusjes en dat begrijpen wij. Als je wordt gevraagd om de vuilnisemmers te legen, doe dan dit: allereerst trek je onopvallend je rechterwenkbrauw omhoog, dan draai je jouw kin een kwartslag naar rechts en wijs je met je neus naar boven, draai je om in een zwaai en ga met je telefoon spelen. Je zal meteen bestempeld worden als diva en men valt je niet meer lastig met vragen om bijvoorbeeld koffie te halen. Het enige gevaar is dat er ook geen bakkie meer voor jou wordt gehaald, daar moet je dan maar mee om kunnen gaan.

Klikspaan

Als stagiair zie je als één van de eerste mailtjes binnenkomen: de persberichten, de line-ups van festivals, de nieuwste trailers en nummers van je favoriete artiesten. Onder embargo? Jij doet alsof je van niks weet en brengt al je vrienden op de hoogte van het heuglijke feit dat Lady Gaga een comeback maakt op Lowlands en lekt doodleuk de verborgen link naar het nieuwste nummer van Mumford and Sons op je Facebook tijdlijn.
Hoe het wel moet: Als je het doet, doe het dan goed. Krijg je een persbericht binnen met het nieuwtje dat Green Day naar Nederland komt, maar mag je dat eigenlijk pas over twee maanden naar buiten brengen? Geef jezelf een andere naam, maak een e-mailadres aan en neem contact op met De Telegraaf, RTL Boulevard of Shownieuws. Verkoop de nieuwtjes voor honderden euro’s. Binnenkort loop jij met de nieuwste iPhone, iPad én limited edition sneakers rond en vragen je collega’s zich af hoe je dat toch doet met zo’n schraal hongerloontje.

Snotneus

Standaard meld jij je ziek en voornamelijk op vrijdagen en/of maandagen. De ene keer ben je aangestoken met het zeldzame virus van je overbuurjongen. Dan kom je met een smoes dat de kat had overgegeven en je die nu echt niet alleen kan laten. Of je hebt geen oog dichtgedaan, omdat je werd geteisterd door een plaaggeest. Keer op keer verzin je iets origineels waardoor je wel thuis moet blijven. Helaas houdt het een keer op en kun je er echt niet mee wegkomen dat je nagel is ingescheurd en je niet kan typen, laat staan koffie zetten.
Hoe het wel moet: Om het zo geloofwaardig mogelijk te maken bedenk je op de vooravond van je ‘ziekmelding’ een topverhaal. Bijvoorbeeld: je bent toen je thuiskwam om zes uur van de trap gevallen, omdat je huisgenoot weer eens zijn hockeyspullen op de trap had laten liggen. Verzamel hockeysticks, beenbeschermers en ballen bij elkaar, zorg ervoor dat je haar er uitziet alsof je net uit bed komt, ga onderaan de trap liggen (het liefst ondersteboven) en bedolven onder kleding. Laat een foto maken door die desbetreffende huisgenoot en deel het op Instagram, Facebook en in de WhatsApp groep. Niemand neemt ooit zoveel moeite voor een smoes, toch?

Kampioentje

Winacties of prijsvragen; je vindt het een verschrikking om op te zetten en nog deprimerender om de winnaars hun cadeau op te sturen. Jij had namelijk zelf wel naar dat uitverkochte concert gewild. Hoe los jij dat op? Je stuurt DVD’s, boeken, kaartjes voor persvoorstellingen en muziekalbums naar je vrienden, je ouders of schoonouders op hun verjaardag en naar je ‘huisgenoten’ natuurlijk. Dit gaat lang goed, totdat de echte deelnemers zich ineens beginnen af te vragen waar hun prijzen blijven en dat ongenoegen delen met je baas. Tsja, dan heb je de poppen aan het dansen.
Hoe het wel moet: Verdiep je in de trucjes van 007 en neem gewoon meerdere identiteiten aan. Maak foto’s als de nederige scholier met beugel en grote bril, die van het jolige paardenmeisje, die van de intellectuele vijftigjarige bankier en die van de mooiboy. Maak een Facebook account aan, een e-mailadres en regel alle postadressen van je vrienden. Nu is het alleen de kunst om met enige regelmaat te wisselen van type, zodat je niet door de mand valt.  

Herken jij je hier totaal niet in? Wij zoeken geregeld een stagiair die zich niet aangesproken voelt door bovenstaande. Bekijk nu de stage-vacatures van CJP. Wij beloven je een topstage met meer cultuur dan je ooit op kunt, regelmatig bier en bitterballen, een ruim gedekte lunchtafel en naast hard werken ook overdonderende gezelligheid.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.